Autoesittely Ford C-MAX 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford C-MAX 2012

Fordin Focus-sarjan uusiutumiskierros käynnistyy jälleen C-Maxilla, joita onkin nyt kaksin kappalein: suunnilleen edeltäjänsä kokoinen C-Max saa sisarmallikseen 14 cm pidemmän ja takaliukuovilla varustetun Grand C-Maxin.
Autoesittely Ford C-MAX 2012

Uutuudet noudattelevat muodoiltaan Fordin nuorekasta nykylinjaa ja perusmuoto on lähellä S-Maxia ja Kugaa.

C-Maxit vastaavat mitoiltaan suunnilleen vaikkapa Renaultin Scenic-kaksikkoa. Fordit ovat kuitenkin 5 cm matalampia. Lyhyen mallin sisätilat eivät ole erityisen suuret. Polvitilaa on useimmissa tapauksissa riittävästi, mutta pitkillä matkustajilla Titanium-mallin taittopöydät osuvat yläasennossaan polviin.

Pääntilaa riittää myös keskimittaista pitemmillekin matkustajille, mutta monet kilpailijat tarjoavat enemmän tilaa. C-Maxin lisävarusteinen lasikatto on onnistuttu toteuttamaan niin, ettei se tuhoa pääntiloja.C-Maxin Titanium-versiossa on erinomaiset urheilulliset etuistuimet. Moitetta voi antaa lähinnä vain selkänojan säätöpyörän ahtaasta sijainnista. Istuinten pehmustus on varsin kova niin edessä kuin takana. Takaistuimet ovat melko pienikokoiset, mutta takaistuimenkaan mukavuudessa ei ole suurempaa valittamista. Takaistuimien taittelu monikäyttöasentoon on varsin työlästä ja vaatii kaksi kättä. Grand-versiossa taittelu on helpompaa. Tavaratila on varsin lyhyt, mutta merkittävästi Focusta ja sen kilpailijoita suurempi.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Suomen tuontimallistosta on jätetty köyhin Ambiente-varustelu pois, joten tarjolla ovat kohtalaisen hyvin varustellut Trend ja Titanium. Trendiin sisältyy mm. manuaali-ilmastointi, vakionopeussäädin, etusumuvalot ja kuljettajan ristiseläntuen säätö. Titaniumissa on lisäksi mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, kevytmetallivanteet, sadetunnistin, nahkaratti ja paremmat stereot. Dieseleissä on polttoainelämmitin kelloajastimella. Lisävarusteita saa yksittäin tai kohtuullisen hintaisina paketteina.C-Maxin sisustus on muotoiltu modernisti ja melko lennokkaasti. Kokonaisuus on tyylikäs, mutta ei kovin laadukas. Kovaa muovia on käytetty runsaasti. Jopa monet hallintalaitteet ovat liukaspintaisia. Radion napit ovat korkealla ja vinossa asennossa. Ohjauspyörä sopii poikkeuksellisen huonosti käteen. Sen keskiössä on runsaasti nappeja, jotka ovat kuitenkin helppokäyttöisiä. Vaihteensiirto on täsmällinen, mutta jarrut ainakin uutena hieman terävät. Tärkeimmät säilytyslokerot ovat suuria, mutta tila-autoissa usein nähtyä lokeroiden runsautta C-Max ei tarjoa.

Moottorit ja hinnat

C-Maxin moottorivalikoimassa on aluksi viisi erilaista 1,6-litraista ja kaksi 2,0 litran diesel-moottoria. Vapaastihengittävää bensamoottoria löytyy 77 kW/105 hv ja 92 kW/125 hv tehoisena ja ahdettua 110 kW/150 hv ja 134 kW/182 hv versiona. 1.6. litran dieselissä tehoa on 85 kW/115 hv. Kahdessa 2,0-litran dieselissä on hevosvoimia 140 tai 163. Koeajetussa autossa oli 125 hv bensakone. Se vaatii kierrosten käyttöä eikä ohituskiihtyvyys ole sittenkään kehuttavaa lyhyehköistä välityksistä huolimatta.Hinnan ja suorituskyvyn suhteeltaan kiinnostavammilta vaikuttavat diesel sekä 150-hevosvoimainen, joka on saksalaisilta saanut kehuja suorituskyvyn ja kulutuksen suhteesta. Ahdettujen moottorien yhteydessä vaihteisto on 6-vaihteinen. Automaattia ei ole tämän hetkisiin 1,6 litran bensiini- ja diesel-moottorivaihtoehtoihin saatavana lainkaan, mutta 2,0-litraisiin diesel on mahdollista hankkia kaksiportaisella automaatilla.

Kilpailuasetelma

C-Max on linjakkaasti muotoiltu ja nuorekas pieni tila-auto. Monen muun Ford-mallin tapaan parhaat ominaisuudet liittyvät ajamiseen. Erityisen suuria tiloja lyhyt C-Max ei tarjoa. Hinnoittelu on hyvin kilpailukykyisellä tasolla. Vertailuun otettiin Renault Scenic ja Mazda5.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin