Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Santa Fe 2008-2010

Hyundai-malliston kiinnostavimpia uutuuksia on toisen sukupolven Santa Fe.
Autoesittely Hyundai Santa Fe 2008-2010

Pyöristynyt katumaasturi on edeltäjäänsä lähes 20 cm pidempi ja tiloiltaan huomattavasti suurempi. Uudistuksilla on myös parannettu auton ulkonäköä ja laatua. Molemmissa on onnistuttu, Santa Fe on tyylikkään näköinen laadukkaan tuntuinen. Laadun takeena on vakuuttava takuu - viisi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Toivottavasti myös eurooppalaiset valmistajat osallistuvat jatkossa parempien takuiden antamiseen asiakkaille. On merkittävä asia onko takuu kaksi vai viisi vuotta.

Suurempien sisätilojen ansiosta Santa Fe onkin saatavana myös seitsemän hengen versiona. Sante Fe on nykyisin selkeästi jo keskikokoinen maasturi 4,65 metrin pituudella ja 1,89 metrin leveydellä. Saman konsernin Kia Sorennon mitat ovat 4,69 ja 1,86 metriä. Myös tavaratilaa riittää koko perheelle, sitä on 774 litraa viiden hengen versiossa. Maksimitila on 1582 litraa. Kolmas penkkirivi luonnollisesti vie valtaosa käytettävissä olevasta tavaratilasta. Takapenkit kääntyvät 60/40 suhteessa.

Santa Fe on tarjolla kahdella eri moottorilla ja kahdella varustetasolla. Lähes poikkeuksetta asiakkaat valitsevat 2.2 CRDi dieselmallin joka kuluttaa selvästi vähemmän polttoainetta, yhdistetty kulutus 8,2 litraa. 2.7 V6-bensiinimoottori on hieman tehokkaampi mutta suorituskysyvyssä ei ole mainittavaa eroa, molemmilla satanen saavutetaan noin 12 sekunnissa. V6 vie bensaa 10,6 litraa sadalla.  Dieselin yhteyteen saa viisivaihteisen manuaalin tai automaatin, bensiinimalliin tulee aina nelivaihteinen automaatti. Neljä vaihdetta on jo eilipäivän juttu, uudenaikaisissa automaateissa on 5-8 pykälää.

Varustetasot ovat GLS ja LTD. Molemmissa on samat turvavarusteet, neljä turvatyynyä, turvaverhot edessä ja takana, aktiivist pääntuet edessä, turvavöiden esikiristimet, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä vetoluiston estolla, sivutörmäyssuojat ja ABS-jarrut. EuroNCAP antoi törmäystestissä Sante Fe:lle neljä tähteä aikuismatkustajan suojasta ja kolme tähteä lapsimatkustajien suojasta.

Mukavuusvarustelukin on pääosin sama molemmissa , LTD-mallissa on ekstrana nahkaverhoilu, etuistuinten sähkösäädöt sekä automaattisesti himmentyvä taustapeili ja kompassi. Molemmista malleista löytyy automaatti-ilmastointi (7-paikkaisissa malleissa erillinen ilmastointi takana), monitoimiratti vakionopeuden säätimellä, sähkötoimiset ikkunat ja ulkopeilit, parkkitutka ja sadetunnistin tuulilasissa. Häikäisysuojissa on peili ja valot molemmilla puolilla.

Lisävarustelistalla on mm. astinlaudat, koristelistoja ja erilaisia tavarankuljetustelineitä. Sante Fe on hyvä valinta koiranomistajalle, koiraverkkoja on tarjolla paria erilaista.

Hinta 46 450 – 55 650 euroa (huhtikuu 2008). Edullisin malli on GLS-varusteinen diesel, ja mikäli ei nahkapenkkejä autoon halua niin se on hintansa perusteella järkevin ostos. Santa Fe on varteenotettava valinta isommankin perheen autoksi noin 50 000 euron hintaluokassa.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin