Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Spark (2010)

Chevrolet Sparkin juuret ulottuvat kolmen vuoden päähän kevääseen 2007, jolloin New Yorkin autonäyttelyssä esiteltiin Chevroletin osastolla kolme pientä konseptiautoa.
Autoesittely Chevrolet Spark (2010)

Uuden Chevrolet Sparkin muodoissa yhdistetään jyrkkiä kulmia ja pyöreitä linjoja. Keulaa hallitsee jäähdyttäjän säleikkö. Edestä katsottuna se näyttää kookkaammalta, kuin 3,64 metrin pituinen auto onkaan.

Koska leveyttä on vain 1,6 metriä ei takaistuin ole kovin leveä, mutta kolme turvavyötä ja pääntukea, mahdollistavat kolmannen matkustajan mukaan ottamisen, vaikka tunnelma saattaakin olla aika tiivis. Auto on saatavilla vain viisi ovisena.

Sparkin kilpailijoiksi voisi mainita, hinnan ja koon puolesta, esimerkiksi Ford Ka:n ja Suzuki Alton.



Turvallisuus

Kaikki neljä vertailtavaa saivat moitteita käytöksestä ääritilanteissa. Tämän vuoksi Suomessa myytävissä Sparkeissa on halvinta perusmallia myöten ESC -ajonvakautusjärjestelmä vakiona. Sen lisäksi aktiiviseen turvavarustukseen kuuluvat lukkiutumattomat jarrut, jotka on Sparkissa varustettu hätäjarrutustehostimella.

Spark sai Euro NCAP:n törmäystestissä neljä tähteä. Chevroletin mukaan syynä viidennen tähden uupumiseen on siinä, että osassa Euroopan maista ESC ei ole vakiovaruste.

Passiiviseen turvallisuuteen vaikuttava varustelu sisältää etu- ja sivuturvatyynyjen lisäksi myös turvaverhot. Pienimmät matkustajat huomioidaan isofix-kiinnikkeillä, jotka löytyvät takaistuimen reunapaikoilta.

Varusteet

Halvimmassakin Sparkissa on vakiona turvavarustelun lisäksi muun muassa ohjaustehostin ja monikäyttöisyyttä parantava epäsymmetrisesti jaettu takaistuin. Maahantuoja uskoo, että Suomessa suosituimmaksi nousee LS-versio, jossa on sähköllä toimivat ikkunannostimet ja taustapeilit, kauko-ohjattu keskuslukitus, ilmastointi, radio/CD-soitin MP3-soittimen käyttömahdollisuudella ja USB -liittimellä sekä etusumuvalot.



Paremmin varustellusta LT -versiosta löytyy edellisten lisäksi vielä automaattinen ilmastointi, 15-tuumaiset kevytmetallivanteet, peruutustutka, kattokaiteet, ajotietokone sekä audiosäätimet ohajuspyörässä.

Moottorit ja hinnat

Chevrolet Sparkiin on saatavana kaksi bensiinimoottoria, joista pienempi on kooltaan 1,0-litrainen ja sen suurin teho on 68 hv. Suurin vääntö on 93 Nm ja vaihteita viisi. Kiihdytyksen nollasta sataan luvataan sujuvan 15,5 sekunnissa. Yhdistetty kulutus on 5,0 l/100 km, minkä myötä CO2-päästöt ovat 118 g/km.

Paremmin varustellussa Spark LT:ssä on hieman kookkaampi 1,2-litrainen moottori, josta löytyy tehoa 81 hv. Vääntöä on 111 Nm ja kasvaneen voiman myötä kiihdytys 0-100 km/h onnistuu yli kolme sekuntia nopeammin. Siitä huolimatta kulutus ja päästöt ovat yhtä alhaiset kuin pienemmällä moottorilla varustetussa mallissa.



Uuden Chevrolet Sparkin hinnat alkavat n. 10.500 eurosta. Suosituimmaksi arvioidun LS:n hinta on n. 13.000 euroa ja LT:n vähän yli 14.000 euroa. Chevroletin ensimmäisen vuoden myyntitavoitteena on 200 Sparkia.

Vertailuun otettiin Spark, Suzuki Alto ja Ford Ka. Vertailuautoista lähtöhinnaltaan halvin on Alto ja kallein Ka. Spark ja Alto ovat aina viisiovisia, kun taas Ka on tarjolla vain kolmiovisena.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin