Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Suzuki Swift 1.3 GL

Swift on ulkonäöltään selvästi vanhempia Suzukeja kiinnostavampi. Ulkomitoiltaan Swift on luokkansa pienimpiä.
Autoarvio: Koeajossa Suzuki Swift 1.3 GL

Se on 5 cm Yarista pidempi, mutta 20 cm Poloa lyhyempi. 150 cm:n korkeudeltaan Swift sen sijaan on varsin mittava. Tilankäyttö on tehokasta ja takaistuimella on juuri riittävät tilat 185-senttiselle samanmittaisen matkustajan takana. Niin pääntilan kuin jalkatilankin osalta liikutaan tällöin epämukavuuden rajamailla. Tilanne on sama useimmissa muissa tuoreissa pikkuautoissa. Takaovet ovat muuten avarat ja sisäänkäynti helppoa, mutta takaistuin sijaitsee oviaukon takareunaa taaempana. Etuistuimella tunnelma on Swiftissa varsin avara ja pääntilaa on yllin kyllin.

Tavaratila sen sijaan on Swiftissä pieni, mutta selkeän muotoinen. Syvyyttä löytyy paljon korkean nostokynnyksen alapuolelle, mutta pituussuunnassa tila on niukka. Monikäyttöisyys on toteutettu järkevästi. Pelkät selkänojat laskemalla saadaan tila, jossa on porras. Vaihtoehtoisesti takaistuin voidaan taitella kahdessa osassa etuistuimia vasten.

Swiftin ainoa moottorivaihtoehto Suomessa on Igniksessä vuonna 2000 ensiesitelty 1,3-litrainen bensamoottori, jossa on tehoa 68 kW/94 hv. Komeaan lukemaan verrattuna suorituskyky jää yllättävän vaisuksi. Swiftin ohituskiihtyvyys nelosella on heikompi kuin monilla saman tehoisilla kilpailijoilla viitosella. Paikaltaan kiihdytettäessä lähtö pienillä vaihteilla tuntuu etenevän mukavasti, mutta kolmoselle vaihdettaessa meno hyytyy.

Swift on saatavana myös nelivetoisena. Uusi Suzuki Swift 4x4 tarjoaa tunnistavan nelivedon ja paremman aktiivisen turvallisuuden.

Ajo-ominaisuuksissa Suzuki on ottanut suuren askeleen. Koeajetunn etuvetomallin ohjaus on varsin hyvä eikä suuntavakavuudessakaan ole merkittävästi aihetta moitteisiin. Ohjaus on kevyt ja ajotuntuma kaikkineen on rehellisen pikkuautomainen. Kääntöympyrän halkaisija on pieni ja kaupungissa Swift on kotonaan, vaikka ominaisuudet riittävät maantiellekin.

Swiftistä on tarjolla vain yksi varustelutaso eli GL. Vakiona mm. manuaali-ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, istuinlämmittimet, sähkölasit edessä, ohjauspyörän korkeussäätö, CD-radio, käyntinopeusmittari, kulutusmittari, kuljettajan istuimen korkeussäätö, 15" pyörät ja 2-osainen takaistuin.

Suorituskyky: 6,2

Swiftin moottori on voimaton alakierroksilla eikä myöskään erityisen kierrosherkkä. Ohituskiihtyvyys on moottorin kokoon nähden heikkoa.

Mukavuus: 7,0

Takaistuimelle mahtuu 185-senttinen, mikä on ulkomitoiltaan pienelle autolle hyvä saavutus. Etuistuimet ovat lyhyet ja mukavuudeltaan tyydyttävät. Mukavuusvarustelu on kohtalaisen runsas.

Luotettavuus: 6,3

Swift keräsi EuroNCAP:ssä neljä tähteä. Luotettavuus Swiftissä on keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Swift on näppärä kaupungissa. Maantiellä ajotuntuma on pikkuautomainen. Jousitus selviää pienistä epätasaisuuksista melko hyvin, mutta laajemmat heitot tuottavat ongelmia. Melutaso on pikkuautoluokan normaalia tasoa.

Ulkonäkö: 7,0

Ulkonäkö on kiinnostava, mutta ei enää aivan tuore. Sisustuksen muotoilu on pelkistetty.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus ei ole erityisen pieni ja myös huoltokustannukset nousevat monien pikkuautojen yläpuolelle.

Valmistuslaatu: 5,0

Sisustus on muovinen ja kova. Viimeistelyn laadussa ei ole suuria puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 6,8

Tavaratila on pieni. Laajennettuna pohja saadaan tasaiseksi.

Luokkansa paras: 7,5

Swiftin ominaisuudet riittävät luokan keskitasolle. Moottoriin kaivattaisiin lisää puhtia.

Kokonaisarvio: 6,8

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin