Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Venga 2013

Vuonna 2010 ensiesiteltyyn Kian Venga –mallistoon tuli uusi TX-varustetaso mallivuodelle 2012 ja moottorivalikoima täydentyi Euro5-päästönormit täyttävillä, manuaalivaihteisilla 1,6-litraisilla bensiini- ja dieselmoottoreilla. Samalla Kia Vengan valmistus siirtyi Tsekeistä Kian tehtaalle Slovakian Zilinaan.
Autoesittely Kia Venga 2013


Vengan 1,6-litraisiin versioihin tuli uudistuksen myötä saataville TX-varustelu, joka tarjoaa vakiona EX-tason lisäksi automaatti-ilmastoinnin, peruutustutkan, Bluetoothin, sähkötoimiset lasinnostajat takana, 16-tuumaiset renkaat kevytmetallivantein, mustan tai ruskean kangas-/nahkaverhoilun sekä sähköisesti kylkiä vasten taittuvat ulkopeilit integroiduilla LED-suuntavaloilla. Tehdaslisävarusteina TX-malliin on saatavilla tummennettujen takaikkunoiden lisäksi kaksiosainen panoraama-kattoikkuna, jonka etuosa on avattavissa sähköisesti.

EX-varustetasoon tuli vakiona myös etuistuimien kyynärnojat, iPod-yhteensopiva AUX/USB-liitin keskikonsolissa, iPod-liitäntäkaapeli sekä vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin ohjauspyörän säätimin.

Vengan pituus on vain 407 cm, mutta siihen nähden tilaa on todella paljon. Takapenkin ollessa takimmaisessa asennossa polvitilat pystyy päihittämään lähinnä Skoda Superb. Samoin pääntilaa riittää suuremmillekin matkustajille ja myös sivusuunnassa takaistuimella on ulkomittoihin nähden väljää. Takaistuin on monen kilpailijan tavoin litteä, mutta epämukavaksi sitä ei voi moittia. Myös etuistuimella tunnelma on väljä. Etuistuimet on sijoitettu hyvin korkealle ja ajoasento on ryhdikäs. Istuimen muotoilu on edessäkin laimeaa, mutta tukea on silti riittävästi lukuun ottamatta ristiseläntukea. Sisäänkäynnin helppous ansaitsee erityismaininnan.



Tavaratila on perusasennossaan samaa luokkaa kuin Golf-luokan viistoperissä tai kilpailevissa tila-autoissa. Tilaa voi hyvin järjestää lisää siirtämällä takapenkkiä hieman edemmäksi. Monissa kilpailijoissa perä on pystympi ja laajennettu tila hieman pitempi. Tavaratilan välipohjan avulla saadaan tasainen laajennettu tila. Pohjan alta löytyy ilahduttavasti varapyörä.

Vuodelle 2012 mallistoon tuli varuste- ja voimanlähdemuutosten lisäksi myös seuraavat uudistukset: mittariston uudistunut LCD-näyttö, ajovalojen tervetulotoiminto sekä mäkilähtöavustin. Ulkoapäin uudistukset näkyvät etusäleikössä, joka on musta ja kiiltävä. Myös äänieristystä parannettiin ja sivuvilkut siirtyivät sivupeileihin.

Malliston aiempien 1,4-litraisten moottoreiden sekä 1,6-litraisen bensiiniautomaattimallin lisäksi saataville tulivat 1,6-litraiset bensiini- ja dieselmoottorit. Uusien moottorivaihtoehtojen yhteydessä on 6-pykäläinen manuaalivaihteisto. Uuden, 125 hevosvoimaa kehittävän bensiinimoottorin CO2-päästöt ovat 139 g/km ja isomman dieselin (128 hv) puolestaan 117 g/km. Malliston aiempien bensiiniversioiden CO2-päästöt alentuivat 1,4-litraisessa 130 grammaan kilometriltä sekä 1,6-litraisessa automaattimallissa 154 grammaan kilometriltä. Kiihdytys 0-100 kilometriin tunnissa onnistuu nopeimmin 1,6 CVVT- moottorin voimin 11.0 sekunnissa. Hitaimmillaan kiihdytys sataseen vie 16,1 sekuntia (1.4 CRDi 90 hv).

Näkyvyys ei ole pienten tila-autojen parhaita puolia. Vengassakin loivat etupilarit peittävät näkyvyyttä, samoin paksut takapilarit. Suoraan eteen näkyvyys korkealta on hyvä ja peilit suurehkot. Kääntöympyrä on auton kokoon nähden suurehko, mutta pitkä akseliväli huomioiden se tuntuu olevan paremmin linjassa. Suojalistoja ei Vengassa ole, vaikka perheauton luonteeseen ne kuuluisivat.

Kia Vengan hinnat lähtevät 18 810 eurosta (1.4 ISG EX 5d EcoDynamics). Kallein versio on 1.6 TX 5d A/T, jonka suositushinta on 22 990 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin