Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Discovery 3 (2008)

Autoesittely Land Rover Discovery 3 (2008)

Land Roverin Discovery-maastoauton ensimmäinen sukupolvi syntyi vuonna 1989. Se sijoittuu Land Roverin mallistossa kalliimman Range Roverin ja pienemmän Freelanderin väliin. Discovery on Land Roverin suosituin malli.

Nyt on menossa kolmas sukupolvi, Discovery 3. Sen kilpailijoita ovat mm. Toyota Landcruiser ja Mitsubishi Pajero. Ne alkoivat mennä Discoveryn ohi kaupunkimaasturien ostajien suosiossa, joten Discovery koki suuren muodonmuutoksen kolmannen sukupolven syntyessä vuonna 2004. Uuden mallin maantieajo-ominaisuuksia parannettiin, mitä menestyminen nelivetoisten kaupunkimaastureiden markkinoilla vaatii.

Moottorit ovat peräisin sisaryritys Jaguarilta: 4,4 litran V8-bensiiniversio, jossa on 295 hevosvoimaa, tai 2,7 litran ja 190 hevosvoiman TDV6-diesel. Saatavana on myös 6-portainen mukautuva CommandShift-automaattivaihteisto (V8:ssa vakiona).

Uutta Discoveryssä, kuten muissakin Land Roverin tuoreissa malleissa, on Terrain Response -järjestelmä, jonka tarkoitus on optimoida ajettavuus kaikissa olosuhteissa. Kuljettaja valitsee erillisellä kytkimellä viidestä asennosta ajotilanteeseen ja olosuhteisiin parhaiten sopivat asetukset. Järjestelmä säätää moottorin, vaihteiston, jousituksen ja pidonhallinnan optimaalisiksi. Pidonhallintaan kuuluvat EBD, ABS, ETC+HDC ja CBC.

DSC-ajovakauden hallintajärjestelmä ja ARM-kierrähtämissuoja tuovat lisää turvallisuutta. Lisäksi pitkäjoustoinen erillisilmajousitus tasonsäädön kera parantaa ajomukavuutta.

Discoveryssä sovelletaan myös Land Roverin integroidun rungon  (Integrated Body Frame) ratkaisua, minkä ansiosta kori on tavallista jäykempi ja vahvempi. Turvatyynyjä on kahdeksan ja jokaisella istuinrivillä on mm. omat turvaverhot.

Discoveryn muotoilussa on tavoiteltu yksinkertaista minimalismia, mitä osoittaa esimerkiksi porrastettu katto. Takaluukku avautuu kahdessa osassa epäsymmetrisesti. Etupenkiltä on hyvä näkyvyys ja taemmat rivit kohoavat portaittain. Normaalisti 5-paikkaisen Discoceryn saa myös 7-paikkaisena. Takarivin paikoille pitäisi mahtua kunnolla kaksi aikuistakin. Istuinjärjestyksessä on monia muuntelumahdollisuuksia. Kaikki takaistuimet alas taitettuna syntyy lähes kahden metrin tasainen lastausalustan. Tavaratilaan mahtuu suurimmillaan yli 2 500 litran kuormaus. Lisähinnalla saa täyspitkän lasikaton luomaa avaruutta.

Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 114 uutta Discoverya. Edullisimmat mallit maksavat hieman yli 60 000 euroa. Diesel-käyttöisen 2,7 TDV6 S:n saa 61 000 eurolla ja automaattivaihteilla 3 000 euron lisähinnalla. Kalleimpien mallien sisuksiin on asennettu 4,4 litran V8 moottori automaattivaihteiden kera. Ne maksavat noin 110 000 euroa, kuluttavat bensiiniä 15 litraa sadalla kilometrillä ja päästävät hiilidioksidia 354 grammaa kilometrillä.

Maaliskuussa 2008 Geneven autonäyttelyssä esiteltiin Discoveryn uusi versio, joka on muuttunut hieman ulkonäöltään ja sisustukseltaan. Malli tulee myyntiin vuonna 2009.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin