Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Ceed 2008-2011

Kia esitteli uuden perheautonsa Cee´din vuonna 2007. Mallin markkinointi korostaa, että auto on sekä suunniteltu että valmistettu Euroopassa ja suunnattu Euroopan markkinoille. Cee´d kuuluu eurooppalaisen 5-vaiheisen kokoluokituksen c-segmenttiin eli alempaan keskiluokkaan, yhdessä mm. Ford Focuksen ja Honda Civicin kera.
Autoesittely Kia Ceed 2008-2011

Cee´diä valmistetaan Slovakian Zilinassa, minne Kia perusti 100 miljardia euroa maksaneen tehtaan vuonna 2006.

Cee´din nimellä on erikoinen tarina. Alku "ce" kertoo mallin valmistuspaikan olevan Euroopan yhteisössä ja "ed" viittaa eurooppalaiseen designiin. Cee’d (engl. seed = siemen) symboloi kasvuodotuksia, joita Kian johto on asettanut mallin myynnille. Ainakin Suomessa odotukset lienevät täyttyneet, sillä Cee´d ylsi 2621 ensirekisteröinnillä vuonna 2007 11:ksi maamme suosituimpien autojen listalla.

Myynnissä on perusmallin lisäksi urheilullinen kaksiovinen Pro Cee´d ja farmari Sporty Wagon. Tarjolla yli kymmenen erilaista lisävarustepakettia, jotka nostavat hintaa muutamalla tuhannella eurolla.

Pro Cee´diin voi valita 1,6- tai 2,0-litraisen dieselin. Pienemmän polttoainekulutus on vain 4,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt kokoon nähden vähäiset 125 g/km.

Perusmallin tavaratilaan mahtuu 340 litraa, takaistuimet alas taitettuna 1 300 litraa. Konepellin alle voi valita jonkun kolmesta bensiinimoottorista tai kahdesta dieselistä. Niistä irtoaa 109–143 hevosvoimaa. Pienimmässä bensiinimoottorissa riittää vääntöä parhaimmillaan 137 Nm ja 2-litraisessa dieselissä 305 Nm. Hiilidioksidipäästöt ovat 1,6- ja 2-litraisissa dieseleissä matalahkot: 125-145 grammaa kilometrillä. 2-litrainen bensiinimoottori tupruttaa vastaavalla matkalla 170 grammaa. Polttoainetta kuluu bensiinimoottoreilta 6-7 litraa sadalla kilometrillä, dieseleissä vain 4-5 litraa.

1,4 litran bensiinimoottorilla kulkevan porrasperän sai maaliskuussa 2008 noin 16 000 eurolla ja kalleimmat 2-litraiset diesel-farmarit maksoivat samaan aikaan runsaat 24 000 euroa. Cee´d on kokoluokassaan tavallista halvempi, mutta varustelutaso on riisutumpi, ja ajo-ominaisuudet eivät yllä hinnakkaampien kilpailijoiden tasolle.

Cee´dillä saattaa olla edessään valoisa tulevaisuus, sillä autossa on kutakuinkin kaikki tarpeellinen, jos autoilun tarkoitus on liikkua pisteestä A pisteeseen B. Yksinkertaista varustusta ja tavaratilaa riittää, ja päästöt ovat varsinkin diesel-versioissa melko pienet.

Cee´din ostaja saa myös poikkeuksellisen pitkän takuun: seitsemäksi vuodeksi tai 150 000 ajokilometrille.

Cee´d sai täydet viisi tähteä aikuisten kolariturvallisuudesta ja lasten turvallisuudesta neljä tähteä viidestä EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2007).

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin