Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Civic 2006-2011

Kahdeksannessa sukupolvessaan (FK) Honda Civic muuttui tila-automaisesta perheautosta futuristiseksi sukkulaksi. Vuoden 2006 alussa Suomeen saapunut Civic oli suunniteltu nuorekkaalle ostajakunnalle. Konservatiivisempia varten esiteltiin samaan aikaan 4-ovinen Civic, joka oli monilta osin eri auto kuin Eurooppaa varten suunniteltu 5-ovinen.
Autoesittely Honda Civic 2006-2011

 

Kaikki mitat leveyttä lukuun ottamatta olivat pienetyneet entisestä, akseliväliä oli 50 mm vähemmän. Taka-akseliston monivarsituenta oli korvattu yksinkertaisemmalla yhdystukiakselistolla. Muissa merkeissä toimivaksi todettu akselisto ei kuitenkaan ole syy siihen, että Civic palasi jousitusmukavuudeltaan Hondan täristävään historiaan. Etenkin Sport-mallin jousitus on kilpailijoihin verrattuna kovin epämukava.

Polttoainesäiliö oli sijoitettu etuistuinten alle. Takapenkin istuinosat oli nostettavissa selkänojia vasten korkeiden tavaroiden kuljettamiseksi. Tavaratila oli luokassaan poikkeuksellisen suuri ja näppärästi laajennettavissa. Takaistuintiloja oli uhrattu muotoilun vuoksi. Vaikka istuin oli sijoitettu matalalle, pääntilaa oli riittävästi vain keskimittaa lyhyemmille matkustajille. Tilojen ohella muotoilusta kärsi näkyvyys. Etupilarit olivat loivat ja takapilarit leveät. Spoileri jakoi takalasin vaakasuunnassa kahtia. Näkyvyyden lisäksi kaupunkiajoa haittasi suurehko kääntöympyrä.    

Kojetaulu oli yhtä lailla ultramoderni kuin ulkoasukin. Kahteen tasoon jaettu mittaristo on toimiva ja useimmat hallintalaitteet pienen opettelun jälkeen selkeät. Kikkailua on esimerkiksi auton käynnistämisessä: ensin kytketään virta oikealta ja sitten painetaan starttinappia kojetaulun vasemmasta päästä.

Moottorivaihtoehdot olivat 1,3-litrainen (myyntinimi 1.4) ja 1,8-litrainen bensamoottori sekä 2,2-litrainen diesel. 140-hevosvoimainen diesel oli suorituskykyinen, mutta kalliin hintansa takia se jäi meillä harvinaiseksi ja oli myynnissä vain lyhyen ajan. Saman tehoinen 1,8-litrainen bensamoottori jäi voiman tunteessa kauaksi jälkeen, vaikka omassa sarjassaan olikin kilpailukykyinen. Vaihteita oli kaikissa versioissa kuusi. 1,8-litraiseen sai myös automatisoidun manuaalivaihteiston, joka ei ollut toiminnaltaan kovin pätevä.



Varustetasoja oli kolme. Näistä kaikki oli saatavissa 1,8-litraiseen. Perusmoottorin yhteydessä varusteluna oli aina Comfort, johon sisältyi mm. automaatti-ilmastointi, ajotietokone, aktiiviset pääntuet ja 6 turvatyynyä. Sport-mallissa oli lisäksi vakionopeussäädin, sadetunnistin, sumuvalot ja 17” aluvanteet. Executivessa oli mm. ksenonvalot, navigaattori, bluetooth ja lasikatto.

Keväällä 2007 esiteltiin 3-ovinen Civic Type-R (FN). Sen perustekniikka oli sama kuin edellisen sukupolven Type-R:ssä. Tehoa 2,0-litraisessa moottorissa oli 201 hv 7800 kierroksella. Vakiona oli Recaro-urheiluistuimet. Tarjolla oli myös Type-R+, jossa oli mm. automaatti-ilmastointi, ksenonvalot ja vakionopeussäädin. Type-R Racing puolestaan oli 40 kg kevennetty versio ratakäyttöön. Monissa maissa myytiin myös 3-ovista Civic Type-S:ää, jonka moottori oli 1.8 tai 2.2 CTDi.

Vuoden 2009 alussa Civicien lasityylinen maski korvattiin kahdella mustalla aukolla. Myös takapuskuri oli uusi ja sisustuksessa oli pieniä muutoksia. 83-hevosvoimainen 1,4-litrainen moottori korvattiin uudella 100-hevosvoimaisella, joka tuli tarjolle myös Sport-varustein. 1,8-litraiseen sain nyt oikean automaattivaihteiston. Uusia varusteita olivat Comfortissa mm. rengaspainevaroitin ja Sportissa mm. pysäköintitutka ja USB-liitäntä.

Keväällä 2011 esiteltiin Civic GT, jossa Sport-varustelua oli täydennetty muotoilusarjalla, uudella maskilla ja osittain nahkaisella verhoilulla. 



5-ovinen Civic oli urheilullisesti suunniteltu. Ohjaus oli erittäin nopea ja jousitus täristävä. Nopeuden lisäksi ohjaus oli tunnoton ja heikosti palauttava. Myös istuimet olivat urheilulliset: istuma-asento oli matala ja sivutukea runsaasti. Ajoasennosta sai varsin hyvän. Melutaso oli kohtuullinen. Civicin talviominaisuudet olivat kunnossa - siitä osoituksena TM:n talvitestin toinen sija vuonna 2007.

5-oviset Civicit oli valmistettu Englannissa. Menestys vikatilastoissa on tällä Civic-sukupolvella ollut vaihtelevaa. Keskimäärin Civic on sijoittunut keskitasolle. Etuakseliston koiranluut väljiintyvät. Sisätilojen maalatut osat ovat arkoja kolhuille. Sumuvalojen lasit halkeavat. Dieselien hiukkassuodatin on herkkä tukkeutumaan. Katsastuksissa hylkäyksiä tapahtuu useimmin ODB-järjestelmän vikakoodin, kuluneiden jarrujen ja viallisen ajovalojen korkeussäädön takia. Civicin vakuutusmaksut ja huoltokustannukset ovat kohtuulliset.

Käytettyjen Civicien hinnat ovat olleet alhaisempia kuin Hondilla on yleensä. Ilmeisesti uudehkojen autojen ostajien joukossa ei ole ollut kysyntää Civicin kaltaiselle autolle. Nuorisoautomarkkinoille nämä mallit ovat vasta siirtymässä. Civic ei ole enemmistön valinta, vaan vaatii ostajan, joka arvostaa erikoista ulkonäköä ja urheilullisia ominaisuuksia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin