Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A3 Sedan & A3 Cabrio 2014

Audi esitteli uuden mallin, Audi A3 Sedanin, autoluokkaan, jossa sillä aiemmin ei ole ollut edustusta. Audi A3 Sedanin ulkoisessa olemuksessa on klassisen konseptin lisäksi panostettu voimakkaasti designiin ja tyyliin. Jopa niin, että korin kaikki pintapellit ovat muotoilultaan erilaiset kuin muissa A3-malleissa. Audi A3 Sedan vaikuttaakin kokoluokkaansa isommalta.
Autoesittely Audi A3 Sedan & A3 Cabrio 2014

Uutuudella on pituutta 4,46 metriä ja akselivälillä on mittaa 2,64 metriä. Tämän ansiosta sisätilat sekä edessä että takana tarjoavat runsaasti tilaa ja avaruutta. A3 Sedanin leveys on 1,80 metriä eli auto on 11 millimetriä leveämpi kuin A3 Sportback.  Korkeudeltaan (1,42 m) se on 9 millimetriä matalampi kuin pystyperäinen sisarmallinsa. Selkeän muotoisen tavaratilan tilavuus on 425 litraa, ja lisäksi takaistuimen selkänojat ovat kaadettavissa alas tavaratilan laajentamiseksi. Korin rakenteissa on käytetty kuumamuovattuja suurlujuusteräksiä ja konepelti on alumiinia, minkä ansiosta 1.4 TFSI -moottorilla varustetun A3 Sedanin omapaino on 1 205 kiloa.



Audi A3 Sedanin moottorivalikoiman kuuluu kolme eritehoista bensiinimoottoria ja kaksi dieseliä. Pienin on 1,4 TFSI 122 hv ja keskimmäinen on 140 hv 1.4 TFSI. Jälkimmäinen on varustettu cylinder on demand -järjestelmällä (COD). Sen ansiosta moottori käyttää vajaakuormituksella vain kahta sylinteriä. Tehokkain vaihtoehto on 1.8 TFSI, joka on teholtaan 180 hv ja se on varustettu Audi valvelift -venttiilinohjauksella sekä älykkäällä lämmönhallintajärjestelmällä. Moottori reagoi nopeammin ja kiihtyy S tronic-automaattivaihteiston ja quattro-nelivedo yhdistelmällä 0-100 km/h 7.3 sekunnissa. Manuaalivaihteistossa on kuusi pykälää ja automaatissa seitsemän. Dieselit ovat 105 hv 1,6 TDI ja 2,0 TDI 150 hv. Malliston huipulle tulee myös vahvasti urheilullisuutta painottava Audi S3 Sedan, teholtaan 221 kW (300 hv).



Samaan aikaan kun Suomessa lanseerattiin Audi A3 Sedan, niin Frankfurtin autonäyttelyssä 2013 esiteltiin uusi A3 Cabriolet. Kangaskattoinen nelipaikkainen uutuusmalli on edeltäjäänsä verrattuna kasvanut. Pituutta on nyt 4 420 mm entisen 4 240 mm:n sijaan, akseliväliä ja leveyttä on tullut lisää 20 mm. Korkeudesta on sen sijaan nipistetty 15 mm. Tavaratila on myös kasvanut 60 litralla 287 litraan ja sen lastattavuus on nyt helpompaa. Tavaratilaa on nyt 60 litraa aiempaa enemmän. Tavaratila onkin käyttökelpoisempi kuin useimmissa kilpailijoissa. Takaistuin on yhtä ahdas kuin ennenkin ja soveltuu käytännössä vain pienille lapsille.

Edestä katsoen A3 Cabriolet on singleframe-säleikkönsä ansiosta tuttua Audia. Matalalinjaiset ajovalot korostavat auton vahvoja vaakasuoria linjoja. Tuulilasin kehys on alumiinia ja alumiinipinnoitettu koristelista kiertää ohjaamon.



Kevytrakenteinen kangaskatto sulautuu auton muotoiluun hienosti. Täysautomaattisesti napin painalluksesta se sulkeutuu tai avautuu sähköhydraulisesti alle 18 sekunnissa, myös auton liikkuessa alle 50 km/h. Avattuna katto on taitettuna kolmeen osaan omaan tilaansa. Kangaskatto on varustettu lasisella takaikkunalla. Tarjolla on myös tehokkaammin ääni- ja lämpöeristetty akustinen katto. Kolaritapauksia varten autossa on myös aktiivinen ympäriajosuoja.

Perusversiona Audi A3 Cabriolet painaa 1 365 kiloa. Suuremmista ulkomitoista huolimatta uutuus painaa 50 kg vähemmän kuin edeltäjämalli. Konepelti on alumiinia ja painoa on pudotettu myös sisustuksen ja moottorien konstruktioissa.



Sisätiloille on tyypillistä pelkistetty selkeys. Lievästi kaartuva kojelauta on varustettu suurilla pyöreillä ilmanvaihtosuulakkeilla sekä ilmastointilaitteen säätöpaneelilla. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia äänentoisto- ja navigointilaitteita.

Moottoreiksi Cabrioonkin on Audin tuoreita bensiini- ja dieselvoimanlähteitä. Perusmoottori on 103-kilowattinen 1.4 TFSI, jonka avulla A3 Cabriolet kiihtyy paikaltaan sadan kilometrin tuntinopeuteen 9,1 sekunnissa, yhdistelmäkulutus on 5,0 l/100 km ja CO₂-päästöt 114 g/km. Vaihteistona on joko 6-vaihteinen manuaali tai S tronic -automaatti.

Sedanin hinnat lähtevät 28 133 eurosta. Cabrion hintoja ei ole vielä julkaistu.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin