Autoesittely Ford Ka 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford Ka 2012

Ford Ka esiteltiin vuonna 1996 ja sitä valmistettiin peräti 1,4 miljoonaa kappaletta huolimatta suppeasta mallivalikoimasta ja yksinkertaisesta tekniikasta.
Autoesittely Ford Ka 2012

Mallin uudistamisessa Ford päätyi yhteistyöhön Fiatin kanssa. Uusi Ka jakaa tekniikkansa Fiat Pandan ja 500:n kanssa ja se myös valmistetaan Fiatin tehtaalla Puolassa.

Ulkomuodoltaan Ka on kuin typistetty Fiesta. Muotoilu on näyttävä, mutta Fiat 500:aa tavanomaisempi. Edeltäjään verrattuna pituus on säilynyt samana 3,62 metrissä, mutta korkeutta on tullut 10 cm lisää. Fiatin perusrakenteessa akseliväli puolestaan peräti 15 cm entistä Ka:ta lyhyempi, mikä ei varmaankaan ole ollut mieleen Fordin suunnittelijoille. Sisätiloissa lyhyt akseliväli ei kuitenkaan tunnu. Takaistuintilaa on suunnilleen saman verran kuin ennenkin.

Auto on rekisteröity neljälle. Aikuiset voivat matkustaa takana lyhyitä matkoja. Pulaa on niin polvitilasta kuin pääntilastakin. Istuimet on sijoitettu korkealle niin edessä kuin takana. Etuistuimet ovat pienikokoiset, mutta varsin onnistuneet ja jämäkästi topatut. Ohjauspyörässä ei ole pituussäätöä.

Tavaratila on aivan kohtalaisen kokoinen. Syvään tilaan mahtuu kauppakasseja mukavasti. Nostokynnys tosin on varsin korkea ja takaistuimen selkänoja taittuu perushintaan yhdessä osassa. Taitettu istuin jää selvästi tavaratilan pohjaa korkeammalle. Näkyvyys pienestä ja selkeälinjaisesta autosta on varsin hyvä. Pienet takasivuikkunat ja edessä etupilarin alaosaan jäävä katve hieman rajoittavat näkymiä. Kylkilistoja ei Ka:ssakaan ole.

Ka on saatavissa kahdella moottorilla. 1,2-litraisella 69 hevosvoimaisella bensamoottorilla ja 1,3-litraisella 75 hevosvoimaisella dieselillä.

Ka Trendissä vakiovarusteisiin sisältyy mm. 2 turvatyynyä, kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkölasit edessä ja ajotietokone. Titanium-mallissa on lisäksi mm. manuaalinen ilmastointi, sumuvalot, sisävalon viive ja tavaratilan valo. Lisäksi tarjolla on erikoisvarustellut Grand Prix ja Metal Ka varustetasot, joilla voi yksilöidä autoa tavallista enemmän.

Kojetaulun muotoilu näyttää hyvältä. Titanium-mallissa koristeosat on maalattu helmiäisvalkoisiksi, mikä näyttää paremmalta kuin Trendin kellertävä sävy. Myös istuinverhoilu on tyylikäs ja Titaniumissa laadultaankin varsin hyvä. Hallintalaitteet ovat toimivat, vaikka muotoilija onkin päästetty sijoittelemaan katkaisimia persoonallisesti. Vaihdekeppi on sijoitettu mukavasti tavanomaista korkeammalle. Säilytystilaa on niukasti. Takaluukun saa avattua vain avaimella tai kauko-ohjaimella. Turvavöissä ei ole korkeussäätöä.

Ka:n lähtöhinta on noin 12.600 euroa (1.2 Trend). Kalleimmillaan lähtöhinta on Titanium varusteisessa 1.3-litraisessa dieselissä (n. 16.400 euroa).

Kilpailijavertailu

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin