Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Sorento 2013

Kia Sorentoon esiteltiin malli-iän puolivälin facelift samaan aikaan, kun Hyundai toi markkinoille samaan tekniikkaan perustuvan Santa Fensä. Keulan pystysuuntaiset sumuvalot vaikuttavat hieman oudon näköisiltä. Sisustukseltaan Sorento on edelleen varsin muovinen vaikkapa halvempiin Kia-malleihin verrattuna. Sorenton saa sekä 5- että 7-paikkaisena. Uudistunut Sorento esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä 2012.
Autoesittely Kia Sorento 2013

 

Sisätiloissa uudistukset näkyvät kojelaudassa, joka on muotoiltu uudelleen. Kokonaan uudelleen suunnitellun pohjalevyn ansiosta auton kokonaispaino on keventynyt vajaat 50 kiloa. Uuden alustan myötä myös äänieristys on parantunut. Kia Sorenton jarrullisen perävaunun vetokyky on automaattivaihteistolla 2000 kg ja manuaalilla 2500 kg. Auton maavara on 185 mm.

Muunneltavaa tilaa

Sorenton tavaratilan enimmäiskoko on kaikki penkit kaadettuna 1675 litraa (VDA, 5-paikkaiset mallit) ja 1530 l (VDA, 7-paikkaiset mallit). Seitsemänpaikkaisessa versiossa kolmannella istuinrivillä jalkatila on kasvanut hieman. Toisen rivin selkänoja on säädettävä, mikä parantaa tavaratilan muunneltavuutta. Uusiin varusteisiin kuuluu mm. ilmastoidut etuistuimet ja istuinlämmitys sekä etu- että takapenkillä.



Varustetasot EX ja TX

EX-varustelussa uutta ovat muun muassa peruutuskamera, LED-päiväajovalot, kaarreajovalot, kosketus- ja värinäytöllinen soitin, sekä automaattisesti himmentyvä taustapeili. Kaikissa malleissa turvallisuusvarusteisiin kuuluu muun muassa kuusi turvatyynyä, etuistuinten aktiiviset niskatuet, ESC ajonvakautus-/VSM-ajonhallintajärjestelmä sekä aktiivinen konepelti, jonka rakenteet suojaavat törmäystilanteessa jalankulkijaa.

Kia Sorento -mallistossa kokonaan uutta on TX-varustelu, johon kuuluu vakiona EX-varustelun lisäksi muun muassa automaattinen taskupysäköintijärjestelmä, panoraama-kattoikkuna, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, ksenon-ajovalot automaattisella korkeuden säädöllä, digitaalinen Supervision-mittaristo ja Flex Steer -mukautettava ohjausvaste.

Luxury Pack -lisävarustepaketti sisältää muun muassa 7" LCD -monitoimikosketusnäytön keskikonsolissa (sis. navigaattori, peruutuskamera, Bluetooth ja radio/CD/MP3-soitin), Premium-äänentoistojärjestelmän, takapenkin lämmityksen, lämmitettävän ohjauspyörän, Smart Key -avaimettoman käynnistyksen, kuolleen kulman havainnointijärjestelmän, kaistavahdin sekä rengaspaineiden seurantajärjestelmän.



Moottorivalikoima

Voimanlähteenä toimii 2,2-litrainen (197 hv) CRDi-moottori, joka tarjoaa suurimmillaan 436 Nm maksimiväännön. Dieselmallin kulutus on pienentynyt aiempaan verrattuna ja CO2-päästöt vähentyneet.

Dieselmallien kulutus on alimmillaan 5,9 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöt 155 grammaa kilometriltä. Dieselmoottori on saatavilla joko kuusivaihteisena manuaalina tai -automaattina. Automaattivaihteiston yhteydessä vakiona saataville tuli uusi taloudellisen ajon ohjelma (Eco Driving Mode).

Koko Kia Sorento -mallisto on varustettu ajotilanteen mukaan voimaa kaikille pyörille välittävällä jatkuvalla nelivedolla, joka on maastonopeuksissa lukittavissa 50/50 -vetosuhteelle. 192-hevosvoimainen 2,4-litrainen GDI-moottori saapuu Suomen markkinoille myöhemmin vuoden 2013 aikana.

Omistajanvaihdoksessa auton mukana siirtyvä koko Kia-malliston kattava 7 vuoden/150 000 km tehdastakuu on houkutteleva kaupanpäällinen.

Sorenton lähtöhinta on vähän päälle 42.000 euroa ja kalleimmasta versiosta saa maksaa yli 54.000 euroa. Kalleimman version päälle kun lataa vielä Luxury paketin (5760 euroa) ja metallivärin (yli 800 euroa), niin hinta alkaa jo kuutosella.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin