Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Jaguar XF Sportbrake 2013

Jo vuosia odotettu Jaguar XF:n farmarimalli Sportbrake sai ensiesiintymisensä Geneven autonäyttelyssä vuonna 2012. X-Typen jälkeen kyseessä on Jaguarin toinen farmarimalli.
Autoesittely Jaguar XF Sportbrake 2013

 

Edestä B-pilariin saakka Jaguar XF Sportbrake on samanlainen kuin porrasperäiset sisarensa. Pääntilaa takapenkillä on tuntuvasti sedania enemmän. XF:n keula sai jo ennen farmarin esittelyä uutta ilmettä, jolloin myös bi-xenon ajovalot tulivat vakiovarusteiksi. Keskipilarista taaksepäin Sportbrake on saanut kokonaan uuden muodon. Linjakas perä istuu hyvin XF:n muotoihin. Takaluukkuun on integroitu spoileri, johon on sijoitettu lisäjarruvalo. Farmari on saanut myös uuden puskurin ja LEDeillä toteutetut takavalot.

Tavaratilan luukku aukeaa korkealle ja lisävarusteena siihen saa sähkötoiminnon. Tavaratilalla on kokoa 550 litraa (510 litraa varapyörän kanssa) suojaverhon alapuolella. Tavaratila on laajennettavissa tavaratilaan sijoitetuilla vivuilla 1 675 litran vetoiseksi. Lisäksi tavaratilan vasemmalla puolella on luukullinen lisätila ja pohjan alta löytyy lokeroita.



Kaikkien Sportbrake-mallien vakiovarusteluun kuuluu takana ilmajousitus sekä automaattinen tason säätö. Sportbrake malliin on saatavilla irroitettava vetokoukku, jonka myötä ajovakauden hallinta saa lisätoiminnon, perävaunun vakautusjärjestelmän (TSM).

163 hv moottoria lukuun ottamatta tarjolla on neljä varustetasoa. Sportbrake malliston varustelulistalta löytyvät mm. Meridian audiolaitteistot, adaptiivinen vakionopeudensäädin, urheilullinen Aerodynamics korisarja ja etuistuinten tuuletus ja jäähdytys.

Vakiovarusteisiin kuuluu mittaristossa 5-tuuman TFT-värinäyttö. Musiikkia voi kuunnella kymmenen kaiuttimen kautta. Laitteistoon kuuluvat myös iPod-, USB- ja audion aux-liitännät ja kaikkia toimintoja ohjataan kosketusnäytöllä. Lisävarusteena on saatavissa Bowers & Wilkinsin XF:ään suunnittelema Premium Sound System, joka on 1200 watin ja 17 kaiuttimen äänimaailma.



Moottorit ja hinnat

Jaguar XF Sportbrake on saatavana neljällä dieselmoottorilla. Kaikki moottorit on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja niiden yhteydessä on Stop/Start-järjestelmä. Mukautuvaa ZF:n automaattia ohjataan Drive Selector kiertovalitsimesta ja haluttaessa manuaaliset vaihdot vaihteenvaihteenvalitsimista ohjauspyörässä.

2,2-litrainen turbodiesel on saanut lisää voimaa ja se kehittää nyt 200 hevosvoimaa (147 kW). 450 Nm vääntömomentti on ennallaan. Sen rinnalla on vaihtoehtona 163 hevosvoiman tehoinen moottori. Kummallakin 2,2 litraisella moottorilla varustettuna Sportbraken kulutus- ja päästölukemat ovat 5,1 l/100 km ja päästöt 135 g/km, isompien renkaiden ja alumiinivanteiden yhteydessä 5,4 l/100 km ja 139 g/km. 3,0-litraisten V6 Td 240 ja Td S 275 -moottorien kera XF Sportbraken kulutus ja päästöt ovat 6,2 l/100 km ja 163 g/km. 600 Nm vääntävä V6 Td S 275 tarjoaa kiihtyvyyden 6,6 sekunnissa nollasta sataan.

Uuden Jaguar XF Sportbraken hinnat alkavat 2,2 i4 Td 163 Businessin 53.842 eurosta. Farmari on siis lähtöhinnaltaan noin 4000 euroa sedania kalliimpi. Tehokkaimmalla V6 Td S:lla varustettuna lähtöhinta kohoaa 76.240 euroon.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin