Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes Benz C-sarja (2010)

Mercedes Benzin C-sarja tuli myyntiin ensi kerran vuonna 1993. Se kuuluu eurooppalaisessa autojen kokoluokituksessa ylempään keskikastiin yhdessä mm. Audi A4:n ja BMW:n 3-sarjan kanssa.
Autoesittely Mercedes Benz C-sarja (2010)

Nyt on menossa kolmas mallisukupolvi, joka esiteltiin vuonna 2007. C-sarja on Mercedes Benzin eniten myyty malli tähän mennessä.

Saatavilla on kolme peruskorimallia - sedan, farmari ja sportcoupé - sekä laaja valikoima erilaisia malliversioita, moottoreita ja lisävarusteita.

C-sarjan sedanin myyntipuhe korostaa ainutkertaisia teknisiä innovaatioita, jotka parantavat ajotuntumaa. Autoon on mahdollista saada esimerkiksi agility control - paketti, joka tarkoittaa valikoivaa iskunvaimennusta. Se sovittaa alustan ominaisuudet automaattisesti tieolosuhteiden mukaan – tuloksena aina yhtä suuri ajonautinto.

Sedanin varustetasoja on kolme: Classic, Elegance ja Avantgarde

Avantgardessa valmistaja korostaa urheilullisuutta sekä ulkonäön erilaisuutta ja näyttävyyttä - tässä tapauksessa esimerkiksi näyttävää jäähdyttimen säleikköä, kromikoristeita ja alumiinilistoja. Erilaisuudesta kertoo mm. se, että lisävarusteena saa sisätiloihin linnunsilmävaahterasta valmistettuja somisteita tai täyden nahkaverhoilun. Myöskään Classicin sisätiloissa ei ole säästelty. Tarjolla on kromia, pianolakattuja somisteosia ja pähkinäpuisia somisteita. Elegancessa on vakiona nahkapäällysteinen ohjauspyörä, kromikoristeita sekä kevytmetallivanteet.

Osa C-sarjan mallien moottoreista on varustettu Blue Efficiency -tekniikalla, joka pyrkii polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähennykseen. C 180 Kompressor Blue Efficiencyn keskikulutus on 6,7 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksipäästöt 159 grammaa kilometrillä. C 200 CDI Blue Efficiency dieselin kulutus on vain 5,0 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöt moottorin kokoon nähden pienet: 130 grammaa kilometrillä.

Lisä ja vakiovarusteet

Lisä- ja vakiovarusteina on saatavilla monenlaisia turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä erikoisominaisuuksia, kuten puheohjausjärjestelmä, ajovakauden hallinta ESP, jarruassistentti BAS ja ESP - perävaununvakautus. Lisävarusteena on saatavilla vaikkapa kaksoisksenonvalot, joiden lähivalot mukautuvat automaattisesti liikennetilanteeseen, tai laajennetut sumuvalot sekä aktiiviset kaarrevalot ja kääntymisvalot.

Farmari ja Sportcoupé

Farmariversion suunnittelussa on panostettu tilan muunneltavuuteen. Tavaratilan kokoa voi muuttaa tarpeen mukaan 485 - 1500 litran välillä, ja tarjolla on erilaisia säilytysverkkoja sekä kuormankiinnityssarjoja. Lisävarusteena saa automaattisesti avautuvan takaluukun ja korkeustason säädön.

Sportcoupén muotoilu korostaa tietysti vauhtia ja urheilullista luonnetta, ja sitä voi vielä lisätä Evolution lisävarustepaketilla, johon kuuluvat mm. hopean värinen jäähdyttäjän maski, 7-puolaiset kevytmetallivanteet ja urheilullinen pakoputkisto soikealla ulostulolla. Sportcoupéssa on naarmuja hylkivä maalipinta ja lisävarusteena vielä mm. sähköllä toimiva kattoluukku.

Turvallisuus

Turvavarusteisiin kuuluvat esimerkiksi etuistuinten vakiovarusteiset NECK-PRO-pääntuet: tunnistimen havaitessa takaapäin tulevan törmäyksen pääntuki ponnahtaa muutamassa millisekunnissa eteenpäin pään ja pääntuen välisen etäisyyden kaventamiseksi.

C-sarjassa on lisäksi turvavyön kiristimet etuistuimissa ja takaistuimen ulommilla istuinpaikoilla sekä useita turvatyynyjä, mukaan lukien kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheisesti laukeavat turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt ja ikkunaturvatyynyt kummallakin istuinrivillä kattaen lähes koko sivuikkunoiden alueen. Sivuturvatyynyjä ja ikkunaturvatyynyjä ohjaavat painetunnistimet: jos oven muoto muuttuu sivutörmäyksessä, ilmanpaine oven sisällä nousee. Painetunnistimet rekisteröivät tämän muutoksen ja auttavat näin ohjainlaitetta laukaisemaan turvatyynyt.

C-sarja sai EuroNCAP:n testeissä täydet viisi tähteä aikuisten turvallisuudesta törmäyksessä ja kolme tähteä viidestä lasten turvallisuudessa. Jalankulkijan turvallisuudesta C-sarja sai kaksi tähteä neljästä.

Moottorit ja hinnat

C-sarjan moottorivalikoima on erittäin laaja. Voimakkain on C 63 AMG, jota liikuttaa peräti 6,2-litrainen V8. Se vie keskimäärin 13,7 litraa bensiiniä 100 kilometrillä, ja ilmakehään pöllähtää samalla hulppea annos hiilidioksidia: 326 g/km. AMG on Mercedes-Benzin tehokkaimpien automallien valmistaja, jonka Mercedes-Benz osti itselleen vuonna 1999. AMG:n perustivat Hans Werner Aufrecht ja Erhard Melcher, ja lyhenne tulee sanoista Aufrecht Melcher Großaspach.

Tarjolla on sekä 4- että 6-sylinterisiä vaihtoehtoja. Nelisylinteristen bensiinimoottoreiden kulutus yhdistetyssä ajossa lähtee 6,7l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 166 grammasta kilometrillä.

Kuusisylinterisistä irtoaa pääsääntöisesti yli 200 hevosvoimaa, mutta keskikulutus keikkuu 10 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt ovat 230 g/km tasolla. Dieselit kuluttavat huomattavasti vähemmän, 6-7 l/100 km, ja hiilidioksidipäästöt ovat 130 - 190 g/km tienoilla. Myös vaihteistovalikoima on laaja: moottorien mukaan vaihdellen 5-7 manuaalisesti tai automaattisesti vaihtuvaa vaihdetta.

C-sarjan hintahaarukka - vaihtoehtojen runsauden takia - on melkoinen. Edullisimmat C 180 sedanit saa noin 38 000 eurolla. Kalleimmasta C 63 AMG versiosta saa maksaa noin 123 000 euroa. AMG:n V8-moottorin teho on 336 hevosvoimaa, ja kaupunkiajossa saattaa mennä jopa 21 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä (keskikulutus 13,7 l/100 km).

Vertailuun otettiin BMW:n 3-sarja ja Toyotan luksusmerkki Lexuksen IS250.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin