Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A6 2008-2011

Syksyllä 2008 esiteltiin Audi A6:n uudistetut mallit, jotka tunnistaa LED-päivävalonauhasta ja -takavaloista. Myös puskurit oli muotoiltu uusiksi.
Autoesittely Audi A6 2008-2011

 

Moottoripuolella 2,0-litraisen pumppusuutindieselin korvasi kaksi common rail -dieseliä. Pienitehoisemmassa oli tehoa 136 hv. Manuaalivaihteisen TDIe-version  alusta oli 20 mm madallettu. Tehokkaampi versio oli 170-hevosvoimainen. 2,8-litraisesta FSI:stä oli nyt kaksi tehoversiota: 190 ja 220 hv. 3.2 FSI:n korvasi mekaanisesti ahdettu 3.0 TFSI (290 hv).

Suomessa käytännössä kaikkiin autoihin tilattuun Comfort-pakettiin sisältyi mm. vakionopeussäädin, kahdessa osassa taittuva takaselkänoja, keskikyynärnoja ja valonpesimet. Muissa maissa oli tästä poikkeavia varusteita. Esim. Saksalaiseen Business-pakettiin sisältyi vakionopeussäädin, keskikyynärnoja, peruutustutka, ksenonvalot ja Saksassa muuten puuttuneet istuinlämmittimet.

Suomen Comfort-versiossa oli myös A8:ssa jo aikaisemmin esitelty MMI-valikkojärjestelmä. Se on sinänsä selkeä, mutta perusversion punaiset tekstit näyttävät tänä päivänä hieman vanhentuneilta. Käsijarru oli sähköinen. Uusia lisävarusteita olivat mm. ilmajousitus ja aktiivinen vakionopeussäädin.



2,0-litraisten Business-varustelussa ja muiden versioiden Comfort-paketissa oli nyt myös ksenonvalot, MMI Radio Plus värinäytöllä ja takasivuikkunoiden suuttimet sisältävä automaatti-ilmastointi Plus.

Kesästä 2010 lähtien myynnissä olivat S line Business -mallit, joissa oli mm. S line ulkopaketti, parkkitutka takana ja bluetooth. Tähän versioon myös Suomessa sai 2.7 TDI:n nelivetoisena. Viimeisissä Avanteissa oli S line Business Plus, jossa oli vielä Alcantara/nahka-verhoilu, urheiluistuimet ja sähkökäyttöinen takaluukku.

A6 on parhaimmillaan pitkillä maantietaipaleilla, mutta kokoisekseen varsin hyvä myös kaupungissa. Ajo-ominaisuudet eivät ole täydelliset, mutta esim. TM:n vertailussa jo etuvetoversio sai BMW:tä ja MB:tä korkeammat pisteet ajettavuudesta. Ohjauksen keskitys on hieman vajavaista etenkin kaupunkinopeuksissa. Jousitus on jämäkkä, mutta ottaa suuretkin epätasaisuudet vastaan hillitysti. Rengasmelua on parhaita kilpailijoita enemmän.



Sisätilat ovat väljät. Takaistuimen mukavuus ei mataluuden takia ole paras mahdollinen. Sedanin tavaratila on litratilavuudeltaan eräs markkinoiden suurimmista. Näkyvyys ei varsinkaan lyhyitä kuljettajia ajatellen ole kovin hyvä ja parkkitutkat ovat tarpeen.

A6 on poikkeuksellisen vähävikainen auto. Esim. Dekran katsastustilastossa se oli kaikkein paras. Multitronic-vaihteistoissa on ongelmia lähinnä vääntävän 2,7-litraisen dieselin yhteydessä. Takaluukun alareunasta on joissakin yksilöissä löytynyt ruostetta. Vakaajatankoihin tulee välystä paljon ajetuissa autoissa. 2,0-litraisessa TDI:ssä on muista konsernin tuotteista tutut ongelmansa: kaksimassavauhtipyörä, sylinterikansi ja ruiskutuspumppu.

Monen muun premium-auton tapaan C6-sukupolven hinnat romahtivat uuden mallin esittelyn jälkeen ja nyt A6:n voi nähdä jopa vaihtoehtona A4:lle tai Passatille. A4:ään verrattuna A6 on selvästi eriluonteinen auto. Se on huomattavasti tilavampi myös etuistuimelta. Ajokäytös on vakaampaa ja toisaalta jähmeämpää urheilullisemmin viritettyyn A4:ään verrattuna.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin