Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Freelander 2 2013

Land Rover Freelander 2 on vuosimallin 2013 myötä hieman aiempaa urheilullisemman näköinen. Suurimmat uudistukset löytyvät ohjaamosta. Myös tekniikkaa on kehitetty muun muassa siirtymällä sähköiseen käsijarruun.
Autoesittely Land Rover Freelander 2 2013

Freelander 2:n ulkoiseen muotoiluun ei ole tehty juurikaan muutoksia. Mutta etu- ja takavalot ovat uudet ja niiden hiotut yksityiskohdat antavat autolle ripauksen sporttisuutta. Etuvaloissa käytetään LED-teknologiaa, minkä lisäksi paremmin varustelluissa malleissa ajovaloiksi voi valita bi-xenonit. Jäähdyttäjän säleikkö ja etusumuvalot ovat saaneet nyt kirkkaat kehykset ja niiden muotoilua on päivitetty.

Uudistusten myötä Freelander 2 on saatavana uudella Dynamic varustetasolla. Muut varustetasot ovat tutut S, SE ja HSE

Ohjaamo on saanut uuden keskikonsolin, jossa on perusmalleissa 5-tuumainen näyttö. Säilytystilan määrä on lisääntynyt, kun käsijarru on vaihdettu sähköiseksi ja samalla Terrain Responsen hallinnassa on siirrytty säätöpyörästä katkaisimiin. Sähköinen käsijarru säätää jarrutusvoiman automaattisesti sen mukaan, kuinka kaltevaan paikkaan auto on pysäköity.



Paremman SE varustetason mukana tulee 7-tuumainen värillinen kosketusnäyttö sekä Meridianin 380 wattinen audiolaitteisto 11 kaiuttimen kera. Lisävarusvalikoimasta löytyy vielä monipuolisempi 825 watin tehoinen Meridianin laitteisto, joka tuo mukanaan 17 kaiutinta.

Mittaristossa on päämittarien välissä uusi 5-tuumainen näyttö, joka antaa tärkeimmät autoa ja ajoa koskevat tiedot. Sen antia voi vaihdella toiveiden mukaan ohjauspyörään sijoitettujen katkaisimien avulla. Uutta on myös peruutuskamera, jonka kuva tulee keskikonsolin näytölle. Siinä piirtyvät viivat auttavat hahmottamaan auton kulkua. Uutta on myös avaimeton ”PassiveStart”, joka tunnistaa kun avain on autossa sisällä ja sen jälkeen auto käynnistyy napin painalluksella.



Moottorit

Suurin osa Land Rover Freelander 2 malleista myydään 2,2-litraisella turbodieselillä, josta on kaksi vaihtoehtoa. TD4 kehittää 150 hv (110 kW) ja SD4 tarjoaa voimaa 190 hv(140 kW). Moottoreita uudistettiin vuosi sitten, jolloin niiden suurin vääntömomentti kasvoi uuden ahtimen myötä 420 Nm:iin. Nyt moottorien ominaisuuksia on kehitetty edelleen.

Auton saa myös etuvetoisena eD4-versiona, jossa on 150 hevosvoimainen moottori. Sen yhdistetty kulutus on 6,0 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 158 g/km. Muissa versioissa on jatkuva neliveto. Kulutus on merkin mukaan 0,2 l/100 km suurempi kuin etuvetoisessa. Automaattivaihteiston saa TD4-moottorin yhteyteen ja SD4:ssä se on aina vakiona.



Aiempi 3,2-litrainen kuusisylinterinen bensiinimoottori vaihtuu samaan ahdettuun nelisylinteriseen 2,0-litraiseen (2,0 GTDi), jota käytetään Range Rover Evoquessa. Uusi moottori kehittää 240 hevosvoimaa (177 kW) ja 340 Nm huippuväännön. Voimalinjassa on aina Aisinin valmistama kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Yhdistetty kulutus on 9,6 l/100 km.

Moskovan autonäyttelyssä 2012 esitelty uutuus rantautui Suomeen alkuvuodesta 2013. Hinnat liikkuvat 41.229 (eD4 S) ja lähes 74.594 euron (Si4 HSE Aut.) välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin