Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford B-MAX 2012

Fordin maailmanlaajuiseen B-autojen alustaan perustuva B-MAX edustaa yhtiön näkemystä tila-autosta, jossa yhdistyy tilankäyttö ja monipuolisuus.
Autoesittely Ford B-MAX 2012

 

B-MAX on hieman yli neljä metriä pitkä, vain 13 senttimetriä pidempi kuin viisiovinen Fiesta ja hetki sitten uudistunutta C-MAXia 30 senttimetriä lyhyempi. Se sijoittuu siis kasvavaan kompaktien tila-autojen luokkaan.

Auto pitää sisällään Easy Access Door Systemin. Järjestelmässä on tavanomaiset, saranoidut etuovet sekä liukuvat takaovet. Perinteinen keskipilarirakenne on integroitu etu- ja takaoviin sen sijaan, että se olisi osa itse koria. Etu- ja takaovien ollessa avoinna syntyy noin 1,5 metriä leveä sisäänkäynti autoon. Tuloksena B-MAXin takapenkeille ja sieltä pois on helpompi astua, tai esimerkiksi purkaa ostoksia.

60/40-asennossa kääntyvät takaistuimet voidaan taivuttaa tasaiseksi helposti hallittavalla ja vaivattomalla mekanismilla. Etumatkustajan istuin voidaan myös taittaa siten, että auton etuosasta takaosaan syntyy tasainen lastausalusta, johon voidaan lastata 2,34 metriä pitkiä esineitä.

Turvallisuus

Fordin mukaan korin ja ovien rakenteista 58 prosenttia koostuu korkea- sekä erittäin korkealujuuksisista teräsmateriaaleista. Erityisten turvaliitosten ja vahvistettujen salpamekanismien avulla ovet saadaan törmäyksessä pysymään kiinni katto- ja lattiarakenteissa.



Autossa on seitsemän turvatyynyä: kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt, rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt, koko matkustamon pituudelta esiin tulevat turvaverhot sekä kuljettajan polviturvatyyny.

B-MAX on ensimmäinen eurooppalainen Ford-malli, jossa on SYNC-hätäaputoiminto. SYNCin hätätilanneassistentti auttaa matkustajia soittamaan apua onnettomuuden sattuessa.

Sen avulla käyttäjät voivat myös yhdistää matkapuhelimia tai musiikkisoittimia, soittaa hands free -puheluita ja hallita musiikkia ja muita toimintoja äänikomennoilla. Järjestelmä siirtää automaattisesti yhteystiedot Bluetooth-yhteydessä olevasta laitteesta autoon, ja puheluita voi soittaa suorilla äänikomennoilla. Järjestelmä myös lukee tekstiviestejä ääneen Bluetooth MAP -teknologian avulla.

Autossa on Active City Stop -törmäyksenvaroitusjärjestelmä. Se auttaa autoilijaa välttämään hitailla nopeuksilla sattuvia kolareita. Lisäksi siinä on Torque Vectoring Control -järjestelmä, joka mahdollistaa paremman pidon tiehen.

Moottorit ja hinnat

Bensiinimoottorimallien kärjessä on kolmisylinterinen 1.0 litran Ford EcoBoost -bensiinimoottori, joka on saatavilla joko 100- tai 120-hevosvoimaisena versiona. Jälkimmäiseen versioon kuuluu vakiona Auto-Start-Stop-toiminto. CO2 -päästöt ovat 114 g/km ja polttoainetta kuluu 4,9 l/100km.



Muita bensiinimoottorivaihtoehtoja ovat 90-hevosvoimainen 1.4 litran tai 105-hevosvoimainen 1.6 litran Duratec-moottori, joka on yhdistetty kuusivaihteiseen kaksoiskytkin automaattivaihteistoon.

Duratorq TDCi –dieselmoottoreita on kaksi. 95-hevosvoimaisen 1.6-litraisen moottorin päästöt ovat 104 g/km ja polttoaineenkulutus 4,0 l/100km. 75-hevosvoimainen 1.5-litrainen dieselmoottori on hyvin samankaltainen kuin 1.6-litrainen moottori. 1.5-litraisen moottorin päästöt ovat 109g/km ja polttoaineenkulutus 4,1 l/100km.

1.0-litrainen EcoBoost-moottori sekä 1.5- ja 1.6-litraiset Duratorq-moottorit hyödyntävät älykästä uudelleenlatausjärjestelmää, joka lataa akkua taloudellisimmilla kohdin ajoa.

Lähtöhintatason 1.4 -litraisella moottorilla varustetun B-MAXin saa omakseen alle 20.000 eurolla, mutta tätä 1.4 –litraista versiota on tarjolla vain rajoitetun ajan. Tämän jälkeen lähtöhintatason moottori on 1.5 TDCi, jonka hinta lähtee vajaasta 21.000 eurosta. Kallen versio on 1.6 105 hv Titanium X varustetasolla ja PowerShift vaihteistolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin