Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda5 (2010)

Mazdan ensimmäinen keskiluokan tila-auto Premacy jäi Suomessa varsin harvinaiseksi mm. alkuvaiheen korkeahkon hintansa takia. Premacyssä ei myöskään ollut samaa uutta Mazda-henkeä kuin myöhemmin esitellyissä malleissa.
Autoesittely Mazda5 (2010)

Mazda5 on ainakin lähtökohdiltaan edeltäjäänsä lupaavampi tulokas. Alustarakenne on läheistä sukua Fordin C-Maxille ja ulkomuoto on puhdaslinjainen, joskaan ei erityisen persoonallinen. Erikoisuutena tässä kokoluokassa on liukuovet takana.

Liukuovet helpottavat kulkua

Mazda5 on edeltäjäänsä selvästi kookkaampi ja on esimerkiksi viitisen senttiä Opel Zafiraa pitempi. Leveys tosin on hyvinkin kohtuullinen 176 cm, mutta liukuovet säästävät tilaa ja takaistuintilat leveyssuunnassa ovat kilpailijoiden tasolla. Halvinta versiota lukuun ottamatta Viitosessa on vakiona lisäistuin.

Kolmannen rivin tilat riittävät kilpailijoiden tavoin vain lapsille niin pääntilan kuin polvitilankin osalta. Käynti on kuitenkin varsin helppoa eteen liukuvien keskirivin istuinten ansiosta. Keskirivin keskimmäisen paikan istuinosa taittuu sivulle ja sen tilalle saadaan säilytyslokero mukitelineineen. Keskimmäisen paikan istuin on kapea. Muilta osin keskirivillä on hyvin tilaa isoillekin matkustajille.

7 hengen asennossa tavaratila jää minimaaliseksi. Lastausaukko on niin suuri kuin mahdollista, mutta avattuna luukku jää liian alhaalle. Erikseen työntämällä luukkua saa tosin nostettua vielä hieman. Takimmainen istuinrivi taittuu suunnilleen Zafira-tyyliin lattian alle ja laajennetun tavaratilan pohja on tasainen. Laajennettuna tilaa on runsaasti.

Etuistuimet ovat kovahkot, mutta mukavat. Istuin sijaitsee hyvin korkealla lattiasta, joten autoon ei tarvitse laskeutua. Pieniä puutteita on istuintyynyn liian vähäisessä kallistuskulmassa ja sivutuessa. Selkänoja on varsin leveä, joten kapeaharteiselle sivuttaistuki jää liian etäälle.

Sisustus on tyylikäs ja selkeälinjainen. Kojelaudan keskiosaa piristävät alumiiniosat, jotka näyttävät olevan mielenkiintoisesti hieman koholla pinnasta. Tarkemmin tarkasteltuna materiaalien laatu ei ole aivan huipputasoa.

Varusteita

Vakiovarusteluun sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, automaatti-ilmastointi, radio/CD, kauko-ohjattava keskuslukitus, korin väriset ulkopeilit, ovenkahvat ja kylkilistat, ristiselän tuen säätö sekä stereoiden säätö ratissa. Active -varustelu tuo lisäksi mm. sähkötoimiset takaliukuovet, takakattospoilerin, cd-vaihtajan sekä xenon ajovalot. Molempiin varustetasoihin on lisävarusteena saatavilla myös etumatkustajan turvajärjestelmien poiskytkentä mahdollisuus.

Mukavuus lisävarusteena tarjolla on mm. peruutustutkat eteen ja taakse, takamatkustajien dvd viihdepaketti kaksilla kuulokkeilla, kynnyssuojat sekä ruostumattomasta teräksestä tehty takapuskurin suoja. Tarjolla on myös integroitu satelliitti navigointipaketti.

Moottorit ja hinta

Moottorivaihtoehtoja on kaksi, 2.0-litrainen bensiini (146 hv)- ja 2.0-litrainen dieselmoottori (143hv). Automaattivaihteisto on tarjolla ainoastaan 2.0-litraisen bensiinimoottorin yhteyteen. Aiemmin tarjolla on ollut myös 1.8-litrainen bensiinimoottori (115 hv) ja 2.0-litrainen dieselmoottori (110 hv). Ne ovat kuitenkin kadonneet 1.1.2010 julkaistusta hinnastosta.

Mazda5 on onnistunut kokonaisuus. Se tarjoaa runsaat ja muunneltavat tilat, hyvät ajo-ominaisuudet ja mukavuuden sekä tyylikkään ulkonäön sekä ulkona että sisällä. Hinnaltaan se on hieman huokeampi kuin muut luokan parhaimmistoon kuuluvat mallit.

Mazda5:en hinnat lähtevät 26.366 eurosta (2.0l bensiini manuaali), kun taas kalleimman version hinta ilman lisävarusteita lähtee 31.880 eurosta (2.0l bensiini automaatti). Diesel vaihtoehto tuo noin tuhannen euron lisän  bensiinimoottoriin verrattuna.

Päivitetty 19.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin