Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 5-sarja 2007-2009

Kahden edellisen sukupolven ajan BMW:n 5-sarja on kuulunut automaailman parhaimmistoon. Konservatiivisuudesta on siirrytty asteittain BMW:n maineen mukaiseen urheilullisuuteen.
Autoesittely BMW 5-sarja 2007-2009

Uusi 5-sarja (E60) noudattaa BMW:n uutta muotoilulinjaa, joka ei ole saanut varauksetonta kannatusta. Uudessa mallissa on myös menetetty ripaus urheilullisuutta.

5-sarja sai vuonna 2007 kevyen faceliftin. Moottorien tehot kasvoivat hieman ja kulutuslukemat pienenivät. Ulkopuolella auton helmoja on hieman muotoiltu uudestaan. Myös sisätiloja on kohennettu hieman.

E60 on edeltäjiään selvästi tilavampi. Nyt sekä takaistuintilat että tavaratila ovat luokan vaatimuksia vastaavalla tasolla. Takaistuimella on hyvin tilaa joka suuntaan ja jopa varpaat mahtuvat etuistuimen alle.

Kojetaulu on BMW:n tapaan massiivinen. Vakiomalliset etuistuimet ovat erinomaiset. Vakiovarusteena on istuimen korkeuden ja selkänojan kallistuksen sähkösäädöt. Ovet ovat raskaskäyttöiset ja hyvin eteen sijoitetun vetokahvan takia oven hallittu avaaminen vaatii totuttelua.

Tavaratila on suuri varsinkin pituussuunnassa. Pohjan tasainen osa on kuitenkin kapea, sillä pohja on sivulla keskiosaa korkeammalla. Näkyvyys autosta on kohtuullisen hyvä ja peilit riittävän kookkaat.

Moottorivalikoima on erittäin kattava. Suosituin malli on 177 hevosvoiman 520d. 530d:ssä oleva BMW:n 3-litrainen diesel on tunnetusti eräs maailman parhaita dieselmoottoreita monessakin suhteessa. Se on mm. käyntiääneltään erittäin sivistynyt. Voimaa on tarjolla kaikissa ajotilanteissa runsaasti. 530d:n teho on 235 hevosvoimaan ja vääntömomentti vakuttava 500 Nm. Parhaimmillaan tehokas diesel on automaattivaihteistolla varustettuna. BMW:n uusi 6-vaihteinen automaatti vaihtaa erittäin sivistyneesti.

Arkipäiväisissä ajotilanteissa moottorin ja vaihteiston toiminta ei jätä toivomisen varaa. Vaihteistossa on myös Tiptronic-toiminto.

Melutasoltaan uusi viitonen on eräs hiljaisimmista autoista. Moottorin ääni on eristetty liki kuulumattomiin tyhjäkäynnilläkin ja moottoritiellä kuului lähinnä vaimeaa huminaa, joka pääosin oli peräisin renkaista.

Vakiona on kattava turvavarustus, automaatti-ilmastointi, sadetunnistin, perustasoa edustavat stereot, ajotietokone ja 16" kevytmetallivanteet.

10000 eurolla voi lisävarustelistalta poimia perustavaraa: automaattivaihteisto 3700 euroa (automaattivaihteiston hinta vaihtelee hieman eri mallien kesken), metalliväri 1270 euroa, vakionopeussäädin 430 euroa, varashälytin 650 euroa, monikäyttömahdollisuus 750 euroa, etukyynärnoja 250 euroa, ristiseläntuen säätö 490 euroa, parkkitutka 1110 euroa , Professional-stereot ja Hifi-kaiuttimet 1340 euroa ja CD-vaihtaja 590 euroa.

Jos lisävarusteisiin on varaa sijoittaa enemmän, voi valita esim. nahkaverhoilun (alk. 2740), comfort-etuistuimet (2790), Xenon-valot (1050),  navigointijärjestelmän (alk. 2500),  (hinnat lokakuu 2008).

I-drive on huomattavasti 7-sarjaa järkevämmin toteutettu. Nyt liikesuuntia on vain neljä ja aina pääsee perusvalikkoon menu-painikkeella. I-drive ei välttämättän ole paras ohjaustapa näinkin suppealle toimintojen määrälle, mutta onneksi tärkeimmille lämmitysjärjestelmän ja radion toiminnoille on erilliset käyttökytkimet.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin