Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Chevrolet Epica LT Diesel (2009)

Chevrolet Epica on vuonna 2006 myyntiin tullut Etelä-Korean Chevroletin valmistama keskikokoinen neliovinen sedan.
Autoesittely: Chevrolet Epica LT Diesel (2009)

Muotoilu on aiempiin Chevrolet-malleihin verrattuna jonkin verran erilaista ja suunnittelussa on panostettu mukavuuteen. Suomessa myynti alkoi syksyllä 2006.

Suomessa 2-litrainen dieselmoottori tuli valikoimaan huhtikuussa 2007. Moottorissa on sähköisesti ohjattu muuttuvageometrinen turboahdin sekä hiukkassuodatin. Dieselin yhteyteen voi valita joko 5-portaisen manuaali- tai automaattivaihteiston. Varustetasot ovat LT ja LTX.

Ulkonäkö 

Metallinmusta Epica näyttää ulkoapäin ihan mukiinmenevältä, mutta hieman vanhahtavalta. Etupään muotoiluun on haettu virtaviivaista, ehkä jopa kiukkuista ilmettä. Takaosa puolestaan ei erotu millään tavalla massasta. Ulkopeilit ovat suurehkot ja siksi onkin hyvä, että ne saa taitettua sähköisesti koria vasten.

Penkeissä on käytetty hyvän tuntuista nahkaa, kun taas koristelistat ovat alumiinia matkivaa muovia. Kojelauta on muotoilultaan hieman ajastaan jäljessä, mutta toimii loogisesti. Radion äänenlaatu ei ole parhaasta päästä, sillä pääkaupunkiseudun valtakanavienkin taustalla kuuluu usein taukoamatonta kohinaa. Mittariston valaistus reagoi valoon, eli kun ajaa sillan ali niin mittaristo kirkastuu ja pimenee häiritsevän herkästi. Penkinlämmittimien kytkimet on sijoitettu erikoiseen paikkaan etuovien kahvojen viereen.

Kuljettajan istuimessa on sähkösäädöt, joilla saa aikaan suhteellisen hyvän ajoasennon, vaikka alimpaan asentoon säädettynä 185-senttisen kuljettajan pää hipoo kattoa. Takapenkillä on tarpeeksi tilaa mukavaankin matkustamiseen. Lastenistuimen tai turvakaukalon saa asennettua helposti paikalleen ilman ylimääräisiä temppuja.

Amerikkalaiseen tyyliin

Ohjaus on Koreassa säädetty Amerikkalaiseen autoon sopivaksi eli ohjaus on ylitehostettu. Nopeuden kasvaessa ohjaus hieman jäykistyy, mutta vain hieman. Kaikkeen tietysti tottuu ajan kanssa, eikä koeajon loppuvaiheessa ylikevyttä ohjausta edes huomannut.

Myös jousitus on jenkkityyliin pehmeä, mutta ei kuitenkaan liian. Jousitus on itse asiassa auton parhaita puolia. Hidastetöyssyjen ylitys Epicalla on jopa hauskaa, koska hidastaa ei tarvitse oikeastaan ollenkaan.

Moottorin ääni ei korvia hivele

Äänieristys ei pysty peittämään dieselmoottorin kovaa ääntä, mutta rengasmelu peittyy suhteellisen hyvin. Mitään ylimääräisiä suhinoita tai kohinoita ei koeajossa kuulunut. Takaluukku on varustettu kaasujousilla, mikä antaa lisätilaa matkatavaroille. Nykyaikaiseen tyyliin myös konepelti on varustettu kaasujousilla.  

Turvallisuusvarustelistalta löytyy lähes kaikki tämän hetken turvavarusteet, eikä varustelussa muutenkaan ole valittamista sillä lähes kaikki tarvittava löytyy vakiona.

Tehoa 2.0 -litrainen dieselmoottori tarjoaa 150 hevosvoimaa ja CO2 päästöjä syntyy 210g/km. Koeajossa olleen Epica LT:n lähtöhinta on 28.326 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin