Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz C-sarja 2013

Mercedes-Benz C-sarjan W204-sukupolvi esiteltiin keväällä 2007 ja mallisto laajeni nopeasti hyvin kattavaksi. C-sarja oli menestynyt myös myynnillisesti hyvin. Mercedeksen tapaan merkittävämpien uudistusten aika oli neljän vuoden kuluttua eli keväällä 2011.
Autoesittely Mercedes-Benz C-sarja 2013

Tavanomaisen faceliftin tapaan ulkonäössä muutosten kohteiksi joutuivat ajovalot, takavalot ja puskurit. Etupuskurissa oli ksenonvalojen yhteydessä leveät LED-päivävalot. Kojetaulu oli uusittu kokonaan. Kritisoitua materiaalien laatua oli kehitetty tuntuvasti. Ohjauspyörä oli vaihdettu muodin mukaisesti 3-puolaiseksi. Mittariston lippa oli venytetty uuden kiinteän keskinäytön päälle.

1,8-litraisia bensamoottoreja oli kolme: 180 (156 hv), 200 (184 hv) ja 250 (204 hv). Moottorit olivat aikaisemmin käytetyn mekaanisen ahtimen sijasta turboahdettuja. 350:n 3,5-litrainen V6-moottori oli esitelty edellisenä syksynä ja siinä oli tehoa 306 hv. Tehokkain malli oli 63 AMG, jonka 6,3-litraisessa V8:ssa oli tehoa 457 hv.

Dieselvalikoimaan esiteltiin uusi perusversio 180 CDI, jossa oli tehoa 120 hv. Muut vaihtoehdot olivat teholtaan ennallaan: 200 CDI (136 hv), 220 CDI (170 hv) ja 250 CDI (204 hv). Sen sijaan 3,0-litraisten 6-sylinteristen dieselien uusimmat versiot nähtiin ensimmäistä kertaa C-sarjan konepellin alla. 300 CDI:ssä (saatavissa vain nelivetona) tehoa oli 231 hv ja 350 CDI:ssä 265 hv. Nelivedon sai 6-sylinteristen mallien lisäksi 250 CDI:hin. Kaikki moottorit AMG 63:a lukuun ottamatta kantoivat merkintää BE eli BlueEfficiency. Merkinnällä ei enää ollut mitään varsinaista merkitystä.



Kaikkien mallien automaattivaihteisto oli nyt 7-vaihteinen, mikä merkitsi pehmeämpiä vaihtoja ja sivistyneempää kierrosten käyttöä osakaasukiihdytyksissä. Lisäksi se mahdollisti start/stop-järjestelmän käytön.

Vakiovarusteena oli mm. 9 turvatyynyä, sadetunnistin, bluetooth, ilmastointiautomatiikka, radio/CD ja kevytmetallivanteet. Lisäksi automaattivaihteisissa oli vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin. Elegance-versiossa oli mm. nahkaratti, takakyynärnoja, sisävalopaketti, monitoimiohjauspyörä, pysäköintitutka, saarnilistat kojetaulussa sekä kromilistat puskureissa, kyljissä ja sumuvalojen ympärillä. Avantgardessa oli vastaavat lisät. Koristelistat olivat kuitenkin puun sijasta alumiinia ja verhoilu osittaista tekonahkaa. AMG Sport-paketissa oli helmalevikkeet, madallettu alusta, nopeampi ohjausvälitys ja urheiluistuimet. Pakettina sai uusimpia turvavarusteita eli kaista- ja katvevahdin, aktiivisen vakionopeussäätimen ja hätäjarrutusautomatiikan.

Suomessa myynti keskittyi Premium Business -versioon, jossa oli joko Avantgarde- tai Elegance-varustus, pysäköintitutka edessä ja takana, ajotilanteisiin mukautuvat ksenonvalot ja LED-huomiovalot.



Sedanin ja farmarin lisäksi mallistoon tuli nyt myös Coupé. Sen tehtävä mallistossa oli olla E-sarjan Coupea urheilullisempi ja kilpailla BMW 3 Coupen kanssa. Coupen alusta oli 18 mm perusmalleja matalampi ja korkeutta oli kaikkikaan 4 cm vähemmän. Vakioistuimet olivat peräisin E Coupesta ja C-sarjan vakioistuimia urheilullisemmin muotoillut. Takaistuin oli esim. BMW:tä ahtaampi. Valikoimaan kuuluivat kaikki bensamoottorit sekä dieseleistä 220 ja 250 CDI. Vuoden 2012 alussa tuli 517-hevosvoimainen C 63 AMG Coupé Black Series.

Keväällä 2012 mallistoon palasi 1,6-litrainen versio 180:sta. Sen teho ja vääntö olivat samat kuin 1,8-litraisessa, mutta pienempien päästöjen ansiosta hinta Suomessa oli yli 2 000 euroa edullisempi.

C-sarja W204 on mainio matka-auto, jos vaatimukset takatiloille eivät ole suuret. Se tarjoaa hyvän yhdistelmän mukavuutta, urheilullisuutta ja taloudellisuutta. Moottorivalikoimassa ei ole varsinaisia heikkoja lenkkejä, vaan jo perusmoottoreilla pärjää. Nelisylinteristen dieselien hienostuneisuus ei ole Mercedeksellä kehittynyt aivan parhaimpien kilpailijoiden vauhtia.



Takatilat olivat jopa premium-kilpailijoihin verrattuna niukat. 185-senttisen kuljettajan takana toisen samanmittaisen polvet ovat kiinni selkänojassa. Jalkaterillä on puutteellisesti tilaa etuistuimen alla. Keskitunneli on suuri ja kynnykset korkeat. Lisäksi itse takaistuin on matala ja lautamainen, joten reisitukea ei ole tarjolla.

Faceliftin jälkeinen W204 on ongelmaton auto. Aikaisemmin 4-sylinterisiä dieseleitä vaivanneista ruiskutussuutinongelmista oli päästy eroon. Alustassa yleisimmin kuluneet osat ovat raidetangon päät ja pyöränlaakerit. Ruosteenesto on hyvä. Seisontajarru saattaa laiskistua käytön puutteeseen. Ruosteenesto hyvä. Kori on täyssinkitty ja puhkiruostumattomuustakuu on 30 vuotta, kunhan tarkastukset hoidetaan.

Pääosa autoista on Suomessa myyty Premium Business -varustelulla, mikä takaa runsaan vakiovarustelun. Käytettyjen W204-sukupolven autojen hintataso on ainakin toistaiseksi korkea.

Seuraavan mallisukupolven aika sedanina oli vuoden 2014 alussa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin