Autoesittely Honda CR-V 2007-2009 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-V 2007-2009

Nykyinen CR-V malli tuli myyntiin Suomessa vuonna 2007. Se luokitellaan ns. crossover SUV:ksi, mikä tarkoittaa, että CR-V ei ole aivan tyypillinen kaupunkimaasturi (SUV eli sports utility vehicle), vaan siinä on piirteitä tavallisesta henkilöautosta.
Autoesittely Honda CR-V 2007-2009

Ensimmäiset CR-V:t tulivat markkinoille vuonna 1996. Malli kehitettiin Honda Civicin pohjalta Hondan kaupunkimaasturiksi. CR-V:tä kootaan ympäri maailmaa, Euroopassa Swindonissa Englannissa.

Uusin malli on muuttunut ulkoisesti hieman tavallisen henkilöauton suuntaan. Esimerkiksi aiemmin maastoautojen tapaan perällä ulkona ollut varapyörä on siirretty tavaratilan alle.

Turvallisuutta CR-V:ssä edistää esimerkiksi törmäyksiä ennakolta estävä CMBS-jarrujärjestelmä. Jos CR-V:n ja edellä olevan ajoneuvon välinen etäisyys lyhenee liian nopeasti, CMBS varoittaa varoitusvalojen ja -äänien avulla kuljettajaa. Jos sekään ei auta, CMBS kiristää turvavyötä ja jarruttaa kevyesti. Äärimmäisenä keinona se jarruttaa voimakkaasti ja kiristää turvavyöt alentaakseen törmäysnopeutta.

ACC-vakionopeussäädin on varustettu etusäleikköön sijoitetulla tutkalla. Se pitää etäisyyden sopivana edessä olevaan ajoneuvoon säätämällä nopeutta joko automaattisesti jarruttamalla tai kaasua hellittämällä. Kaistaa vaihdettaessa tai edessä olevan ajoneuvon  käännyttyä pois edestä auto kiihdyttää automaattisesti ennalta asetettuun nopeuteen. ACC ja CMBS ovat vakiona CR-V Executiven kahdessa versiossa.

CR-V:n erityispiirteisiin kuuluu vakiovarusteena saatava ajonhallintajärjestelmä, jossa on mukana TSA-järjestelmä (Trailer Stability Assist). Se valvoo perävaunun käyttäytymistä ja tekee tarvittavat korjaukset perävaunua vedettäessä.

CR-V sai neljä tähteä viidestä sekä aikuismatkustajien että lasten turvallisuudesta EuroNCAP:n kolariesteissä (v. 2007). Jalankulkijan turvallisuudesta heltisi kaksi tähteä neljästä.

Etutörmäystesti paljasti, että CR-V:n kojelaudan rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

CR-V:n puskuri sai jalankulkijan tuvasta täydet pisteet, mutta konepeitto on suojaton, varsinkin jalankulkijan pään kannalta.

Tavaratilassa on 30 sentin korkeudelle sijoitettu hylly, jonka voi poistaa tai taittaa lattialle.

CR-V on neliveto ja 2,0 litran (150 hv) bensiinimoottorin yhdistetty kulutus 100 kilometrillä on 8,1 litraa. 140 hevosvoiman ja 2,2 litran dieselmoottori vie 6,5 litraa sadalla kilometrillä.

Honda CR-V yltää sijaluvulle 10. suomalaisten suosikkiautojen listalla 2642 ensirekisteröinnillä vuonna 2007.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin