Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 6-sarjan Gran Coupé 2013

BMW:n kolmas versio 6-sarjasta on neliovinen BMW 6-sarjan Gran Coupé. Auto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä vuonna 2012 ja se saapui Suomeen kesällä 2012. Tänä vuonna seuraan liittyy vielä M6 Gran Coupé.
Autoesittely BMW 6-sarjan Gran Coupé 2013

4-ovisen Gran Coupén akseliväli on venynyt 2-oviseen BMW 6-sarjan Coupéhen verrattuna 113 millimetriä. Tämä tuo merkittävästi lisätilaa takamatkustajien jaloille. 4+1-paikkaisen auton takaistuimien selkänojat saa tarvittaessa kaadettua, mikä kasvattaa lastaustilan 460 litrasta 1 265 litraan.

BMW 6-sarjan Gran Coupé on tarjolla kolmella BMW Twin-Power Turbo -moottorilla. 650i-, 640i-ja 640d-mallit on varustettu polttoaine-tehokkuutta parantavalla sammutusautomatiikalla ja ECO PRO –ajodynamiikan säädöllä. Kaikki moottorit täyttävät EU5-päästöstandardin.

BMW 650i Gran Coupéssa on uusi V8-moottori, jonka tehot (330 kW/450 hv) voi halutessaan valjastaa urheilullisen tehon neljän vetävän pyörän käyttöön. BMW:n xDrive-nelivedolla varustetussa BMW 650i xDrive Gran Coupéssa on kaikkien muiden Gran Coupé –mallien tapaan vakiona 8-vaihteinen automaatti-vaihteisto.

Lisäämällä 650i-mallin V8-moottoriin toisen ahtimen ja Valvetronic-venttiilienohjausjärjestelmän, BMW on onnistunut lisäämään aiempaan V8-moottoriinsa verrattuna tehoa 30 kilowattia ja vääntöä 50 Nm. Samalla kulutus on laskenut 10,4 litrasta 8,6 litraan ja hiilidioksidipäästöt 245 grammasta jopa 199 grammaan kilometrillä.



Ylellisen vakio-varustelun lisäksi Gran Coupén voi yksilöidä esimerkiksi nappanahalla, keraamisilla hallintalaitteilla, lämmitettävillä takaistuimilla tai vaikka neljän alueen ilmastoinnilla. Kattavan vakiovarustuksen lisäksi 6-sarjaan on tarjolla 8573 euroa maksava M Sport –paketti, johon kuuluu mm. Alcantara / Nahkaverhoilu, BMW M 19" Kevytmetallivanteet, Urheiluistuimet edessä, Sisä- ja ulkokoristeita, LED sumuvalot, nahkapäällysteinen M Urheiluohjauspyörä, M Aerodynamiikkapaketti sekä antrasiitin värinen sisäkattoverhoilu (vain Coupe).

M6 Gran Coupé

M6 Gran Coupén konepellin alta löytyy 560 hevosvoimainen V8-moottori. Moottori on varustettu myös M TwinPower -turbolla. Tehot siivittävät auton nollasta sataan 4,2 sekunnissa. Huippunopeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. EU-yhdistetty kulutus on 9,9 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 232 grammaa kilometrillä.
Muhkea 680 Nm:n vääntö saadaan käyttöön laajalla 1 500–5 750 rpm:n kierrosalueella. Tehopiikki sijoittuu 6 000–7 000 kierroksen väliin, ja moottorin kierrokset kipuavat korkeimmillaan aina 7 200 kierrokseen minuutissa.

Voimansiirrosta vastaa M-kaksoiskytkimellä ja Drivelogic-järjestelmällä varustettu 7-vaihteinen vaihteisto. Vaihteiston elektroninen ohjausyksikkö varmistaa pidon kannalta parhaan vaihteen jokaiseen tilanteeseen. Lisäksi kuljettaja voi kytkeä päälle niin kaikki tehot hyödyntävän kiihdytyksen kuin hitaan ajon avustimen.



Säätyvä M-tasauspyörästö parantaa ajo-ominaisuuksia esimerkiksi tiukoissa mutkissa ja liukkaalla kelillä jakamalla voimaa vetävien pyörien välillä nopeasti ja tarkasti. Myös alusta on säädetty pitämään auton tehot kurissa äärimmäisissäkin tilanteissa. Autossa on M-versio sähköisestä Dynamic Damper Control -iskunvaimennuksesta ja hydraulisesti säätyvä ohjaus M Servotronicilla.

Suuret ilmanottoaukot ja vain M6 Gran Coupélle suunniteltu M-sarjan munuaismaski leimaavat keulan ilmettä. Pitkä akseliväli, 20-tuumaiset M-vanteet, aerodynaamisesti muotoillut taustapeilit ja loivasti laskeva katto vahvistavat dynaamista vaikutelmaa sivulta katsottuna. Takapuskurin kulmissa ovat BMW M -malleille tyypilliset tuplapakoputket.

Hiilikuidulla vahvistetusta muovista valmistettu luja ja kevyt katto parantaa osaltaan auton painojakaumaa. Katon keskellä kulkeva pitkittäinen syvennys toistuu myös sisäpuolella.

Sisätilat tarjoavat M-sarjan sport-istuimet kuljettajalle ja etumatkustajalle. Takana on hyvät tilat kahdelle, ja lyhyillä matkoilla voi istua myös takapenkin keskipaikalla. Takapenkin selkänojat saa kaadettua 40:60-suhteessa, mikä kasvattaa 460 litran tavaratilan1 265 litraan.

Edullisin Gran Coupé on 640d, jonka lähtöhinta on 117 070 euroa. Edullisin Bensaversio on 640i, jonka lähtöhinta on 122 712 euroa. BMW M6 Gran Coupén hinta Suomessa on puolestaan 222 686 euroa. M6 Gran Coupé rantautuu Suomeen muiden M6-mallien kanssa kesäkuussa 2013.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin