Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai i30 (2010)

Hyundai i30 tuli markkinoille vuonna 2007. Se kuuluu eurooppalaisessa kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskikokoisiin henkilöautoihin. Samassa sarjassa ostajista kilpailevat mm. Volkswagen Golf, Kia Cee´d ja Ford Focus.
Autoesittely Hyundai i30 (2010)

Hyundai on korealainen autonvalmistaja, mutta i30 on suunniteltu Saksassa, ja se pannaan kokoon Slovakiassa ja uuden ix35 mallin tapaan kohteena ovat olleet nimenomaan Euroopan markkinat.

Sisätiloihin on saatavilla kangas- tai nahkaverhoilua. Laajemman varustelun versioihin voi saada mm. säädettävän ristiseläntuen etuistuimelle, takaistuimen kyynärnojat, aurinkolasikotelon, metallikoristeita tai nahkapäällystettä ohjauspyörään. Vaihdekepin nupin saa nahkaisena, tavaratilaan valot ja kattoluukusta lisää valoa - lisätilauksena.



Turvallisuus ja varusteet

Vakio- ja lisävarusteluissa on runsaasti vaihtoehtoja eri mallien kesken. Esimerkiksi lukkiutumattomat BS - EBD-jarrut ja ajotietokone ovat vakiona. Suurempien moottorien kera saa mm. ESP - ajovakaudenhallintajärjestelmän ja hätäjarrutehostimen.

Kaksi Isofix -kiinnikettä lastenistuimille kuuluu vakiovarusteisiin, kuten radio, cd-soitin ja mp3-soitin. Paremman varustelun malleissa radion säätimet ovat ohjauspyörässä. Kaiuttimia on 4-6 kappaletta. Matkan viihtyisyyttä ja sujumista edistävät vielä USB 2.0- ja AUX -liitin kojelaudassa sekä lisävarusteena saatava iPod -liitäntä.

i30 oli lähellä erinomaista viiden tähden arviota aikuismatkustajan turvallisuudessa EuroNCAP:n etutörmäystestissä (v. 2007). Auton matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäyksessä, mutta kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.  Jalankulkijan turvallisuudessa on toivomisen varaa. Konepeiton etu- ja sivureunat saivat siltä osin arvosanan huono.



Moottorivaihtoehdot ja hinnat

Myynnissä on sekä viisiovinen i30 että farmariversio i30 CW. Perusasennossa viisiovisen tavaratilaan mahtuu 340 litraa ja takaistuimet taittamalla 1 250 litraa.

Farmarimallin tavaratilaan mahtuu 415 litran kuorma, takaistuimet alhaalla 1 395 litraa. Valikoimassa on kolme 1,4 - 2,0 litran bensiini- ja kolme 1,6 – 2,0l dieselmoottoria. Tehoja niistä irtoaa 66 – 143 hv. Moottorit kuluttavat yhdistetyssä ajossa 4,7 – 6,9 litraa/100km. Hiilidioksidipäästöjä syntyy 125 – 182 grammaa/km. Tarjolla on pääasiassa viisivaihteisia manuaali ja nelivaihteisia automaattivaihteistoja. Poikkeuksena on 6-vaihteinen manuaali suurimman dieselmoottorin yhteydessä.



Hyundai i30 suosio on iän myötä hieman hiipunut, sillä vielä vuonna 2008 rekisteröitiin lähes 800 uutta i30 mallia, kun vuonna 2009 vastaava luku oli enää 446 kappaletta. Halvimmat versiot saa autokaupasta noin 16.000 eurolla (kesäkuu 2010). Kallein versio irtoaa alle 26.000 eurolla.

Vertailuun otettiin edellä mainitut Ford Focus ja VW Golf.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin