Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 3-sarja 2012

Uuden BMW 3-sarjan ulkonäkö on entistä lähempänä 5-sarjaa varsinkin perästä katsoen. Keulassa on ennennäkemätöntä ilmettä. Keula kaartaa nykymuodista poiketen varsin matalalle ja ajovalot on muotoilullisesti kurottu kiinni maskiin. Kokonaisuus on varsin tyylikäs.
Autoesittely BMW 3-sarja 2012

 

Sisätiloihin on saatu hivenen lisätilaa, mutta edelleen useimmat halvemmat keskiluokan mallit ovat tilavampia. Takana on polvitilaa riittävästi ja hieman esim. Audi A4:ää enemmän. Etuistuimilla tunnelma on 3-sarjassa perinteisesti tiivis eikä tähän ole tullut muutosta. Autossa on tarkoitus istua alhaalla. Urheiluistuimet on tehty kapeahkoiksi ja korkeammassa istuinasennossa reisituki jää vajaaksi niin vakio- kuin urheiluistuimissa. Matalaa istuma-asentoa käytettäessä istuinmukavuus on hyvä.

Tavaratilan luukku kuuluu edelleen markkinoiden pienimpiin. Pohjan muotoilu sen sijaan on nyt selkeä. Tilaa on parikymmentä litraa enemmän kuin edeltäjässä. Tavaratilan pohjan alla on syvä säilytystila. Sisustuksen tyyli on lähellä 1-sarjaa ja tällä on haluttu tehdä selvää pesäeroa hienostuneempaan 5-sarjaan. Laatuvaikutelma ei ole kehittynyt edeltäjästä ainakaan myönteiseen suuntaan.

Hallintalaitteet ja näkyvyys


Hallintalaitteet ovat selkeät ja jämäkästi toimivat. Muista merkeistä poikkeavat automaattivaihteen valitsimen toiminta ja keskiasentoon palautuva vilkkuviiksi. Keskinäyttö on tyylikäs ja toimintojen käyttö selkeää. Mittaristossa on riittävästi informaatiota näkyvissä yhtä aikaa, mutta kunnollista hetkellisen kulutuksen näyttöä ei ole. Säilytystilaa on kohtalaisen hyvin.



Näkyvyys autosta on kohtuullisen hyvä. Ulkopeilit ovat keskimääräistä pienemmät. Kääntöympyrä on tavanomaisen kokoinen - takavetoetua ei tässä suhteessa enää ole.

Moottorit

Moottorivalikoima painottuu ahdettuihin nelisylinterisiin. Bensamoottoreista ovat alkuvaiheessa tarjolla 2,0-litraiset 320i ja 328i sekä 6-sylinterinen 335i. 320i:n konepellin alla on 2,0 -litrainen 184hv ja 270 Nm vääntöä tuottava twinpower-turbomoottori. 328i:n voimanlähteenä on twinpower-turboahdettu 2,0-litrainenmoottori, joka tuottaa tehoa 240hv ja vääntöä 350 Nm. 0-100 km/h kiihdytys onnistuu 5,9 sekunnissa ja elektronisesti rajoitettu huippunopeus on 250 km/h. Polttoaineenkulutus on BMW:n mukaan automaatilla 6,4 l/100 km ja 6,3 litraa manuaalilla.



Tehokkaimman 335i:n konepellin alta löytyy turboahdettu suorakuutonen, joka kehittää tehoa 306 hevosvoimaa ja 400 Nm vääntöä. 0-100 km/h päästään 5,5 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. 335i:n keskikulutus on 7.2- 7.9 litraa satasella, riippuen vaihteistosta.

Dieseleitä on kolme 2,0-litraista eli 316d (116 hv), 318d (143 hv) ja 320d sekä vielä teholtaan kahden viimeisen väliin asettuva 320d EfficientDynamics Edition (163 hv), joka on malliston taloudellisin. Käsivaihteistot ovat 6-vaihteisia ja automaatit 8-vaihteisia.

Tällä hetkellä tehokkain diesel, eli 320d (135 kW/184 hv) varustettuna automaattivaihteistolla ovat auton parasta antia eikä voimalinjaa ole pilattu liian pienten kierrosten käytöllä niin kuin nykyisen 520d:n ensimmäisessä versiossa.

Moottori täyttää suorituskyvyn suhteen kaikki odotukset, mitä 2,0-litraiselle dieselille osaa asettaa ja samaan aikaan ainakin luvatut kulutuslukemat ovat luokan kärkeä. Vaihteiston toiminta on markkinoiden ehdotonta parhaimmistoa.



Uudistuneesta 3-sarjasta on tällä hetkellä tarjolla vain sedan, mutta farmari (touring) on jo ennakkomyynnissä. Perässä tulevat varmasti myös coupe ja cabriolet (avo), jotka ovat aiemmassakin korimallissa olleet tarjolla. 

Kilpailijat

BMW 320d vastaa mallisarjan uskollisten asiakkaiden toiveita. 5-sarjaan verrattuna se tuntuu kuitenkin monilta osin säästöbudjetilla tehdyltä. Moottori ja vaihteisto toimivat upeasti. Vertailussa Audi A4 ja Mercedes-Benz C-sarja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin