Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 1-sarja 2008-2011

Kolme- tai viisiovisena saatavana oleva 1-sarja on BMW malliston pienin ja edullisin vaihtoehto.
Autoesittely BMW 1-sarja 2008-2011

5-ovinen versio esiteltiin vuonna 2004 ja ensimmäisen faceliftin malli sai vuonna 2007 jolloin tarjolle tuli myös 3-ovinen versio. BMW:n tapaan auto on sisältä ja ulkoa viimeisteltyä laatua ja ajo- sekä matkustusmukavuus ovat hyvällä tasolla pienten autojen luokassa.

Vakiovarustelu perusmalleissa on suhteellisen vaatimaton, mutta silläkin tarvittaessa pärjää. Perushintaan sisältyvät mm. ajotietokone, cd-soitin, aux-in liitäntä vaikkapa Ipodille, runflat renkaat, sähkötoimiset etuikkunat ja ulkopeilit ja kääntyvät takapenkit. Ilmastointilaite ja kevytmetallivanteet tulevat mukaan vasta 123d ja 130i versioista lähtien.

Auton käyttömukavuus paranee merkittävästi valitsemalla itselleen sopivat varusteet pitkästä lisävarusteluettelosta. Autonoston helpoksi haluava valitsee yhden tai useamman valmiista varustepaketeista Comfort, Dynamic, Advantage tai M-Sport.

Suosittu Comfort paketti maksaa 2350 euroa ja sisältää monitoimisäätimet ohjauspyörään, nahkaohjauspyörän, automaattisesti himmentyvän taustapeilin, kojelaudan koristelistat, parkkitutkan taakse, sadetunnistimen, vakionopeussäätimen, ulko- ja sisävalopaketin ja kevytmetallivanteet. Tekniikkaa arvostava valitsee Innovaatiopaketin jossa tulee mm. Business navigaatiojärjestelmä ja HiFi-kaiutinjärjestelmä.

Kolmiovisessa mallissa on kaksi takapenkkivaihtoehtoa ilman lisähintaa, kahdenistuttava versio jossa on selkeästi kaksi erillistä istuinta ja niiden välissä säilytystila, sekä normaali kolmenistuttava vaihtoehto.

Teknisiä uutuuksia ovat jarrutusenergian talteenottojärjestelmä Brake Energy Regeneration, automaattinen Start/Stop toiminto ja uusi sähköinen EPS-ohjaustehostin joka kuluttaa energiaa vain ohjauspyörää käännettäessä toisin kuin perinteinen hydraulinen tehostin.

Moottoriosastolla on myös uudistunut. 116i pitää sisällään 1,6 litraisen bensiinimoottorin joka on pienin vaihtoehto ja saatavilla vain 5-oviseen korimalliin. 118i ja 120i ovat nelisylinterisiä ja kaksilitraisia ja bensakoneiden huippumalli 130i on kolmelitrainen rivikutonen. Dieselmallit 118d, 120d ja 123d ovat kaikki nelisylinterisiä ja kaksilitraisia. 123d tekee vaikutuksen, 150kW tehoa ja 400Nm vääntöä 5,6 litran keskikulutuksella. Dieselmalleissa on hiukkassuodatin vakiona.

Teknisillä uudistuksilla ja uudella moottorivalikoimalla on saatu edelliseen korimalliin verrattuna merkittävät säästöt polttoaineen kulutuksessa, bensiinimalleissa 20% ja dieselmalleissa 15%. EU-yhdistetty kulutus 4,5 – 8,3 litraa, CO2 päästöt 119 – 198 g/km.

Takapenkit kääntyvät kahdessa osassa ja lisävarusteena on saatavana suksipussi.

Euroncap törmäystestissä 1-sarja on saanut viisi tähteä. Kori on osoittaunut erittäin vahvaksi ja sivutörmäyssuojaus sai täydet pisteet. Turvaistuimissa matkustavien lapsien ja jalankulkijoiden turvallisuudessa törmäystilanteessa on kuitenkin parantamisen varaa.

Hinnat 26 400 € (116i 3-ov) – 49 400 € (130iA 5-ov) huhtikuussa 2008.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin