Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Jeep Patriot 2008-2011

Jeep Patriot tuli myyntiin vuonna 2007. Tämä crossover-SUV on amerikkalainen, ja siellä sitä myös valmistetaan.
Autoesittely Jeep Patriot 2008-2011

Luokitus tarkoittaa, että auto on kaupunkimaastoauton (SUV, sport utility vehicle) ja tavallisen henkilöauton välimuoto (crossover). Suomalaisissa autokaupoissa samassa luokassa kilpailee esimerkiksi Honda CR-V. Jeep kuuluu Chrysler-konserniin.

Suomessa on myynnissä kaksi erilaista Jeep Patriotia: Sport ja Limited. Molemmissa on 16-venttiilinen 2,4 Dual VVTi -bensiinimoottori ja viisivaihteinen manuaalivaihteisto.

Kummankin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 17-tuumaiset alumiinivanteet, ilmastointi ja etusumuvalot. Vaikona on myös ajonhallintajärjestelmä, jonka pitäisi tunnistaa auton yli- tai aliohjautuminen. Lisäksi vetoluiston esto, hydraulinen hätäjarrutustehostin sekä ERM-kaatumisenestojärjestelmä helpottavat turvallista matkantekoa. Ne toimivat yhdessä ja korjaavat ajolinjoja automaattisesti oikeiksi vaikuttamalla pyöräjarruihin ja moottorin käyntiin.

Patriotin saa etu- tai nelivetona. Bensiinimoottorin teho on 170 hevosvoimaa ja vääntömomentti 220 Nm. 16-venttiilisen 2,0 litran dieselmoottorin teho on 140 hevosvoimaa ja vääntömomentti 310 Nm 1750-2500 kierroksella minuutissa.

Limited-malli on saatavilla portaattomalla automaattivaihteistolla. Vaihtoehtona on tarjolla myös 2,0 litran dieselmoottori ja kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Limited-mallissa on korin väriset kylkilistat sekä vakionopeudensäädin.

Hyvän äänentoiston ystävät ilahtunevat Limited-mallin yhdeksän kaiuttimen äänentoistojärjestelmästä. Valinnaisvarusteena 458 watin tehoinen, yhdeksän kaiuttimen Boston Acoustics Premium Sound -äänentoistojärjestelmä. Siihen kuuluu lisäksi kahdeksankanavainen 368 watin vahvistin, kaksi tweeter-kaiutinta, neljä yleiskaiutinta, kaksi takaluukun alas käännettävää keskialuekaiutinta sekä subwoofer.

Molemmissa malleissa on ajotietokone, joka näyttää ulkolämpötilan, keskikulutuksen, polttoaineen määrän ja ilmansuunnat.

Kuljettajan istuimen korkeutta voi säätää. Istuimen oikealla puolella on keskikonsoli, jonka kansi toimii myös liukuvana kyynärnojana. Sen sisälle mahtuu esimerkiksi CD-levyjä, matkapuhelin tai MP3-soitin. Takaistuimet taittuvat 60/40 suhteessa. Takaistuimet taitettuina tavaratila vetää 1357 litraa ja istuinten perusasennossa 320 litraa.

Jeep Patriotia ei kovin usein maanteillä näe. Vuonna 2007 suomalaiset rekisteröivät 110 uutta Patriotia. Varustetason mukaan Sportin saa pihaansa noin 30 0000 eurolla ja Limited 32 000 - 36 000 eurolla (maaliskuu 2008).

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin