Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 2003-2006

Ensimmäisiä nykyisen kaltainen katumaastureita Euroopassa oli vuonna 1996 esitelty Honda CR-V.
Autoesittely Honda CR-V 2003-2006

Ensisijaisesti maantie- ja kaupunkiajoon tarkoitettuja tavallisten henkilöautojen tekniikkaan perustuvia autoja ovat sen jälkeen esitelleet monet muutkin valmistajat. Honda puolestaan on edennyt jo CR-V:n toiseen sukupolveen, joka tarjoaa mm. mukavuutta, turvavarusteita ja tavaratilaa edeltäjäänsä enemmän. Jo edellisen sukupolven CR-V oli suosittu, mutta uusi malli on Suomessa valloittanut yli puolet pienten katumaasturien markkinoista.

CR-V ei uudessakaan sukupolvessaan edusta Hondan parasta muotoiluosaamista. Muotoilu ei kuitenkaan karkota ostajia. 171 cm:n korkeudellaan CR-V on eräs matalimmista maastureista. Näkyvyys tämänkin korkuisesta autosta on hyvä, mutta takanäkyvyys on kelvoton. Sen pilaavat varapyörä, matala takalasi ja takaistuimen keskipaikan kookas, umpinainen pääntuki.

CR-V:n sisätilat ovat runsaat ja monipuolisesti muunneltavat. Takaistuimia voi siirrellä pituussuunnassa sen mukaan, tarvitaanko istumatilaa vai tavaratilaa. Takaistuintilat ovat suuremmat kuin kilpailijoissa ja takaovet ovat kooltaan kohtalaisen suuret. Istumamukavuus takana ei ole aivan henkilöautotasoa, mutta parempi kuin monissa kilpailijoissa. Istuin on kuitenkin miellyttävän korkealla.

Etutilat ovat poikkeuksellisen avarat. Tunne johtunee osittain keskikonsolin puuttumisesta. CR-V:ssä on mahdollista kulkea etuistuimelta taakse auton sisällä, sillä istuinten välissä oleva säilytyskotelokin kääntyy alas.

Myös tavaratila on uudessa CR-V:ssä kilpailijoita suurempi.. Tavaratilan sivulle päin avautuva luukku avautuu väärälle puolelle jalkakäytävän viereen parkkeerausta ajatellen. Varapyörä on sijoitettu takaluukkuun, joten se pidentää autoa. Tavaratilan lattian allakin olisi tilaa varapyörälle. Takaluukku on raskas käsitellä, kuten maastureissa yleensä.

Honda on moottoritekniikan parhaita osaajia. Myös CR-V:n moottori vetää vahvasti ja on tarvittaessa auton painon huomioiden yllättävänkin pirteä. 2,0-litraisessa moottorissa on tehoa 150 hv ja vääntöä 192 Nm. Suorituskyky on kokonaisuutena samaa tasoa kuin 2,0-litraisissa perheautoissa. Muita moottorivaihtoehtoja ei ole, mutta diesel on tiettävästi tulossa tarjolle.

CR-V:n koeajo-olosuhteet olivat erittäin liukkaat. Autossa oli useimmista esittelyautoista poiketen nastarenkaat alla. Kiihdytyksissä tunsi selvästi viiveen, mikä nelivedon kytkeytymisessä on. Etupyörät pääsevät pyörähtämään tyhjää ennen kuin neliveto ehtii mukaan. CR-V on normaalisti etuvetoinen ja takapyörät  kytkeytyvät etupyörien luistaessa mukaan kunhan ehtivät. Täyttä hyötyä nelivedosta ei tällä ratkaisulla saada.

Kokonaisuutena CR-V on parhaita vaihtoehtoja talviolosuhteisiin niin kauan kun ei ole tarkoitus mennä maastoon. Maastoajoon sitä ei ole suunniteltu, mikä selviää jo tutustumalla auton pohjaan, mikä on henkilöautomaisesti täysin suojaamaton. Ajettavuudessa suurin miinus tulee ohjauksen tunnottomuudesta. Ajettavuutta voi luonnehtia yllättävänkin henkilöautomaiseksi, vaikka kaarreajo tietysti tuntuu korkealla istuttaessa epävakaammalta. Jousitus toimii isommissa heitoissa mallikkaasti, mutta korkeaprofiilisista renkaista huolimatta pienet epätasaisuudet tulevat läpi turhan voimakkaasti.

Melutaso on 80 km/h:n ja sitä alhaisemmissa ajonopeuksissa hieman tavanomaista henkilöautotasoa voimakkaampi, mutta kiihdytyksissä ja suuremmissa nopeuksissa moottorin ääni on tavanomaista kuuluvampi.

CR-V:ssä on kaksi varustetasoa: LS ja ES, mitkä erottaa ES:n korinvärisistä puskureista. Lisäksi nahkaverhoiltu ES on nimetty ESX:ksi. LS:ssä on vakiona radio, manuaali-ilmastointi ja 4 turvatyynyä. ES:n 2000 euron lisähinta ei tuo varusteluun juuri muuta kuin ilmastointiautomatiikan.

Hallintalaitteissa CR-V:ssä on muutamia erikoisuuksia, joista näkyvin on käsijarrun sijoitus kojelautaan. Ainakaan ilman tottumista käsijarrun käyttö ei vaikuta luontevalta. Automaattivaihteisessa mallissa myös vaihdevipu on kojelaudassa, mutta manuaalissa lattialla. Kytkinpoljin on tarpeettoman pitkäliikkeinen. Säilytystiloja on runsaasti. Lasinpesimestä puuttuu pesu-pyyhin-automatiikka.

CR-V:n menestyksen salaisuuksista yksi on kohtuullinen hinta. Se on tuhansia euroja kilpailijoitaan halvempi. Suuria heikkouksia autossa ei takanäkyvyyttä lukuun ottamatta ole. Ei ihme, että kauppa käy.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin