Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda CR-Z 2013

Kolme vuotta sitten myyntiin tullut Honda CR-Z on saanut päivityksiä mallivuodelle 2013. Uudistusten myötä tehoa on tullut lisää ja autoon on tullut F1-maailmasta tutun KERS-järjestelmän tapaan toimiva Plus Sport (S+)-nappi, jota painamalla kuljettaja saa käyttöönsä lisää tehoa 10 sekunnin ajaksi. Toiminta edellyttää kuitenkin, että akuissa on latausta yli 50 %.
Autoesittely Honda CR-Z 2013

Honda ei ole tehnyt CR-Z:n ulkonäköön mitään radikaaleja muutoksia. Edessä puskuri on saanut uusia muotoja ja se kehystää muutettua jäähdyttäjän säleikköä. Takana diffuusoria on kehitetty parantamaan auton aerodynamiikkaa ja auton alla pyörivät uudet 17-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Sisustuksessa on panostettu lähinnä laadukkaampiin materiaaleihin. Ohjauspyörä, istuimet ja oviverhoilut ovat saaneet punaista lisäväriä. Pientavaroille on tullut lisää lokeroita ja sisätunnelmavalaistus on toteutettu LED-valoin.



Suomeen tuodaan vain varustelluinta GT:tä, johon kuuluu mm. automaatti-ilmastointi, subwooferilla ja USB-liittimellä varustetut stereot, tummennetut takalasit, ksenonvalot ja vakionopeudensäädin. Autossa on vakiona myös LED-huomiovalot, jotka vaihtuvat pimeän tullen automaattisesti ajovaloiksi sekä sadetunnistimella varustetut tuulilasinpyyhkijät.

Honda CR-Z:n muotoilu ja urheilullinen, mutta taloudellinen ajatusmaailma on peräisin aikanaan suositusta CR-X –mallista. Suurin osa CR-Z:n saamista moitteista on kohdistunut siihen, että ulkonäön perusteella odottaisi parempaa suorituskykyä. Myös auton hyvä ajettavuus sallisi helposti suuremman tehon.

Nyt CR-Z:n 1,5-litraista moottoria on päivitetty muuttamalla venttiilien ajoitusta ja moottorin keskusyksikköä. Moottoriin on lisätty myös nakutustunnistin ja kampiakselin materiaali on aiempaa korkeatasoisempi. Pienten muutosten myötä teho on kasvanut viidellä kilowatilla ja on nyt 89 kW (121 hv). Myös sähkömoottoria on parannettu nostamalla sen tehoa 50 prosentilla. Nyt sähkömoottorin teho on 15 kW ja virtansa se saa aiempien nikkelimetalliakkujen sijaan nykyaikaisista litiumioniakuista.



Moottorien yhteisteho on kasvanut kymmenellä kilowatilla ja on nyt 101 kW (137 hv) ja samalla suurin vääntömomentti on noussut arvoon 190 Nm. Suurin vääntömomentti on käytettävissä käyntinopeusalueella 1 000 – 2 000 r/min.

Kasvaneen voiman myötä Honda CR-Z:n kiihdytysaika 0-100 km/h on lyhentynyt yli puolella sekunnilla ja nyt kiihdytys sujuu 9,3 sekunnissa. Huippunopeus on ennallaan eli Suomen olosuhteissa vähintään riittävä 200 km/h. Kulutus on säilynyt samana, eli 5,2 l/100 km ja CO2-päästö 122 g/km.

Ajo-ohjelmia on kolme Normal, Eco ja Sport. Perusasetuksena on Normal, jossa suorituskyky ja taloudellisuus ovat tasapainossa. Econ-napista painaminen vaikuttaa ilmastoinnin tehoon ja kaasupolkimen rauhallisempaan reagointiin. Sport-ohjelmassa sähköisen ohjaustehostimen vaste kasvaa ja moottoripaketti vastaa sähköisen kaasupolkimen liikkeisiin herkemmin. Moottorit antavat myös kaiken aikaa enemmän tehoa ja mittariston punainen väri kertoo, että käytössä on urheilullinen ohjelma.

Uudistuneen Honda CR-Z:n saa omakseen 29 990,54 eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin