Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Veloster 2012

Hyundain pikkucoupe Velosteria ei ainakaan voi syyttää kilpailijoiden kopioinnista. Rohkeasti muotoiltuun autoon on etumatkustajan puolelle lisätty takaovi, joten Veloster on takaluukku mukaan lukien neliovinen.
Autoesittely Hyundai Veloster 2012

Takalasi on jaettu kahteen osaan. Ylempi osa on lähes vaakasuorassa katon jatkeena ja alempi osa selvästi jyrkemmässä kulmassa. Takanäkyvyyttä on silti kohtuullisesti.

Veloster on käytännössä 2+2 -paikkainen. Takaistuimella pääntilaa riittää ehkä 170-senttisille. Polvitilaa olisi kyllä pidemmillekin. Tavaratila on syvä ja kuljetuskyky penkit taitettuna lähes pienten perheautojen luokkaa. Sisustus sopii hyvin auton tyyliin.

Tavaratilaa on 320 litraa ja takaistuin alas taitettuna 1015 litraa. Velosterin voimanlähteenä on 140-hevosvoimainen 1.6-litrainen GDI-moottori ja vaihteistoksi voi valita joko 6-nopeuksisen manuaalivaihteiston tai Hyundain ensimmäisen 6-nopeuksisen kaksoiskytkentävaihteiston. Manuaalivaihteinen Veloster kuuluu BlueDrive -mallistoon, eli se on varustettu ISG-sammutusautomatiikalla.

140 hv moottori kiihdyttää Velosterin hieman laimeasti 9,7 sekunnissa 0-100 km/h. Automaattivaihteilla aikaa kuluu 10,3 sekuntia. Huippunopeutta luvataan 200 km/h. Manuaalivaihteisessa Velosterissa on ISG-tekniikka, joka sammuttaa moottorin esimerkiksi liikennevaloissa ja näin vähentää polttoaineen kulutusta (5,9 l/100 km)  ja CO2-päästöjä (137 g/km).



Varustetasoja on yksi sisältäen mm. automaatti-ilmastoinnin, radio/cd/mp3 -soittimen 7” kosketusnäytöllä ja monipuolisilla mediatoiminnoilla, ESC-ajonvakautusjärjestelmän, 17” kevytmetallivanteet, vakionopeussäätimen ja sporttisen verhoilun Veloster-logoilla.

Tehdaslisävarusteina on metallivärien lisäksi saatavana etuosastaan avautuva panoraama-kattoikkuna sekä nahkaverhoilu, joka sisältää myös sähköisen ristiseläntuen säädön.

Turbo

Detroitin autonäyttelyn ensiesittelyn jälkeen Euroopassa Geneven autonäyttelyssä esiteltiin Hyundai Veloster Turbo. Tehoa Yhdysvalloissa esitellyssä 1,6-litraisessa turbossa on 201 hv ja vääntöä 264 Nm. Euroopassa vastaavat luvut ovat 186 hv ja 270 Nm. Tällä moottorilla varustettuna Velosterin kulkupuoli on ulkonäköä vastaavalla tasolla. Euroopan Veloster Turbo kiihtyy 0-100 km/h 8,4 sekunnissa. Suomessa turboversio ei ole vielä myynnissä.

Veloster Turbo

Veloster tuli Euroopan markkinoille loppuvuodesta 2011 ja Suomessa sen lähtöhinta on kympin alle 28.000 euroa. Perheautoista selkeästi erottuvia kilpailijoita ei samasta hintaluokasta tällä hetkellä juuri löydy. Honda CR-Z pääsee hinnassa lähimmäksi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin