Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A4 2008-2009

Nykyisen Audin A4:n uusin versio esiteltiin vuoden 2007 syksyllä ja farmariversio Avant keväällä 2008.
Autoesittely Audi A4 2008-2009

Ensimmäinen A4 tuli myytäväksi jo vuonna 1994. Sitä edelsi mallistossa Audi 80.

Audi A4 sijoittuu eurooppalaisessa kokoluokituksessa ylempään keskiluokkaan eli C/D-segmenttiin. Sitä voi hyvällä syyllä kutsua luksus-autoksi, ja se on suosittu edustus- tai työsuhdeauto. A4:ää valmistava tehdas sijaitsee Saksassa Ingolstadtissa. Kilpakumppaneiksi voi lukea lähinnä BMW:n ja Mercedes-Benzin, mutta jalkaa ovenväliin yrittää työntää myös Toyotan luksusmerkki Lexus.

Ulkoa ja sisältä

Edestä päin tarkasteltuna huomio kiinnittyy jäähdyttimensäleikköön, kapeisiin ajovaloihin ja puskurin suuriin ilmanottoaukkoihin, jotka kaikki korostavat auton muuttunutta ilmettä edeltäjäänsä nähden. Takavalojen, tavaratilan kannen ja takapuskurin muotoja on myös uudistettu.

Audi A4 Sedanin kasvaneet mitat näkyvät auton sisätiloissa, jotka tarjoavat jonkin verran enemmän tilaa kuin edeltäjänsä sekä matkustajille että matkatavaroille. Tavaratilaan mahtuu 480 litran kuorma ja takaistuimet taitettuina 962 litraa.

Vakio ja lisävarusteita

Vakiovarusteisiin kuuluvat ESP-ajonvakautusjärjestelmä, pysäköintijarru, täysautomaattinen ilmastointi sekä radio ja cd-soitin, jossa on 6,5-tuumainen värinäyttö ja kahdeksan kaiutinta. A4 Sedan Business-mallissa on esimerkiksi Xenon-kaasupurkausvalot, alumiinivanteet, vakionopeussäädin ja nahkapäällysteinen ohjauspyörä.

Lisävarusteena tarjolla on mm. kaarreajovalojärjestelmä, pysäköintitutka, älyavain, vakionopeussäädin (etäisyystutkan kera), kaistanvaihtoavustin, automaattinen ilmastointi ja navigaatiojärjestelmä. Autoon saa lisävarusteena vaikkapa mukautuvan iskunvaimennusjärjestelmän, jota voi säätää ajotyylin mukaan.

A4:n Avant -farmarin vakiovarusteisiin kuuluu mm. täysautomaattinen ilmastointi, erillisjousitus ja ajovakauden hallintajärjestelmä ESP 8. Tavaratilassa on irrotettava peite sekä kaksoispohja.

Turvallisuus

Autossa on mm. hätäjarrutustehostin, luistonestojärjestelmä, elektroninen tasauspyörästön lukitus, jäykkä turvakori, jarrulevyjen kuivausjärjestelmä, kaksivaiheisesti aukeava kuljettajan turvatyyny, istuinasentoon automaattisesti mukautuva etumatkustajan turvatyyny, turvavöiden vyönkiristimet ja kiristysvoimanrajoittimet edessä, polttoaineensyötön automaattinen katkaisu kolaritilanteessa sekä takana Isofix-lastenistuinkiinnikkeet.

Vaihteistot ja voimansiirto

Etuvetoisiin malleihin on saatavissa moottorista riippuen joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai portaaton multitronic -automaattivaihteisto, jossa on myös 8-vaihteinen sport-asetus ja manuaalinen vaihtamistoiminto.

Jatkuvatoimisella quattro-nelivedolla varustettujen moottorien yhteydessä on tarjolla 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja mallista riippuen kuusivaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto. Audi A4 2.0 TFSI quattroon on tilattavissa 7-vaihteinen kaksoiskytkentäperiaatteella toimiva automaattivaihteisto.

Moottorit ja hinnat

Moottori on valittavissa kahdesta bensiini- ja kolmestadieselvaihtoehdosta. 1,8-litrainen Turbo FSI tuottaa 160 hevosvoimaa ja3,2-litrainen V6 FSI 265 hevosvoimaa. 2,0 TDI -dieselillä varustettu A4kuluttaa isoksi autoksi vähän: keskimäärin vain 5,5 litraa 100kilometrillä. Dieseleissä on dieselpartikkelisuodattimet. Etuvetoihinsaa kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai portaattomanautomaattivaihteiston. Myös neliveto on tarjolla.

Audi A4 hinnat vaihtelivat 35 000 ja 65 000 euron välillä (huhtikuu 2008).Edullisin on farmari Avant 1,9 TDI (35 850 e). Se kuluttaa sadallakilometrillä keskimäärin vain 5,8 litraa dieseliä jahiilidioksidipäästöt ovat maltilliset (154 g/km).

Kilpailijavertailu

Päivitetty 27.01.2010



Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin