Autoarvio: Koeajossa Volvo V50 1.6 DRIVe Momentum | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volvo V50 1.6 DRIVe Momentum

Automerkit.fi testasi Volvo DRIVe-ekomallin, jossa on 1,6-litrainen dieselmoottori ja valmistajan mukaan luokkansa pienin kulutus.
Autoarvio: Koeajossa Volvo V50 1.6 DRIVe Momentum

Keinoina kulutuksen pienentämiseen ovat mm. taloudellisemmat välitykset, madallettu jousitus, spoilerit, moottorinohjauksen hienosäätö sekä keväästä 2009 lähtien myös stop-start -järjestelmä ja jarrutusenergian talteenotto.

V50:n sisätilat ovat keskinkertaiset. Pääntilaa on V50:n takapenkillä runsaasti, polvitila riittää vain 180-senttisille. Kolmea taakse on turha sovittaa. Etuistuimet ovat erittäin hyvät ja ajoasennosta saa moitteettoman. Hienosäädössä auttaa istuimen kallistussäätö korkeussäädön lisäksi.

Tavaratila ei oikein täytä farmarimittoja, mutta on toki Golf-luokan viistoperämalleja parempi. Lastenvaunujen kuljettaminen ei onnistu tavaratilan peitteen alla. Laajentamismahdollisuudet ovat asianmukaiset.

Näkyvyys on korin selkeän muodon ansiosta hyvä. Etupilarit ovat kuitenkin melko paksut ja rajoittamat hieman näkyvyyttä etuviistoon. Kylkilistat ja valonpesimet ovat vakiona. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan keskitasoa.

1.6 DRIVe:n diesel on perustaltaan lukuisissa erilaisissa autoissa käytetty Ford/PSA:n tuote. Tehoa löytyy 80 kW/109 hv. Tekniikasta löytyy mm. muuttuvageometrinen ahdin ja hiukkassuodatin. Vaihteiden välityksiä on DRIVe-mallissa pidennetty maltillisesti ja auto kiihtyy vielä hyvin viitosellakin. Kadunkulmissa kaivataan kuitenkin helposti kakkosta siinä, kun muilla autoilla selviäisi kolmosella. Kokonaisuutena suorituskyky on hyvin riittävä ja ohituskiihtyvyys pesee kirkkaasti V50:n 2,0-litraisen bensakoneen. Maantievoittoisen koeajon keskikulutus oli ajotietokoneen mukaan 4,4 litraa.

Ajettavuus oli alusta alkaen S40/V50:n parhaita ominaisuuksia ja ilmeisesti ohjausta on edelleen hienosäädetty parempaan suuntaan. Ajettavuus on kokonaisuutena hyvin samankaltainen kuin Ford Focuksessa. Kaarreominaisuudet ovat hienot ja suuntavakavuus urissakin erinomainen. V50 on ajettavuudeltaan luokkansa parhaimmistoa ja jämäkkä tuntuma vastaa laatuluokan vaatimuksia.

Jousitus on DRIVe:ssa hieman kovempi kuin perusmallissa, mutta eroa ei ilman vertailukohtaa helposti huomaa. Jousitusmukavuus on edelleen hyvä niin pienissä täristyksissä kuin laajoissa heitoissa.

Meluntorjunnassa Volvo on onnistunut hyvin. 15-tuumaisilla Energy Savereilla V50 on selvästi hiljaisempi kuin 2008-mallin auto 16-tuumaisilla Pirelleillä. Rengasmelua toki kuuluu karkealla pinnalla, mutta luokan parhaimmistoa V50:n äänieristys on. Moottorin ääni on miellyttävä ja hiljainen.

Hallintalaitteet ovat Volvon parasta osaamista ja tässäkin tapauksessa selkeät. Ilmastoinnin ja radion napit ovat tosin kovin pienet. Vaihteensiirto on napakka. Jarrut toimivat ainakin uutena terävästi. Säilytystilaa on melko vähän, vaikka sitä on vuosien varrella lisätty niin keskikonsoliin kuin oviin.

Suorituskyky: 8,3

DRIVe:n 1,6-litrainen diesel on joustava ja antaa hyvän ohituskiihtyvyyden.

Mukavuus: 7,9

Takaistuintilat ovat pienehköt. Istuimet ja ajoasento ovat hyvät. Momentum-varustelu on runsas ja lisävarusteita löytyy kattavasti.

Luotettavuus: 7,5

Turvallisuus on hyvä ja mallisarjan luotettavuus on parantunut vuosien varrella. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4

V50:n ajettavuus on luokkansa parhaimmistoa ja jousitusmukavuus DRIVe:ssäkin hyvä. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 9,3

Ulkomuoto on ajaton ja tyylikäs. Sisustus on markkinoiden tyylikkäimpiä.

Polttoaineen kulutus: 8,3

Kulutus on luokkansa pienin.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on tasokas ja etenkin Momentum-mallissa materiaalit ovat laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 6,8

Tavaratila ei kooltaan täytä farmarille asetettavia vaatimuksia. Säilytystilaa on melko vähän. Muuten suunnittelussa on vahvasti huomioitu käytännöllisyys.

Luokkansa paras: 9,0

V50 on laadukas ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen auto, mutta tilat ovat hintaan nähden pienet.

Kokonaisarvio: 8,2

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin