Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW X5 2014

Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty uusi BMW X5 lanseerataan Suomessa tammikuussa 2014. Kolmannen sukupolven BMW X5 on niin kutsuttu SAV-malli (Sports Activity Vehicle). Mitat ovat lähes ennallaan, akseliväli on täysin sama kuin ennenkin. Painoa on saatu kuitenkin pudotettua noin 90 kg. Ulkonäkö on tyylikäs ja sopivasti edeltäjästä tuoreistettu.
Autoesittely BMW X5 2014

Uusi BMW X5 on entistäkin polttoainetehokkaampi. Tähän on päästy esimerkiksi vähentämällä painoa, aerodynaamisilla ratkaisuilla, moottoriteknologialla ja vakiovarusteisella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kaikki moottorit täyttävät syyskuussa 2014 voimaan astuvat EU6-päästöstandardit.

Keulan ilmeeseen on saatu lisää voimaa muotoilemalla uudelleen etuvalot ja munuaismaski. Muiden uusimpien mallien tapaan valot on vedetty kiinni maskin munuaisiin. Venytettyä siluettia leimaa pyöräkoteloita kehystävät muotoilut.

BMW X5:n istuinkorkeutta on nostettu. X5:n takaluukun saa avattua ja suljettua kaukosäätimellä tai kuljettajan istuimessa olevalla napilla. Takaluukku on jälleen kaksiosainen, mikä ei tässäkään tapauksessa ole kaikkein käytännöllisimpiä ratkaisuja. Tavaratilan tilavuus on 620 litraa takapenkin selkänojat pystyssä tai 1 870 litraa selkänojat matalina. Takaistuin taittuu kolmessa osassa. Kolmas penkkirivi on lisävaruste kuten edellisessäkin sukupolvessa. Halutessaan takaistuimet voi korvata myös monitoimisilla istuimilla.



Istuma-asentoa on hieman korotettu edeltäjästä ja etuistuimet ovat mainiot. Näkyvyys ulos on hyvä. Takaistuimella tilanne ei ole aivan yhtä hyvä. Tilankäyttö ei selvästikään ole kovin tehokasta, koska tilat jäävät jälkeen esim. ML:stä. Polvitilaa takaistuimella ei ole juuri Golf-luokan parhaimmistoa enempää ja käynti takaistuimelle on yllättävän ahdasta. Kojetaulu on tyyliltään aivan samankaltainen kuin merkin muissa uusimmissa malleissa.

Turvallisuutta parantavia ConnectedDrive-ratkaisuja on lukuisia: esimerkiksi kaista- ja kaistanvaihtovaroittimet, ihmiset ja hirvet paikantava BMW Night Vision -pimeänäköavustin ja jarruilla varustettu jalankulkijavaroitin lisäävät X5:n aktiivista turvallisuutta. Toimintoja voi seurata tuulilasiin projisoitavasta BMW HeadUp -täysvärinäytöstä.

Lisävarusteet mahdollistavat auton muokkaamisen entistä paremmin omien mieltymysten mukaiseksi Design Pure Experience- ja Design Pure Excellence -muotoiluelementeillä tai M Sport -paketilla.



USA:ssa edelleen valmistettava X5 tulee myyntiin vuoden 2013 lopussa. Perusversioksi tulee pelkästään takavetoinen, nelisylinterinen sDrive 25d. Muut mallit eli 35i, 50i, 30d, 40d ja M50d ovat aina nelivetoisia. Konseptivaiheessa on esitelty X5 eDrive, joka on plug-in-hybridi, jolla parhaimmillaan voidaan ajaa 30 km pelkällä sähköllä 70 kW sähkömoottorilla. Bensamoottori on ahdettu 4-sylinterinen. Tämä versio tulee tuotantoon vasta 2015.

Suomessa tarjolle tulee aluksi neljä dieselmallia ja kaksi bensiinimoottorivaihtoehtoa. Tehoillaan kärjessä kulkee uuden sukupolven V8-moottorilla varustettu 450 hevosvoimainen xDrive50i, joka saa bensiinipuolelle seurakseen xDrive35i:n (306 hv). Tehokkaamman bensiinimoottorin kulutus yhdistetyssä ajossa on 10,4 l / 100 km ja CO2-päästö 242 g / km. Pienempitehoisen vastaavat lukemat ovat 8,5 l /100 km ja 197 g / km.



Dieselmoottoreista paalupaikalle ehtii M50d M Performance, joka tuottaa kolmoisturbon avulla 381 hevosvoimaa. Muut dieselmallit ovat uusi alkaen-malli xDrive25d (218 hv), xDrive30d (258 hv) ja xDrive40d (313 hv). Yhdistetynajon kulutuslukemat ovat 5,8 l, 6,2 l ja 6,7 l / 100 km. CO2-päästöt puolestaan 154-177 g / km.

Uuden X5:den lähtöhinta on 82 994 € (xDrive 25d). Kallein malli on M50d, jonka lähtöhinta on 129 964 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin