Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Jazz 2012

Honda Jazz on eräs suosituimmista automalleista Japanissa ja myös Euroopassa ja USA:ssa myyntimenestys on ollut kohtalaista. Niinpä syksyllä 2008 Euroopassa esitellyn uuden mallin suunnittelussa pitäydyttiin edellisen mallin linjoilla.
Autoesittely Honda Jazz 2012

Jazz on tila-automainen pikkuauto, jonka tilankäyttö on erittäin tehokasta. Peruslinjoiltaan aikaisemman kaltaisessa kiilamaisessa korissa on lyhyt etuosa ja suuret ikkunat. Turvarakenteiden luvataan olevan merkittävästi aikaisempaa vahvemmat. EuroNCAP:ssa tuloksena olikin nyt viisi tähteä.

Mitoiltaan Jazz on kasvanut etenkin pituussuunnassa ja tilat ovatkin luokkansa suurimmat. Auton korkeus ja korkealle sijoitetut istuimet mahdollistavat runsaat polvitilat takaistuimella. Samalla istuma-asento on ryhdikäs. Jazzin lattia on tasainen eli takaistuimella ei ole keskitunnelia. Polttoainesäiliö on sijoitettu etuistuinten alle.

Leveyden puolesta takaistuimella on mahdollista kuljettaa kolmeakin henkilöä ainakin lyhyitä matkoja, mikä on tässä kokoluokassa harvinaista. Ovet aukeavat reilusti, mikä tekee autoon kulun helpoksi niin edessä kuin takana. Etuistuimet ovat selvästi edeltäjää paremmat ja ajoasennosta saa hyvän. Istuinosa on kuitenkin lyhyehkö eikä tukeakaan voi kehua.

399-litrainen tavaratila on suurempi kuin useimmissa Golf-luokan autoissa. Välipohjan alla on vielä lisää säilytystilaa, sillä varapyörä on jätetty pois. Muunneltavuus on Jazzin valtteja. Takaistuimen istuinosa on taitettavissa teatterimaisesti ylös, jolloin voidaan kuljettaa poikkeuksellisen korkeaa esinettä. Normaalisti laajennetun tavaratilan pohja on tasainen. Takaistuin on myös helposti poistettavissa kokonaan.

Etupilarit ovat loivassa, mutta ne ovat kohtuullisen kapeat. Kylkilistoja ei ole, eikä myöskään valonpesimiä. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin pieni.

Jazz on tarjolla 1,2- ja 1,4-litraisella bensamoottorilla. Jälkimmäinen on itse asiassa tilavuudeltaan 1,34-litrainen ja siinä on tehoa 73 kW/100 hv. 5-vaihteisen käsivaihteiston ohella on saatavana myös automatisoitu manuaalivaihteisto.

1,2-litraisen Jazzin varustetaso on Trend. Siinä on vakiona mm. ajonvakautus, aktiiviset pääntuet, 6 turvatyynyä, manuaali-ilmastointi, ajotietokone, CD/radio ja sähköpeilit. 1,4-litraisessa Comfortissa on lisäksi automaatti-ilmastointi, säädettävä tihkukytkin ja ratin audiosäätimet. Elegance tuo mm. kevytmetallivanteet, nahkaratin ja sumuvalot. Turvavarustelu on paremmin varustelluissa malleissakin vain perustasoa. Värivalikoima on Japanissa valmistettavaksi autoksi runsas, mutta sisustukseen tarjotaan pelkkää mustaa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin