Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda6 2012

Mazda6 kuuluu eurooppalaisessa luokituksessa C/D-segmenttiin eli ylempään keskiluokkaan. Kilpailijoita ovat mm. Ford Mondeo ja Volkswagen Passat.
Autoesittely Mazda6 2012

Mazda on japanilainen automerkki, ja Mazda6:a valmistetaan Japanin lisäksi Yhdysvalloissa. Se korvasi vuonna 2001 Mazdan mallistossa 626:n, jonka valmistus alkoi jo vuonna 1979.

Mazda6:sta on saatavilla kolme korimallia: porrasperä, viistoperä ja farmari. Vuoden 2008 alussa tuli myyntiin uusi versio, joka on aiempaa sukupolvea hiukan suurempi.

Tavaratilaan mahtuu hatchbackissa 510 ja sedanissa 519 litraa. Farmarin tavaratilan peitto nousee automaattisesti ylös, kun tavaratilan luukku avataan.

Sisustus ja varusteet

Pyrkimys laadukkuuteen näkyy mm. kromikehysteisissä kojelaudan mittareissa, joissa on punaisella valaistut numerot ja epäsuora sininen taustavalo. Kuljettaja voi säätää ohjauspyörästä audiojärjestelmää, ilmastointia, ajotietokonetta, Bluetoothia ja navigointilaitteistoa.

Varustetasoja on neljä: Comfort, Dynamic, Touring ja Exclusive. Comfortin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. DSC-ajonvakautus, sähköinen jarruvoiman jako, lukkiutumattomat jarrut, sutimisenestojärjestelmä, kuusi turvatyynyä ja ilmastointilaite.

Dynamicissa on näiden lisäksi vakionopeudensäädin, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, etusumuvalot, kaksikanavainen automaatti-ilmastointi sekä kuuden cd-levyn vaihtajalla ja kuudella kaiuttimella varustettu audiojärjestelmä. Exclusivessa kuuluvat vielä rengaspainehälytin, kääntyvät kaksoisksenonajovalot, puolinahkaverhoilu ja Bosen audiojärjestelmä.

Turvallisuus

Mukautuva ajovalojärjestelmä (AFS) Bi-Xenon-ajovaloilla parantaa näkyvyyttä ja auttaa havaitsemaan jalankulkijat ja kevyenliikenteen hämärällä. Törmäyksen voimakkuutta lieventävät energiaa sitovat rakenteet ja materiaalit suojaavat jalankulkijoita. Mazda6 sai viisi tähteä Euro NCAP testissä vuonna 2009.

DSC-ajovakauden hallintajärjestelmä auttaa tarvittaessa rajoittamaan moottorin tehoa ja estää luisuja. DSC tarkkailee pyörien nopeutta, ohjauskulmia ja jarrutuksia ja jarruttaa tarvittaessa yhtä tai useampaa pyörää.

Moottorit ja hinnat

Mazda6:n 4- ja 5-ovisiin versioihin on saatavana 1,8, 2,0 ja 2,5 litran bensiinimoottori sekä 2,0 ja 2,2 litran turbodieselmoottori.

Nelisylinterinen 1,8-litrainen MZR-bensiinimoottori sisältää muuttuvan imujärjestelmän (VIS), jonka ansiosta moottori voi kehittää korkean vääntömomentin kaikissa nopeuksissa.

Nelisylinterinen 2,5-litrainen MZR-bensiinimoottori sisältää sekventiaalisen venttiilien ajoitusjärjestelmän (S-VT), muuttuvan imujärjestelmän, elektronisesti ohjatun kaasun ja kaksoisäänenvaimentimet.

2,2-litraisesta MZR-CD - dieselmoottorista on saatavilla kolme eri tehoversiota, jotka ovat tehoiltaan 125hv, 163hv ja 185hv. Moottorien vääntömomentti on 310 - 400Nm. CO2-päästöt ovat 147 - 152 g/km ja yhdistetty polttoaineen kulutus 5,5 - 5,7 l/100 km.

Kalleimmat Mazda6:t maksavat vähän alle 43 100 euroa (kesäkuu 2012). Edullisimman 1,8-litraisen sedanin saa vähän alle 25 000 eurolla.

Vertailuun otettiin VW Passatin ja Honda Accordin edullisimmat parilitraiset farmarit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin