Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Volvo XC60 D5 Momentum

Autoarvio: Koeajossa Volvo XC60 D5 Momentum

Volvon uutumalli XC60 on 20 cm lyhyempi kuin isoveljensä XC90 tai V70. Omassa luokassaan se on hieman kilpailijoitaan pidempi. Takaistuimella pääntilaa on runsaasti ja keskitunnelin puute ilahduttaa. Polvitilaa on selvästi vähemmän kuin nykyisessä V70:ssa. Polvitilakin riittää, mutta varsin lähelle etuistuinten selkänojia pidempien matkustajien polvet osuvat. Oviaukko takaistuimelle on hieman ahtaan tuntuinen ja jalkateriä joutuu pujottelemaan. Istuin takana on mukava.

Moottorivalikoimassa keskitytään Suomessa tuttuihin 2,4-litraisiin dieseleihin. Tehoa on joko 120 kW/163 hv tai koeajetussa D5-mallissa 136 kW/185 hv. Moottori ei enää edusta aivan tuoreinta dieseltekniikkaa, mutta suorituskyky on painavan XC60:n kuljettamiseen hyvinkin riittävä. Suurin puute on muista automaattivaihteisista isoista Volvoista tuttu pieni viive vedon kytkeytymisessä vapaalla rullaamisen jälkeen. Vaihde vaihtuu sinänsä varsin miellyttävästi.

Ajo-ominaisuudet ovat toimivat. XC60 etenee vakaasti ja kaarrekäyttäytyminenkin on korkeaksi autoksi hyvä. Ajettavuudessa heikkoutena on kevyen ohjauksen puutteellinen tunto. Jousitus on melko jämäkkä, mutta mukavuus on silti hyvä.

Rengasmelu on eristetty varsin hyvin eikä auto muutu meluisaksi karkeallakaan pinnalla. Moottorin käyntiääni on karkeampi kuin monien kilpailijoiden dieseleissä.

Suorituskyky: 8,3

2,4-litraisen D5:n voima riittää hyvin XC60:n painoisenkin auton kuljettamiseen.

Mukavuus: 9,0

XC60:ssa on runsaasti pääntilaa ja juuri riittävästi polvitilaa takaistuimella. Istuimet ovat hyvät, vaikka eivät aivan Volvon parasta saavutusta tällä saralla edustakaan. Momentum-varustelussa on jo varsin runsaasti tavaraa.

Luotettavuus: 8,1

Turvallisuus ja ruostesuojaus ovat Volvon perinteisiä vahvuuksia. Kahden vuoden takuu laskee pisteitä.

Ajomiellyttävyys: 8,6

Suuntavakavuus ja kaarreominaisuudet ovat hyvät, mutta ohjaus saisi olla tunnokkaampi. Kääntöympyrä on melko suuri. Äänieristys on hyvä.

Ulkonäkö: 9,3

XC60 on tyylikäs ja persoonallinen. Sisätilat ovat eräät markkinoiden tyylikkäimmistä.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on suurehko muihin katumaastureihinkin verrattuna ja huoltokustannukset korkeahkot.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on kaikilta osin hyvä ja materiaalit varsin korkeatasoisia.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila tarjoaa mataluudestaan huolimatta runsaasti tilaa. Monikäyttöisyys on rakennettu kehittyneesti. Sisätilat on suunniteltu käytännöllisiksi, mutta säilytystilaa saisi olla enemmän.

Luokkansa paras: 9,3

XC60 on laadukas ja ominaisuuksiltaan korkeatasoinen katumaasturi. Hinnaltaan se ei ole edullinen.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin