Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2006

Uuden Honda Civicin saamassa julkisuudessa kaiken huomion on saanut rohkeasti muotoiltu viistoperämalli. Samaan aikaan myyntiin tulee kuitenkin myös 4-ovinen sedan, jonka muotoilu on myös varsin linjakas.
Autoesittely Honda Civic 2006

5-ovisesta se kuitenkin poikkeaa niin paljon, että voidaan puhua eri automallista. 4-ovinen valmistetaan Japanissa ja sen päämarkkina-alueisiin kuuluu USA. 5-ovinen taas on suunniteltu enemmän eurooppalaiseen makuun ja se valmistetaan Englannissa. Suomalaiset ovat perinteisesti suosineet porrasperämalleja, joten meillä myös 4-ovinen herättää kiinnostusta.

4-ovisen Civicin akseliväli on 270 cm eli 2 cm Accordia pidempi. Auton kokonaispituus on 455 cm eli 12 cm Accordia vähemmän. Kokonaisuutena mitat asettuvat hyvinkin samoille senttiluvuille VW Jettan kanssa, mutta akseliväli on huomattavasti suurempi. Hinnoittelu ja tilat asettavat porrasperäisenkin Civicin selkeästi Corolla-luokkaan.

Civicin sisätiloissa ongelmana on molemmissa korimalleissa laskeva kattolinja, joka vie takaistuimen pääntiloja. 5-ovisessa tilannetta on korjattu madaltamalla takaistuinta, 4-ovisessa ennen kaikkea asentamalla takaselkänoja loivaan kulmaan. Ulkomittoihin verrattuna tilaa ei muutenkaan ole kovinkaan runsaasti. Etuovien kyynärnojat kaventavat etutiloja ja kontakti etumatkustajien välillä on läheinen. Takaistuimen polvitilaa on riittävästi, mutta etuistuinten taustat ovat turhaan kovaa muovia. Kokonaisuutena sisätilat ovat Corolla-luokan normaalitasoa, mutta Jettaan verrattuna ahtaammat.

Etuistuimet ovat hyvät laimeasta muotoilusta huolimatta. Joku saattaa kaivata etureunan erillistä korkeussäätöä saadakseen paremman reisituen. Executive-mallin kattoluukku rajoittaa korkeussäädön ylimpien asentojen käytön yli 180-senttisiltä. Näkyvyys ulos on 5-ovisen Civicin tavoin heikko. Sekä keula että perä ovat kuljettajan paikalta näkymättömissä. Tuulilasin kulma on tila-automainen: etupilarit ovat risteyksissä näköesteenä eikä pienistä kolmioikkunoista ole juuri hyötyä. Ulkopeilit ovat muutaman muun uutuuden tapaan suurikokoiset.

Tavaratilan tilavuudeksi ilmoitetaan 389 litraa, mikä on selvästi luokan normaalitasoa pienempi ja jopa vähemmän kuin 5-ovisessa. Tila on pitkä, mutta matala. Pohja on kovin korkealla. Täysikokoisen varapyörän päällä on vielä työkalut ja pehmikkeitä. Lastausaukko on normaaliin tapaan pienehkö.

4-ovisen Civicin ainoa moottorivaihtoehto on toistaiseksi 1,8-litrainen, jossa on tehoa 103 kW/140 hv. Valmistusohjelmassa on myös 1,6-litrainen. Dieseliä ei ilmeisesti tähän korimalliin ole tulossa vähäisten Euroopan markkinoiden takia. Sen sijaan tarjolla on hybridiversio. Mainonnassa 1,8-litraisessa samotaan olevan 2,0-litraisen suorituskyky, mutta 1,5-litraisen kulutus. Pitkäiskuinen moottori on varustettu muuttuvalla venttiilinajoituksella. Hondan maineeseen ja lupauksiin moottori ei aivan pysty vastaamaan, mutta vaivattomasti se kuitenkin Civiciä kuljettaa. Moottori on kierrosherkkä, mutta ohituskiihtyvyys jää odotettua laimeammaksi. Vaihteisto on muiden Civicien tapaan tiheästi välitetty 6-vaihteinen.

Alusta on selvästi viritetty Euroopan markkinoiden vaatimusten mukaiseksi. Suuntavakavuus on hyvä, mutta ohjaustunto ei ole aivan luokan parhaimmiston tasolla. Kaarreajo sujuu kuitenkin ongelmitta. Kääntöympyrä on tavanomaista suurempi.

4-ovisen Civicin varustetasot ovat Comfort ja Executive. Näistä jälkimmäinen on selvästi niukemmin varustettu kuin 5-ovisen samanniminen varustetaso. Myös ESP on 4-ovisissa vain automaattivaihteisissa malleissa. Comfort-mallin varustetarjontaa ovat mm. 6 turvatyynyä, automaatti-ilmastointi, CD-radio, jossa nopeuden mukaan säätyvä äänenvoimakkuus ja sähkölasit. Executiven lisähinta on 2000 euroa. Sillä saa mm. kattoluukun, plyysiverhoilun, kevytmetallivanteet, sumuvalot, vakionopeussäätimen ja nahkaratin.

4-ovisen Civicin kojetaulu on huomattavasti 5-ovista perinteisempi, tyyliltään se edustaa melko perinteistä japanilaisnäkemystä. Yhtäläisyytenä sisarmalliin on mittaristo. Normaalilla paikalla on vain tyylikäs kierroslukumittari. Lähelle tuulilasin alareunaa on sijoitettu selkeä digitaalinen nopeusmittari ja tiheäjakoisista palkeista muodostuvat polttoaine- ja lämpömittarit. Käynnistys tapahtuu perinteisesti avaimella ja lämmityslaitteen säätimet ovat "normaalit", joskin ilman suuntaus tapahtuu painonapeilla.

Kytkinpoljin vaatii terävyytensä takia hieman keskittymistä eikä vaihteensiirto ole aivan niin hyvä kuin eräissä muissa Hondissa. Ratissa on radion ja vakionopeussäätimen käyttönapit. Vakionopeussäätimen nopeudensäätö +/- -napeilla tapahtuu poikkeuksellisen hienostuneesti. Vaihdekepin nuppi on kovaa muovia.

Verhoilu on 4-ovisessa Executivessa tyylikästä plyysiä, mutta vastaavan 5-ovisen mallin upeaa ylellisyyttä ei 4-ovisen verhoilu viestitä. Ainoa perushintainen ulkovärivaihtoehto on 4-ovisessa valkoinen.

Pienen perheautoluokan supistuvassa sedanien tarjonnassa Civic on tervetullut tulokas. Hinta on kohdallaan ja muotoilu miellyttänee potentiaalisia ostajia. Tyypillinen 4-ovisen Civicin ostaja arvostaisi varmasti parempaa näkyvyyttä ulos autosta sekä hienostuneempaa jousitusta. Futuristisen 5-ovisen ostajille nämä eivät ehkä ole yhtä merkittäviä asioita. Civicien ominaisuudet ovat luokassaan keskitasoiset ja muotoilu on se kilpailuvaltti, joka herättää ostajien mielenkiinnon.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin