Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Honda Jazz 2014

Vuoteen 2014 siirryttäessä Honda Jazz tarjoaa rahalle paremman vastineen. Hondan pienimmässä mallissa on ulkomitoissa varsin hyvin muunneltavat sisä- ja tavaratilat. Nyt mallisarjaan on tullut erittäin hyvin varusteltu uusi vaihtoehto ja Hybridi-mallien hinnat ovat laskeneet.
Autoesittely Honda Jazz 2014

Honda Jazz on ollut esittelystään yksi luokkansa tilavimmista malleista. Aerodynaamiseen kompaktin kokoiseen koriin on taiottu yllättävän hyvät tilat viidelle matkustajalle ja heidän tavaroilleen. Pienten ulkomittojen ansiosta auto on kätevä kaupungissa. Yksi Jazzin tärkeistä varusteista ovat muunneltavat ja monikäyttöiset Magic Seats –takaistuimet, joiden istuinosat voidaan nostaa ylös. Tavaratilaa on 379 l ja takapenkit kaatamalla 883 l.

Jazz on ollut vuosikausia katsastustilastoissa yksi vähävikaisimmista automalleista. Iso-Britannian suurimpiin autolehtiin kuuluva Which julkaisi vuosittaisen tutkimuksensa siitä, mikä on paras ostos. Pikkuautojen sarjassa Honda Jazz nappasi ”Best Buy” -listalla voiton ja toisen sijan. Ykkösenä oli Honda Jazz Hybrid ja toisena i-VTEC-moottorinen malli.



Jazz on tarjolla 1,2 (66kW/90hv)- ja 1,4-litraisella bensamoottorilla sekä 1,3-litraisen bensiini moottorin ja sähkömoottorin hybridinä (72kW / 98hv). Suosituimman 1,4 -litraisen mallin iskutilavuus on itse asiassa 1,34-litraa ja siinä on tehoa 73 kW / 99 hv. Moottori tarjoaa niukahkosti voimaa alhaisilla kierroksilla, ja parasta tehoa haettaessa se vaatiikin reilusti kierroksia. Kokonaisuudessa suorituskyky on kuitenkin 1,4-litraisten tavanomaista tasoa. 5-vaihteisen käsivaihteiston ohella 1,4-litraisen ja hybridin yhteyteen on saatavilla myös CVT-automaattilaatikko.

Pienimmän moottorin keskikulutus on 5,3 l / 100 km ja CO2-päästöjä syntyy 104 g /km. 1,4-litraisen moottorin keskikulutus on 5,4-5,5 l / 100 km ja CO2-päästöt 125-129 g / km. Hybridimallin vastaavat lukemat ovat 4,5 l ja 104 g / km. Jazz Hybridissä on aina portaattomasti toimiva CVT-automaattivaihteisto.

Vuosimallin 2014 myötä myyntiin on tullut uusi Honda Jazz Comfort Plus. Jo tavallisen Jazz Comfortin varustelista on pikkuautoksi laaja. Siinä on vakiona muun muassa automaatti-ilmastointi, sähkökäyttöiset ikkunannostimet kaikissa ovissa, etusumuvalot, epäsymmetrisesti jaetun takapenkin selkänojan kallistussäätö sekä koria vasten taittuvat ulkotaustapeilit.



Comfort Plus -malliin on lisätty edellä mainittujen lisäksi vielä 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, vakionopeussäädin, tummennetut takalasit, korkeataajuuskaiuttimet, keskikyynärnoja ja nahkaverhoillut ohjauspyörä sekä vaihteenvalitsimen nuppi. Jazz Comfort Plussan hinta on 19 990 euroa ja CVT-vaihteistolla varustettuna 21 574 euroa.

1,2-litraisen Jazzin varustetaso on Trend. Siinä on vakiona mm. ajonvakautus, aktiiviset pääntuet, 6 turvatyynyä, manuaali-ilmastointi, ajotietokone, CD/radio ja sähköpeilit. 1,4-litraisessa Comfortissa on lisäksi automaatti-ilmastointi, säädettävä tihkukytkin ja ratin audiosäätimet. Elegance tuo mm. kevytmetallivanteet, nahkaratin ja sumuvalot.

Vuosimallin vaihtuessa ovat Honda Jazz Hybridit saaneet uudet hinnat, jotka ovat noin tuhat euroa aiempaa alhaisemmat. Jazz Hybrid maksaa Comfort varustein 21 875 euroa ja Elegance-varustelulla 23 347 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin