Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Focus 2014

Ford Focuksen mallivuoden 2014 tuotanto käynnistyi elokuussa Fordin Saarlouisin tehtaalla Saksassa. Uutuuksina markkinoille tuli 1.6 litran 150-hevosvoimainen, EcoBoost-bensiinimoottori Flexifuel-tekniikalla sekä täyssähköauto Focus Electric. Muuten Focus mallistossa jatkavat aiemmin esitellyt voimanlähteet ja varustetasot sekä ST-mallit.
Autoesittely Ford Focus 2014

Uudessa Flexifuel-mallissa voi käyttää polttoaineena joko bioetanolia (RE85) tai bensiiniä (95E10) tai mitä tahansa niiden sekoitusta. Suomessa on saatavana kotimaisista jätteistä tehtyä bioetanolipolttoainetta, jota käytettäessä voidaan vähentää fossiilisia CO2-päästöjä jopa 80 prosenttia. Jätteiden hyödyntämisellä bensiinin sijaan säästetään ilmakehää ylimääräisiltä kasvihuonekaasuilta ja näin Focus Flexifuelin todellinen hiilijalanjälki on 27g/km. Näin alhaista kokonaispäästöä ei saavuteta kuin täyssähköautolla ja silloinkin on hyödynnettävä uusiutuvasta energiasta valmistettua sähköä.

Bioetanolia kuluu litramääräisesti noin 30% enemmän kuin bensiiniä, johtuen sen pienemmästä energiasisällöstä. Kuitenkin sillä ajaminen on edullisempaa kuin bensiinillä nykyään. Focus 1.6 EcoBoostin EU-yhdistetty kulutus on bensiinillä 6,2 litraa ja E85-bioetanolilla 8,3 litraa sadalla kilometrillä. Näin esimerkiksi vuotuinen 17.000km polttoaine maksaa bensiinillä 1 693€ ja bioetanolilla 1 552€ (laskettu 23.10.2013 keskihinnoilla, 95E bensiini 1,606€/l ja RE85 bioetanoli 1,100€/l sekä auton tyyppihyväksynnässä mitatuilla EU-keskikulutuksilla). Flexifuel mallin CO2-päästöt ovat 136 g/km ja ne ovat tyyppikatsastuksessa mitatut pakokaasupäästöt ja autoverotuksen perustana Suomessa.



Fordin uusien EcoBoost moottorien kulutukset ovan noin 20% alhaisemmat kuin edellisten vastaavien moottoreiden ja Flexifuelilla voi nyt säästää kustannuksia lisää noin 10% ajamalla bioetanolilla. Keskimäärin voidaan Focus Flexifuelilla ja käyttämällä bioetanolia säästää vuosittain n. 800 litraa fossiilista bensiiniä ja lähes 2 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Uutta autoa ostaessa voi olla hyvä miettiä koko auton elinkaarta, aivan samoin kuin uuden talon lämmitystapaa valitessa.

Tekniset erot Flexifuelissa löytyvät auton moottorinohjaus- ja polttoainejärjestelmistä. Polttoainejärjestelmä on korroosiosuojattu, tiivisteet kestävät etanolia, moottorin venttiilit ja istukat ovat vahvistetut sekä polttoainesuuttimet ovat isommat. Lisäksi lämmitetty Lambda-anturi on kalibroitu etanolipitoisuuden tunnistamiseen ja moottorinohjausjärjestelmä säätää tämän tiedon avulla polttoaineen syötön ja sytytyksen aina optimaalisesti eri etanolin seossuhteilla.



Focus 1.6 EcoBoost Flexifuel -mallistossa on kaikki korimallit sekä valittavana Trend ja Titanium varustetasot. Flexifuel-malleissa on tehdasasenteisena Calix-moottorinlämmitin vakiovarusteena sekä valittavissa valikoima Focuksen valinnaisvarusteita, kuten pysäköintiavustin, peruutuskamera, kaistavahti, kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, kuolleen kulman valvontajärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattiset kaukovalot.

Ford Focus Electric

Focus Electricissä on 107 kW:n (145 hv) sähkömoottori ja litium-ioni-akku. Maksiminopeus on 135 km/t. Focus Electricejä on valmistettu Pohjois-Amerikassa joulukuusta 2011 lähtien. Saarlouisissa valmistettavat autot tulevat saataville heinäkuusta lähtien.

Focus Electric on ensimmäinen sähköauto, joka valmistetaan Saksassa suoraan volyymituotantolinjalta. Autossa on täysin integroitu 6,6 kW:n laturi, joka mahdollistaa 100 kilometrin ajon 2–3 tunnin lataamisella 32 A:n virtalähteestä. Täyteen lataaminen kestää 3–4 tuntia, ja täydellä akulla pystyy ajamaan 162 kilometriä.



Focus Electricissä on uusi teknologia nimeltään SmartGauge. Se laskee ja näyttää jäljellä olevan ajomatkan akkujen varaustilaan nähden. Se myös tarkkailee kuljettajan toimintaa jarrutuksissa ja kiihdytyksissä sekä seuraa virrankulutusta eri järjestelmiin kuten ilmastointi- ja lämmityslaitteisiin.

Focus Electricin voimansiirto käyttää hyötyjarrutusta ja pystyy näin hyödyntämään jopa 95 prosenttia jarrutuksessa syntyvästä kineettisestä energiasta. Brake Coach -ominaisuus kannustaa kuljettajaa asteittain jarruttamiseen, jolloin akkuihin latautuu enemmän virtaa.

Tutut Focus voimanlähteet jatkavat uusien rinnalla

Uusien voimanlähteiden rinnalla pysyttelevät jo entuudestaan tutut moottorit. aiemmin esitellyistä moottoreista uusin on 1,0-litrainen EcoBoost kahtena eri vaihtoehtona, 100 hv ja 125 hv. Toinen bensiinivaihtoehto on 1,6-litrainen EcoBoost, joka on myös tarjolla kahtena eri tehovaihtoehtona (150 hv ja 182 hv). Dieselmoottorit ovat 1,6-litrainen (95 tai 115 hv) sekä 2,0-litrainen TDCi (115, 140 tai 163 hv). 



Lisäksi Focuksesta on tarjolla tehokas ST versio joko viistoperänä tai farmarina. Molemmissa korimalleissa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja 2.0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, joka tuottaa 250 hv:n (184 kW) tehon ja 360 Nm:n maksimiväännön.

Focus Flexifuel malliston lähtöhinta on 25075,72€. Focus Electricin saa omakseen 41 965 eurolla. Koko Focus –malliston lähtöhinta on 21 292 € (1.0 Ecoboost Trend Hatchback).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin