Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A6 2010

A6 tuli Audin mallistoon vuonna 1994. Sitä edelsi Audi 100. Nykyisen A6:n kovimmat kilpailijat ovat BMW:n 5-sarja ja Mercedeksen E-sarja.
Autoesittely Audi A6 2010

Audi A6:n markkinoinnissa korostetaan muotoilua, teknologiaa, suorituskykyä ja tasokasta varustelua. Autokaupoissa on tarjolla kolme A6-versiota: sedan, farmari Avant ja allroad quattro.

A6 Sedanin muotoilu korostaa urheilullisuutta. Esimerkiksi konepelti heijastelee voimaa ja suorituskykyä. Teknologiaa tuodaan esiin mm. erilaisilla valovaihtoehdoilla. Autoon saa valinnaisena halogeenivalot, korkeudensäädöllä varustetut Xenon -kaasupurkausvalot tai kääntyvät kaarreajovalot.

Sisätilat ja varusteet

Sisätilojen suunnittelussa esikuvana on ollut hieman suurempi Audi A8. Keskikonsoli on korkea ja leveä. Siellä sijaitsee MMI-järjestelmä, joka on yhdistetty vaihdelaatikon ja pysäköintijarrun kanssa. MMI (Multi Media Interface) tarkoittaa, että auton perustoimintoja voi hallita samasta käyttöliittymästä. Vakiovaruste MMI Basic sisältää mm. radion, cd-soittimen ja 6,5 tuuman näytön kojelaudassa. Lisävarusteena on saatavilla kaksi monipuolisempaa MMI-versiota. Tavaratilaa on 546 litraa (sedan).

A6 Sedanin vakiovarustus käsittää muun muassa edellä mainitun MMI-informaatio- ja käyttöjärjestelmän värinäytöllä, automaattisen ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmän sekä sähkömekaanisen seisontajarrun.

Lisävarustelistalta voi valita esimerkiksi Xenon plus kaasupurkausajovalot LED-huomiovaloilla, Adaptive Light -kaarreajovalot, urheiluistuimet, erilaiset nahkaverhoilut, BOSE Surround Sound -audiojärjestelmän, uuden MMI navigation plus -navigointilaite kiintolevymuistilla sekä monitoimiohjauspyörän.

Turvallisuus

Vääntöjäykän korirakenteen lisäksi Audi A6 Sedanin turvavarustelu sisältää vakiona muun muassa törmäysvoiman mukaan kaksivaiheisesti laukeavat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt edessä (lisävarusteena myös taakse), Sideguard -sivuturvaverhot sekä kolmipisteturvavyöt kiristysvoiman rajoittimilla kaikilla istuinpaikoilla. Turvallisuutta edistävät myös ESP -ajonvakautusjärjestelmä ja lukkiutumattomat ABS-jarrut.

Turvallisuuslisävarusteena voi hankkia kaistanvaihtoavustimen, joka varoittaa kuljettajaa mahdollisista takaa lähestyvistä autoista kaistaa vaihdettaessa, kaistallapysymisvahti puolestaan auttaa pysymään valitulla ajokaistalla ja tutkalla varustettu mukautuva vakionopeussäädin säilyttää etäisyyden edellä ajavaan aina valitun mukaisena.

Lasten matkustusturvallisuuden lisäämiseksi on tarjolla etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä ja Isofix -lastenistuinkiinnikkeet oikeaan etuistuimeen ja takaistuimen reunapaikoille.

Audi A6 sai täydet viisi pistettä EuroNCAP:n kolaritestissä, lasten turvallisuudestakin neljä pistettä, mutta jalankulkijan turvallisuudesta vain yhden pisteen. Konepellin etureuna ja puskuri olivat jalankulkijoille vaarallisia.

Farmari ja Allroad

A6 Avantin markkinoinnissa tarjotaan ylellisen edustusauton, urheilullisen coupén ja monipuolisen käyttöauton mielikuvia. Täysautomaattinen ilmastointi, valo- ja sadetunnistimet, MMI-järjestelmä, ohjaustehostin, ESP -ajonvakautus kuuluvat Avantin vakiovarusteisiin.

Käytännöllisyyttä edustaa tavaratilan kiskotus, mikä mahdollistaa erilaisia vaihtoehtoja kuorman tuennalle. Tavaratilaan saa lisävarusteena myös kiinnitettävän säilytyslaatikon, kääntömaton, lukittavan sivulokeron tai polkupyörien kuljetustelineen. Avantin tavaratila vetää 1660 litraa.

Neliveto allroad quattro on Audi A6:n crossover-versio eli tavallisen henkilö- tai urheiluauton ja maasturin välimuoto. Se sijoittuu Audin mallistossa lähelle kaupunkimaasturi Q7:ää. Tässä versiossa on vakiona ilmajousitus, jonka voi säätää MMI-järjestelmällä olosuhteiden mukaan viiteen erilaiseen tilaan: lift, allroad, comfort, automatic tai dynamic.

Moottorit ja voimansiirto

FSI-, TFSI- ja TDI-moottoreita on saatavilla aina taloudellisesta 2,0 TDI e -mallista tehokkaaseen 4,2-litraiseen V8 FSI -bensiinimoottoriin (350 hv).

Mekaanisesti ahdettu kuusisylinterisellä 3,0 V6 TFSI moottorilla varustettuna A6 kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen 5,9 sekunnissa, ja kuluttaa keskimäärin 9,4 litraa sadalla ajokilometrillä.

Vapaasti hengittävien 2,8-litraisten V6 FSI-moottorien (190hv sekä 220hv) vääntömomentit on maksimoitu valvelift system -venttiilienohjausjärjestelmän avulla. Mallistoon kuuluu myös nelisylinterinen turboahdettu 2.0 TFSI -bensiinimoottori (170 hv).

Common Rail -tekniikkaa hyödyntävät TDI-moottorit on 2.0-litraisesta TDI e:stä (136 hv) aina 3.0 V6 TDI quattro tiptroniciin (240 hv) varustettu DPF-hiukkassuodattimella.

Perusvaihteistona Audi A6 Sedanissa on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Automaattivaihteistoja on kahta tyyppiä: etuvetoisiin malleihin on tarjolla portaaton multitronic-automaatti 7-vaihteisella sport- ja manuaalitoiminnolla ja nelivetoisiin quattro-malleihin kuusivaihteinen tiptronic.

Audi A6 quattro-malleissa oleva jatkuvatoiminen Torsen-tyyppinen neliveto jakaa voimaa automaattisesti pyörille tien pinnan pidon mukaan. Uusimman sukupolven quattro-neliveto on perusvoimanjaoltaan 40:60 eli voimaa painotetaan enemmän taka-akselille.

Hinnat

684 uutta Audi A6 -autoa rekisteröitiin Suomessa vuonna 2009. Pudotusta vuoteen 2008 verrattuna tapahtui yli 40 prosenttia.

Koska malli- ja moottorivalikoima on laaja, myös hintahaitari venyy pitkäksi. Kalleimmat 4,2 litran V8-moottorilla liikkuvat mallit maksavat yli 105 000 euroa (helmikuu 2010). Edullisin malli on 2-litrainen TDI e, jonka hinta on hieman yli 43 000 euroa.

Vertailuun otettiin Audi A6:den, E-sarjan Mercedes-Benzin ja BMW 5-sarjan edullisimmat bensiinimoottorilla varustetut mallit.

Päivitetty 18.2.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin