Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroën C3 Picasso 2012

Pienten tila-autojen suosio ei ole noussut aivan yhtä korkealle kuin luokkaa isompien mallien, vaikka monessa tapauksessa tällaiset autot olisivat käytännöllisempi valinta kuin Golf-luokan perheauto.
Autoesittely Citroën C3 Picasso 2012

Myös tarjonta tässä luokassa on vähäisempää, myyntiykkösenä Euroopassa on edelleen jo vuosia markkinoilla ollut Opel Meriva. Citroën C3 Picassolla merkki haluaa toistaa saman tempun kuin C4 Picassolla eli nousta luokkansa suosituimmaksi.

C3 Picasso on perusmuodoltaan laatikko, jonka kulmat on pyöristetty. Muotoilu houkuttelee enemmänkin nuoria ostajia kuin eläkeläispariskuntia, jotka ovat tällaisten autojen toinen merkittävä ostajaryhmä. C3 Picasso on 408 cm pitkä, mikä on muutaman sentin enemmän kuin Merivan tai Grand Moduksen pituus. Takaistuintilat eivät aivan yllä Merivan mittoihin. Pituuteen nähden tilaa on kuitenkin runsaasti. Polvitila riittää täysikokoisille aikuisille, samoin pääntila ellei autossa ole lisävarusteena saatavaa lasikattoa. Leveyssuunnassa sisätilat ovat melko kapeat.

Tavaratilaa on perusasennossaan enemmän kuin Golf-luokan autoissa ja laajennettuna yli 1500 litran litratilavuus on suuri. Pituus jää kuitenkin noin 1,5 metriin. Tavaratilan laajentaminen on helppoa ja laajennetun tilan pohja tasainen pelkästään selkänojat kääntämällä. Hattuhyllyn paikalleenlaitto vaatii hieman näpertelyä eikä välipohjankaan käytettävyyttä ole aivan loppuun asti mietitty. Välipohjan alta löytyy laaja, matala säilytystila. Takaluukku nousee sinänsä riittävän korkealle, mutta kaartuvat reunat osuvat otsan korkeudelle. Kokonaisuutena tavaratila ja muunneltavuus edustavat parasta, mitä tässä luokassa on tarjolla.

C3:een tarjotaan 1,4- ja 1,6-litraisia bensamoottoreita ja kahta 1,6-litraista dieseliä. Bensamoottorit ovat tuoreita, yhdessä BMW:n kanssa kehitettyjä. Dieselit ovat tuttuja lukuisista muista autoista. Tehokkaammassa 81 kW/110 hv dieselissä on hiukkassuodatin. Kaikissa malleissa on 5-vaihteinen käsivaihteisto.

Perusvarustelu on Confort. Siihen sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, ajotietokone, lämmitettävät sähköpeilit, vakionopeussäädin, CD/mp3/radio ja manuaali-ilmastointi. Tarjonta on siis varsin kattava. 1 700 euroa kalliimmassa Exclusive-malliissa on lisäksi mm. pysäköintitutka takana, sadetunnistin, sähkölasit myös takana, 2-vyöhykkeinen automaatti-ilmastointi ja plyysiverhoilu. Lisäksi Exclusivessa saa lisää käytännöllisyyttä: takaselkänojassa on suksiluukku, matkustajan istuimen alla säilytyslokero, selkänojissa lentokonepöydät ja matkustajan istuimen selkänoja taittuu alas.

C3 Picasson sisustus on luokassaan asiallinen. Verhoilu on laadukas ja kojetaulun materiaalit tyylikkäitä. Kojetaulun muotoilu on hieman sekava. Keskelle sijoitettu digitaalinen nopeusmittari ei ole kovin selkeä ja kierroslukumittari on vain suuntaa-antava. Säilytyslokeroita on Confort-mallissa niukasti. Vaihdevipu on hyvin käsillä, mutta tuntumaltaan hieman epämääräinen.

C3 Picasso on tilava, käytännöllinen, mukava ja melko laadukkaasti tehty auto. Lisäksi siinä on runsas varustelu, muutamat ominaisuudet ovat pikkuautomaisia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin