Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dacia Lodgy 2013

Dacia Lodgy on viidellä tai seitsemällä istuimella varustettu tila-auto, joka tarjoaa varsin monikäyttöiset tilat erittäin edulliseen hintaan.
Autoesittely Dacia Lodgy 2013

Vakiovarusteet ja turvallisuus

Lodgyn Ambiance- ja Laureate varustetasojen yhteyteen on saatavana lisävarusteena Media Nav –multimediajärjestelmä (725 - 777€ version CO2 arvosta riippuen). Toisena vaihtoehtona löytyy Dacia Plug & Radio –audiojärjestelmä, joka sisältää myös nykyaikaiset  liitännät. Sekä Ambiance, että Laureate varustetasolla ilmastointi on aina vakiona. Laureate varustetasolla vakiona on mm. etusumuvalot, sähkösäätöiset ulkopeilit, korkeussäädettävät ohjauspyörä ja kuljettajan istuin sekä etuturvavöiden korkeudensäätö. Pinnat ovat kovamuovisia, mutta hinnan huomioon ottaen ne on kuitenkin viimeistelty varsin siististi.



Media Nav sisältää integroidun navigoinnin lisäksi radion, AUX- ja USB liitännät sekä Bluetooth -yhteyden musiikiin suoratoistoa ja puhelimen handsfree-käyttöä varten. Mikäli kannettava laite tai muistitikku on liitetty etupaneelin USB-liitännällä tai Bluetooth-yhteydellä, laitteen ohjaustoiminnot tapahtuvat suoraan kosketusnäytöllä tai ohjauspyörän säätimistä ja tiedot näkyvät näytöllä.

Ambiance sekä Laureate varustetasoilla nopeudenrajoitin löytyy vakiona. Lisävarusteena saatavan peruutustutkan tunnistimet on sijoitettu takapuskuriin ja ne varoittavat kuljettajaa, jos auton takana on jokin este. Toiminto kytkeytyy automaattisesti, kun peruutusvaihde kytketään päälle.

ESC, elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä, on vakiovaruste kaikilla varustetasoilla. Järjestelmä huolehtii auton vakaudesta huonoissa ja yllättävissä olosuhteissa. Lukkiutumaton jarrujärjestelmä ABS sisältää nyt myös hätäjarrutustehostimen, joka antaa tarvittaessa täyden jarrutuspaineen automaattisesti.

Kuljettajan ja matkustajan turvatyynyjen lisäksi Dacia Lodgyssä on vakiona myös sivuturvatyynyt. Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä. Isofix kiinnitysjärjestelmät lastenistuimia varten löytyvät toisen istuinrivin  kaikilta kolmelta paikalta.

Lisävarusteet

Lodgyssä on valikoima jälkiasenteisia varusteita tavaroiden kuljettamista varten, kuten esim. kattotelineet, vetokoukku, kattoboksi, tavaratilan verkot, koirakalteri sekä polkupyöräteline.

Varustetasosta riippuen toisen rivin selkänoja taittuu 60/40-suhteessa. Seitsemänpaikkaisessa versiossa 18 kiloa painavan kolmannen istuinrivin selkänojan voi kääntää alas, asettaa istuinosineen pystyasentoon toisen penkkirivin taakse tai poistaa kokonaan.



Autolla on pituutta neljä ja puoli metriä ja leveyttä 1,75 metriä. Tavaratilaa on 207 litraa kun kaikki seitsemän istuinta on käytössä ja suurimmillaan tavaratila kasvaa 2617 litraan

Moottorit

Dacia Lodgyn 5-paikkainen perusversio on varustettu 1.6-litraisella 82 hv tehoisella bensiinimoottorilla ja 5-nopeuksisella manuaalivaihteistolla. Polttoaineen kulutus 100 kilometrillä on 7,1 litraa ja CO2-päästöt 165 g/km.

Tce 115 on Renaultin ensimmäinen bensiinimoottori, jossa on suora polttoaineen suihkutus ja turboahdin polttoainetehokkuuden maksimoimiseksi. Tehoa tästä 1.2-litraisesta moottorista löytyy 116 hv maksimiväännön 190 Nm. 5-portaisella manuaalivaihteistolla varustetun moottorin yhdistetty kulutus on 6,2 l/100 km ja CO2-päästö 140 g/km.

Lodgyn mallistossa on tarjolla kaksi 1.5 dCi -dieselmoottoria, 90 hv ja 107 hv –tehoisina versioina. Vääntöä on 90-hevosvoimaisessa versiossa 200 Nm ja 110-hevosvoimaisessa 240 Nm. 5-vaihteisella manuaalilla varustetun dCi 90 yhdistetty kulutus on 4,2 l/100 km ja CO2-päästöt 109 g/km, 6-vaihteisen dCi 110 –version luvut ovat vastaavasti 4,4 l/110 km ja CO2-päästöt 116 g/km

Dacia Lodgyn hinnat liikkuvat (1.6 5-paikkainen) 14.531- ja 19.801 euron (dCi 110 Laureate 7-paikkainen) välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin