Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A4 2012

Vuoden 2008 esiteltyyn A4 B8:n perustuva vuoden 2012 facelift on uudistunut Samalla tavalla kuin hiljattain päivittynyt A5.
Autoesittely Audi A4 2012

 

Se on saanut Audin uuden etusäleikön ja terävämmän näköiset LED päiväajovalot, uusitut etu- ja takapuskurit sekä takavalot, jotka myötäilevät etuvalojen muotoja.

Ulkoisesti A4 on hieman kasvanut. Sedanilla ja Avantilla on nyt mittaa 4,70 metriä. Sisarversio Allroad ja urheilullisempi S4 venyivät 4,72 metriin. Akseliväli on kaikissa vaihtoehdoissa 2,81 metriä. Leveyttä autoilla on 1,83 - 1,84 metriä ja korkeus vaihtelee 1,41 - 1,50 metrin välillä versiosta riippuen.

Audi A4 Sedanin tavaratila on edelleen 480-litraa ja 962 litraa takaistuimet taitettuna alas. A4 Avantissa vastaavat luvut ovat 490- ja 1430 litraa. Audi tarjoaa lisävarusteena sähkökäyttöisen takaluukun molempiin malleihin.



Audi tarjoaa uuteen A4:n melko lailla kaiken kattavan tietoviihdejärjestelmän. CD-radion yhteydessä on kahdeksan kaiutinta vakiona. Navigation plus-järjestelmän yhteydessä on suuri kiintolevy, värinäyttö, 3D-grafiikkaa ja DVD-soitin. Ääniohjaus ja Digital Audio Broadcasting ovat lisävarusteisia parannuksia järjestelmään.

Jos ylimääräistä rahaa löytyy, niin listalta löytyy MMI navigation plus-järjestelmä, jota voi täydentää puhelinta varten Bluetoothilla. Audi connect järjestelmä puolestaan tarjoaa erityispalvelut autoon, kuten puheohjatut Google haut, Google Earth kuvat sekä Google Street View:n. WLAN hotspot on Bluetooth online järjestelmän toinen piirre. Se mahdollistaa matkustajien surffauksen internetissä sekä luonnollisesti sähköpostiviestien lähettämisen ja vastaanottamisen.

Moottorit

Moottoreiden kulutustaso on Audin mukaan laskenut keskimäärin 11 prosenttia, vaikka monissa moottorivaihtoehdoissa teho ja vääntö ovat lisääntyneet.

A4 Sedaniin ja Avantiin tulee tarjolle uusi 1,8-litrainen TFSI bensiinimoottori, joka kehittää tehoa 170 hv ja vääntöä 320 Nm. Sedanissa polttoaineenkulutus on 5,6 l/100km ja CO2-päästöjä 134 grammaa kilometrillä, mikä vastaa 19 prosentin laskua kulutuksessa verrattuna edelliseen moottoriin nähden.

Päivitetty 2.0-litrainen TDI on tarjolla kolmella eri viritystasolla 136 hv (100kW), 163 hv (120kW) ja 177 hv (130kW). 136 hevosvoimainen versio on pieniruokaisin ja päästöisin, sillä sen keskimääräinen kulutus on 4,2 l/100 km ja CO2-päästöt 112 grammaa kilometriä kohden.

Moottorivalikoiman tehokkain versio on 3,0-litrainen V6 TFSI, joka tuottaa 272 hevosvoimaa A4 mallissa ja 333 hevosvoimaa S4 versiossa. Jälkimmäinen tulee saatavilla sekä sedanina että farmarina. S4 sedan kiihtyy 0-100 km/h 5,0 sekunnissa ja saavuttaa elektronisesti rajoitetun huippunopeuden 250 km/h. Keskikulutukseksi Audi kertoo 8,0 l/100 km.



Kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on vakiona A4 Sedan ja Avant mallien etuvetoversioissa. Multitronic automaatti on tarjolla lisävarusteena. Quattro versiot tulevat joko manuaalivaihteistolla tai seitsemän nopeuksisella S tronic kaksoiskytkinvaihteistolla. A4 Allroad Quattron saa joko käsivaihteistolla tai S tronic vaihteistolla kaikissa moottori vaihtoehdoissa.

Audi lisäsi, että takajousituksen kontrollihaarojen kiinnikkeet ovat uusia ja iskunvaimentimet on uudelleen viritetty. Kaikkiin A4-sarjan malleissa on nyt myös sähkömekaaninen ohjaustehostin.

Audin mukaan hinnat eivät nouse merkittävästi uudistusten myötä. Esimerkiksi A4 2.0 TFSI:n hinta Saksassa nousee 475 eurolla ja hinnaksi muodostuu 35.425 euroa. Suomessa vastaavan mallin hinnaksi on arvoitu muodostuvan autoveroineen 45.197 euroa.

Vertailussa Audi A4:n rinnalla BMW 3-sarja, Hyundai i40 sekä Ford Focus.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin