Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi RS 6 Avant 2013

Audi esitteli Geneven autonäyttelyssä alkuvuodesta uuden RS 6 Avantin. Auton myynti Euroopassa on jo aloitettu ja Suomessa auton saa omakseen vajaalla 182.000 eurolla. Hurjan hinnan vastapainoksi myös suorituskykyarvot ovat huimat.
Autoesittely Audi RS 6 Avant 2013

Auton painoa on pystytty pudottamaan noin 100 kiloa edeltäjään nähden. Omalta osaltaan painonpudotuksesta vastaa uusi twin-turboahdettu 4.0 –litrainen V8 TFSI moottori.

Moottori korvaa poistuvan 5.0 –litraisen V10, joka tuotti tehoa 580 hv ja vääntöä 650 Nm. Uusi 4.0 TFSI V8-moottori tuottaa tehoa 560 hv kierrosvälillä 5700 ja 6700 rpm ja vääntöä 700 Nm 5500 rpm.



Uusi V8 on varustettu sylinterien lepuutusjärjestelmällä, jolloin auto kulkee perusajossa neljällä sylinterillä ja kun kiihtyvyydelle on tarvetta, otetaan ”kokomoottori” käyttöön. Vaihteiston virkaa ajaa 8 vaihteinen tiptronic ja voima siirtyy tiehen quattro nelivedolla.

Kiihdytys 0-100 km/h kestää vain 3,9 sekuntia. Auto on siis 0,5 sekuntia nopeampi kuin vanhempi RS 6, 0,4 sekuntia nopeampi kuin uusi BMW M5 sedan ja vain 0,2 sekuntia hitaampi kuin viimeisin Lamborghini Gallardo LP560 -4! Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että puhumme farmariautosta, jolla on mittaa 4.979 mm ja jonka tavaratila vetää jopa 1680 litraa.

Huippunopeusvaihtoehtoja on kolme: Vakiona rajoitettuna 250 km/h, Dynamic paketilla 280 km/h ja Dynamic Plus paketilla 305 km/h.



Kuten edellä mainittiin, on painoa saatu pudotettua 100 kiloa edeltäjään verrattuna laajalla kevyempien materiaalien käytöllä. Runko on valmistettu noin 20 prosenttisesti alumiinista. Tämä ei ainoastaan auta parantamaan hallittavuutta, vaan pienentää myös polttoaineenkulutusta noin 40 prosentilla edelliseen RS 6 Avantiin nähden, ollen nyt yhdistetyssä ajossa 9,8 litraa/100 km.

Ensimmäisenä RS-mallina Audi RS 6 Avantissa on ilmajousitus, joka on suunniteltu nimenomaan tätä mallia varten. Perinteisillä kierrejousilla toteutettu Dynamic Ride Control -jousitus autoon on saatavana lisävarusteena. 20-tuumaiset pyörät ja tehokkaat jarrut takaavat otteen tiehen.



Vakiovarusteluun kuuluvat mm. MMI Touch -kosketuspaneelilla varustettu Navigointi plus -järjestelmä ja tyylikkäästi verhoillut RS 6-urheiluistuimet. Uutena värinä Audi RS 6 Avantin väripaletista löytyy Daytonan harmaa mattaväri.

Uusi RS 6 Avant on räjähtävää suorituskykyä kaipaavan, mutta samalla hyviä matkustus- ja tavaratiloja arvostavan valinta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin