Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Jaguar XKR (2009)

Ulkomuodoltaan pyöreän sulavat linjat omaava Jaguar XKR on kevyen alumiinikorinsa, sekä mekaanisesti ahdetun moottorinsa ansiosta melkoinen kulkuneuvo
Autoesittely: Jaguar XKR (2009)

Vakuuttava Jaguarin perusilme keulassa ja pienet yksityiskohdat, kuten etulokasuojien tuuletusaukot takaavat sen, että auto ei jää huomaamatta. Auto näyttää paikallaan seistessäänkin siltä, että se olisi vauhdissa.

Tilat ja tekniikkaa

Sisätiloja hallitsee laadukkuuden tuntu. Nahkaa, alumiinia sekä aitoa puukoristelistaa on käytetty sisustan pääasiallisina materiaaleina. Takakonttiin mahtuu tavaraa 300 litraa, mikä on yllättävän paljon kun ajatellaan auton luonnetta.

XKR:n teknologioihin sisältyvät avaimeton käynnistys ja valinnainen avaimeton sisäänkäynti. Driver Information Centre näyttää kaikki auton viestit ja antaa tietoa vakionopeussäätimen ja ajotietokoneen asetuksista. Auton 7” värillisellä kosketusnäytöllä hallinnoidaan ilmastointia, satelliittinavigointia, viihdejärjestelmiä ja Bluetooth -soveltuvaa puhelinjärjestelmää.

Turvallisuutta (Adaptive Restraint Technology System)

Jaguarin A.R.T.S. –järjestelmä arvioi törmäyksessä tilanteen vakavuuden ja käynnistää tarvittavat turvajärjestelmät, tarvittavalla tehokkuudella. Järjestelmä pystyy tunnistamaan ja määrittelemään mm. mahdollisen etumatkustajan. Turvallisuusvarusteisiin kuuluvat myös kuljettajan ja matkustajan etu- ja sivuturvatyynyt, DSC ajovakaudenhallinta järjestelmä sekä hätäjarrutehostin.

Varusteita

Vakiovarusteena autossa on lähes kaikki mahdollinen, mikä on hintaan nähden hyvä asia (186 115 euroa). Vakiona autossa on muun muassa: Bi-Xenon ajovalot, etuistuinten tuuletus ja jäähdytys, Jaguar Premium Sound (ProLogic II Surround System, 8 kaiutinta), nahkaverhoilu, pysäköintitutka edessä ja takana, vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä sekä aktiivinen iskunvaimennus.

Lisävarusteita on sen verran vähän, että ne voidaan mainita kaikki: Adaptiivinen vakionopeudensäädin, aktiiviset ajovalot, alumiinivanteet 20, autotallin avaaja, Ivory nahkasisustus, metalliväri, ohjauspyörän lämmitys, pähkinäpuulistat, R performance sisustuspaketti sekä rengaspaineiden valvonta TPMS.

Nämä varusteet lisäämällä saadaan hinta nousemaan 211 996 euroon.

Polttoainetta XKR:n 4,2 -litrainen V8 moottori kuluttaa valmistajan mukaan 12,3 litraa yhdistetyssä ajossa ja päästöjä kertyy 294g CO2/kilometri.

Jaguar XKR:n koeajo ja superautovertailuun pääset tästä linkistä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin