Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Dodge Avenger 2010-2011

Dodgen uudelleenlanseeraus Eurooppaan alkoi vuonna 2006, Golf-luokkaan sijoittuvalla Caliberilla.
Autoesittely Dodge Avenger 2010-2011

Vuonna 2007 sitä seurasi Chrysler Sebringin sisarmalli Avenger sekä Jeep Cherokeen tekniikkaa hyödyntävä Nitro.

Avenger on Sebringiin verrattuna muotoilultaan äijämäisempi (mihin viittaa myös auton nimi: kostaja) ja hinnaltaan hivenen halvempi, mikä perustuu lähinnä sisarmalliin verrattuna karsittuun varusteluun.

Sisätilat

Kooltaan Avenger on kilpailuryhmänsä suurimpia. Takaistuimella on suunnilleen saman verran tilaa kuin Ford Mondeossa tai VW Passatissa. Isokokoisempikaan takamatkustaja ei siis koe oloaan ahtaaksi, vaikka istuma-asento on melko korkea ja pysty. Sen sijaan takaistuimelle käynti on hieman hankalaa erittäin leveän kynnyksen takia ja pienet takasivuikkunat tekevät tunnelman hieman ahdistavaksi.

Etuistuimella tilaa on runsaasti, mutta istuimen muotoilemisessa on epäonnistuttu. Ainakin 184 cm pitkälle henkilölle ristiseläntuki asettuu täysin väärään paikkaan ja säätömahdollisuudet ovat runsas ja erittäin runsas. Lisäksi istuimen sivutuki on poikkeuksellisen huono. Ajoasennon saa sinänsä kelvolliseksi ohjauspyörän pituussäädön ansiosta.

Tavaratilaa luvataan olevat 394 litraa ja kilpailijoihin verrattuna tilaa on niukasti. Takaselkänojat taittuvat alas tavanomaiseen tapaan kahdessa osassa. Aukko tavaratilan ja matkustamon välillä on pienehkö. Tavaratilan muoto on selkeä.

Näkyvyys eteen on hyvä. Korkea keula näkyy kuljettajan paikalle. Tuulilasin pilarit tosin ovat paksuhkot. Taakse näkymät ovat rajalliset. Takaikkuna on pienikokoinen ja pääntuet vievät näkymää. Lisäksi takapilarit muodostavat laajan katvealueen. Ulkopeilit ovat tavanomaiset. Kääntöympyrän halkaisija on suurehko.

Varustetasot

Avengerin varustetasot ovat SE ja SXT. Kaikkiin moottorivaihtoehtoihin saa molemmat varustetasot. SE-mallin varusteisiin sisältyy mm. automaatti-ilmastointi, radio/CD, vakionopeussäädin, rengaspainetunnistin, sivuturvatyynyt, pääturvatyynyt vain etupenkille sekä ESP.

SXT:hen sisältyy lisäksi mm. ajotietokone, sumuvalot, kevytmetallivanteet, stereoiden säätimet ratissa, nahka/keinonahkaverhoilu ja sähköllä säädettävä kuljettajan istuin. SE-mallien ainoa lisävaruste on metalliväri. SXT:hen saa lisäksi mm. kattoluukun, navigaattorin ja paketin, johon sisältyy 18" aluvanteet, korin väriset peilit ja takaspoileri.

SE:n verhoilu on tahroja hylkivää kangasta ja se on tarjolla beigenä tai harmaana. Ulkovärejä on tarjolla seitsemän. Näyttävimmillään Avenger on punaisena tai oranssina. Sisustus näyttää sisarmalli Sebringiä halvemmalta.

Viimeistely, moottorit ja hinta

Viimeistelyn taso on eurooppalaisen mittapuun mukaan tyydyttävä, vaikka kehitystä 90-luvun jenkkiautoihin verrattuna onkin tapahtunut. Säilytyslokerot ovat pienehköjä. Hallintalaitteiden sijoittelussa ei ole suurempia puutteita. Kytkinpoljin on raskaskäyttöinen, mutta ongelmaton. Vaihteensiirto on hieman tahmea.

Avengerin moottorivaihtoehtoina on kaksi bensiini ja yksi dieselmoottori. Bensakoneet on tehty yhteistyössä Mitsubishin kanssa ja 2,0-litrainen pumppusuutindiesel on ostettu VW:ltä. 2,0-litraisten yhteydessä on manuaalivaihteisto ja 2,4-litraisen bensakoneen yhteydessä 4-vaihteinen automaatti. Perusmallissa on 2.0 bensiinimoottori.

Avengerin kilpailuase on lähtöhinta. Alle 22.000 euroa isosta 2,0-litraisesta autosta on tarjous, johon pystyvät vastaamaan vain korealaiset (hinta 19.01.2010).

Vertailu

Päivitetty 19.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin