Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda6 2008-2009

Mazda6 kuuluu eurooppalaisessa luokituksessa C/D-segmenttiin eli ylempään keskiluokkaan. Kilpailijoita ovat mm. Ford Mondeo ja Volkswagen Passat.
Autoesittely Mazda6 2008-2009

Mazda on japanilainen automerkki, ja Mazda6:a valmistetaan Japanin lisäksi Yhdysvalloissa. Se korvasi vuonna 2001 Mazdan mallistossa 626:n, jonka valmistus alkoi jo vuonna 1979.

Mazda6:sta on saatavilla kolme korimallia: porrasperä, viistoperä ja farmari. Vuoden 2008 alussa tuli myyntiin uusi versio, joka on aiempaa sukupolvea hiukan suurempi.

Tavaratilaan mahtuu hatchbackissa 510 ja farmarissa 519 litraa. Farmarin tavaratilan peitto nousee automaattisesti ylös, kun tavaratilan luukku avataan.

Pyrkimys laadukkuuteen näkyy mm. kromikehysteisissä kojelaudan mittareissa, joissa on punaisella valaistut numerot ja epäsuora sininen taustavalo. Kuljettaja voi säätää ohjauspyörästä audiojärjestelmää, ilmastointia, ajotietokonetta, Bluetoothia ja navigointilaitteistoa.

Moottorivalikoimaan kuuluu kolme suurehkoa bensiinimoottoria (1,8-2,5-litraisia) ja diesel. Suurimmasta bensiinimoottorista irtoaa 170 hevosvoiman teho ja keskikulutus nousee 8,1 litraan sadalla kilometrillä. 1,8 litran bensiinimoottori vie vastaavasti 6,8 litraa. 2,0 litran dieselmoottorista lähtee 140 hevosvoimaa, mutta se on säästeliäs ja kohtuullisen ympäristöystävällinen (keskikulutus 5,6 l/100 ja hiilidioksidipäästöt 149 g/km). Vaihteita on moottorin mukaan vaihdellen 5 tai 6.

Varustetasoja on kolme: Classic, Elegance ja Sport. Classicin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. DSC-ajonvakautus, sähköinen jarruvoiman jako, lukkiutumattomat jarrut, sutimisenestojärjestelmä, kuusi turvatyynyä ja ilmastointilaite. Elegancessa on näiden lisäksi vakionopeudensäädin, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, etusumuvalot, kaksikanavainen automaatti-ilmastointi sekä kuuden cd-levyn vaihtajalla ja kuudella kaiuttimella varustettu audiojärjestelmä. Sportiin kuuluvat vielä rengaspainehälytin, kääntyvät kaksoisksenonajovalot, puolinahkaverhoilu ja Bosen audiojärjestelmä.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 2789 kappaletta uutta Mazda6:a. Sillä pääsi kahdeksanneksi suomalaisten suosikkiautojen luettelossa. Kalleimmat Mazda6:t maksavat hiukan alle 50 000 euroa (huhtikuu 2008). Esimerkiksi neliveto sedan, jossa on 2,3 DISI Turbo 6MT -moottori, maksaa 49 990 euroa. Edullisimmat 1,8-2 litran moottoreilla kulkevat versiot saa noin 25 000 eurolla.

Mazda6 sai neljä tähteä viidestä sekä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa että lapsiturvallisuudesta EuroNCAP:n testeissä (v. 2005). Jalankulkijaturvallisuudessa tähtiä kertyi vain yksi neljästä. Kuljettajan reidet ja rintakehä joutuivat törmäyksessä kovalle rasitukselle. Mazda6:n puskurin rakenne sekä konepeiton etuosan ja reunojen muotoilu oli jalankulkijan kannalta turvaton.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin