Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Tucson (2004)

Autoesittely Hyundai Tucson (2004)

Hyundai on menestynyt Euroopassa parhaiten maasturien ja tila-autojen myynnissä. Santa Fe on ollut useana vuotena Ruotsin eniten ostettu maasturi. Tucson on Santa Fe:n pikkuveli, joka menee monessa suhteessa vanhemman veljensä edelle. Yllättävää on esimerkiksi se, että Tucson on akseliväliltään Santa Fe:tä sentin suurempi. Tucson taitaakin olla Santa Fe:n pahin kilpailija.

Ulkomitoiltaan Tucson on kilpailijoista lähinnä Toyota RAV-4:ää eli se on kooltaan luokassaan keskimääräistä pienempi. Ulkomuodossakaan ei ole samaa muhkeutta kuin Santa Fe:ssä. Myös sisätiloiltaan Tucson on hieman esim. Honda CR-V:tä pienempi. Takaistuin soveltuu leveydeltään vain kahdelle, mutta muissa suunnissa tilaa on riittävästi täysikokoisellekin matkustajalle.

Etuistuimet eivät ole täysin onnistuneet. Etuistuimien selkänojansäätö on portaallinen pikasäätö. Korkeussäätö on erikseen etu- ja takareunalle. Etuistuinten välissä on käsinoja, joka painuu haluttaessa näppärästi alas. Näkyvyys autosta taaksepäin on rajoittunut mm. leveiden takapilarien takia.

Tavaratila on kooltaan pieni. Kokoa rajoittavat tilan lyhyys ja alhaalle sijoitettu hattuhylly. Takaikkuna on avattavissa erikseen. Siitäkin tosin olisi enemmän hyötyä, jos hattuhylly olisi ikkunan alareunan tasolla. Takaistuimen monikäyttöasento on toteutettu hienosti: istuinosa laskeutuu automaattisesti alaspäin samalla kun selkänoja käännetään. Tavaratilan pohjasta saadaan näin tasainen.

Moottoreista on Suomessa aluksi tarjolla vain 2,0-litrainen bensakone. Myöhemmin tulevat 2.0 CRDi ja 2.7 V6. Perusmoottorissa on tehoa 140 hv ja se on varustettu muuttuvalla venttiilienajoituksella. Suorituskyky on 1,6-litraisten perheautojen tasoa. Moottori vetää puhtaasti pienilläkin kierroksilla, mutta voimaa löytyy vain kierroksia käyttämällä. Kierrosten käyttämisen tekee epämiellyttäväksi moottorin voimakas ääni. Ohituskiihtyvyys suurilla vaihteilla jää melko vaisuksi. Automaattivaihteistoa ei ole saatavissa 2,0-litraiseen.

Tucsonin ajettavuus oli odotettua miellyttävämpi. Melkoinen osa koeajosta oli pieniä sorateitä, joille on vaikea löytää Tucsonia miellyttävämpää kulkuneuvoa. Asfalttitien pieniä epätasaisuuksia jousitus ei sen sijaan poista aivan moitteettomasti.

Myös suuremmalla tiellä Tucson käyttäytyy varsin henkilöautomaisesti. Toki korkea istuma-asento heiluttaa kuljettajaa tavallista henkilöautoa enemmän kaarteissa ja epätasaisuuksissa. Ohjaus on aivan kelvollinen, mutta ei tunnoltaan huippua.

Neliveto on toteutettu haldex-kytkimen avulla, joten takapyörät kytkeytyvät mukaan viiveellä. Tästä aiheutuvan ongelman suuruus selviää talviolosuhteissa. Erikoisuutena on se, että alle 35 km/h nopeudessa voidaan ajaa myös jatkuvalla nelivedolla. Keskitasauspyörästö on varustettu lukolla ja lisäksi Tucosnissa on luistonestojärjestelmä.

Tucsonin ainoa varustevaihtoehto tällä hetkellä on GLS, joka sisältää 6 turvatyynyä, varashälyttimen, manuaalisen ilmastointilaitteen ja alumiinivanteet. Tuulilasin alareuna on lämmitettävä. Ajotietokone on suppea eikä siitä esim. näe hetkellistä kulutusta. ESP on saatavana lisävarusteena. Värivalikoima on runsas ja mukana on persoonallisia sävyjä.

Kilpailukykyiset ominaisuudet ja edullinen hinnoittelu tekevät Tucsonista auton, jota ei kannattaa unohtaa vaihtoehtojen joukkosta katumaasturia valittaessa. Kiinnostavuutta lisää myös 5 vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta

.

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin