Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lexus RX 2008

Toyota-konsernin laatumerkki Lexus on panostanut merkittävästi hybriditekniikan kehittämiseen ja tarjonnut hybridimalleja jo vuosia, kun monet kilpailijat alkavat vasta pikkuhiljaa tuoda omia hybridituotteitaan markkinoille.
Autoesittely Lexus RX 2008

Suomessa voimaantullut autoverouudistus suosii vähemmän kuluttavia autoja, eli hybridit hyötyvät. Nyt myynnissä oleva nelivetoinen RX-katumaasturi on malliston toista sukupolvea joka esiteltiin vuonna 2003. Hybridimalli RX 400h tuli myyntiin vuonna 2005.

Kun RX 400h maksaa samat 76 500 euroa kuin pelkällä bensiimoottorilla varustettu RX 350 niin valinnan ei pitäisi olla vaikea kumman ottaa (hinta huhtikuu 2008). RX 350 polttaa bensaa 11,2 litraa satasella kun hybridillä pääsee 8,1 litralla, joka on hyvä lukema isolle ja tehokkaalle citymaasturille. Hybridimallin kiihtyvyys 0-100 km/h on 7,6 sekuntia, joka on 0,2 sekuntia RX 350:n arvoa parempi. Toimituksen veikkaus onkin että hybridi tulee olemaan tulevaisuudessa ainoa myytävä RX.

RX 400h:ssa on 155kW:n 3.3 litran V6 bensiinimoottori sekä sähkömoottorit etu- ja taka-akseleilla. Etuakselin sähkömoottorin teho on 123 kW ja taka-akselin moottorin 50 kW. Moottoreiden kokonaisteho on 200 kW. Portaaton automaattinen hybridivaihteisto on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti bensiini- ja sähkömoottoreista. RX 350:n bensiinimoottori on 203 kW:n 3.5 litrainen V6.

RX 400h tarjoaa vakavan haasteen kilpailijoilleen luksusmaasturiluokassa. Tärkeimmät kilpailijat ovat BMW X5, Mercedes Benz ML, Volkswagen Touareg, Volvo XC90 ja Audi Q7. Pienimmät hiilidioksipäästöt (192 g/km) luokassaan ovat kiistaton myyntivaltti.

RX 400h poikkeaa merkittävästi kilpailijoistaan varustelun osalta, auto on erittäin kattavasti vakiovarusteltu. Automaattivaihteisto, nahkaverhoilu, kahdeksansuuntaiset säädöt kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa, kuljettajan istuimen, ohjauspyörän ja sivupeilien muistitoiminto, sähkötoimiset koria vasten taittuvat ulkopeilit, tuulilasin alareunan lämmitys, 6 CD:n vaihtaja, audiojärjestelmän kauko-ohjaus, vakionopeuden säädin, 18 tuuman alumiinivanteet, automaatti-ilmastointi ovat RX 400h:n esimerkkejä mukavuusvakiovarusteista.

Turvallisuudesta huolehtivat ABS, ECB (elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä), Brake Assist –hätäjarrutehostin, TRC-luistonesto, EBD (elektroninen jarruvoiman jako), VSC (ajovakaudenhallintajärjestelmä), useat turvatyynyt, sekä törmäysenergiaa sitovat vyöhykkeet edessä, sivulla ja takana.

Lisävarusteena RX 400h:n saa metallivärin (1000€) ja President varustepaketin (8000 €) jossa on kosketusnäytöllinen karttanavigaattori, peruutuskamera, Bluetooth handsfree, 11 kauittimen Mark Levinson DVD-multimediajärjestelmä sekä jalopuinen ohjauspyörä ja puukoristeet.

RX 350 malliin on tarjolla Executive 1 ja 2 sekä President –varustepaketit.

Tavaratila ei ole erityisen suuri, vain 439 litraa. Takapenkit kuitenkin käänty monessa osassa (40/20/40) joka helpottaa tavarankuljetusta.

Portaattoman vaihteiston ja sopivan pehmeän jousituksen ansiosta RX 400h:lla ajaminen ja kyydissä matkustaminen on nautittavaa. Ohjaustuntuma on onnistuttu säilyttämään hyvänä.

EuroNCAP ei ole testannut RX:n kolariturvallisuutta mutta amerikkalaisen NHTSA:n (National Highway and Traffic Safety Administration) turvallisuustestessä RX on saanut täydet viisi tähteä niin kuljettaja kuin matkustajienkin suojasta.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin