Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz CLA 2013

Mercedes-Benz esitteli A-sarjaan perustuvan 4-ovisen coupe-malli CLA:n Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa 2013. CLA:n muotoilu on herättänyt paljon ihastusta maailmalla ja miksei Suomessakin, mutta ulkonäkö kätkee sisäänsä myös erittäin pienen ilmanvastuksen (Cd arvio 0,23 ja BE mallissa 0,22). Nyt tämä maailman aerodynaamisimmaksikin kutsuttu auto on saapunut Suomeen.
Autoesittely Mercedes-Benz CLA 2013

CLA on ulkomitoiltaan lähes C-sarjan kokoinen, mutta tiloja on turha verrata C-sarjaan. CLA:n mitat ovat (pit/lev/kork) 4630/1777/1437 milliä. CLA:n muotoiluyksityiskohtiin kuuluu kehyksettömät sivuikkunat, nuolimaiset takavalot ja edessä huomiovalojen liekkimäinen muoto. Näin vahvaa muotoilua moni on varmasti saksalaismerkiltä odottanut. Urheilullista muotoilua korostaa takana voimakas diffuusori. Tavaratilan aukko on kovin pieni. Näkyvyys taakse on coupe-luokkaa.

Sisustus on pääosin A-sarjan kaltainen. Sisustuksen kojelaudan ominaispiirteitä ovat ilmastoinnin viisi pyöreää puhallinaukkoa sekä keskeltä löytyvä pianolakattu monitoiminäyttö. Takaistuin on 2+1-paikkainen, ja istuimiin saa varustetasosta riippuen myös värillisen koristetikkauksen. Takaistuin on etenkin pääntilan osalta ahtaampi kuin niukasti mitoitetussa A-sarjassa. Polvitilaa riittää 185-senttiselle, mutta pääntilasta on niukkuutta jo 180-senttisellä istuimen mataluudesta huolimatta. Erilaisia varustetasoja ja -paketteja on kaikkiaan viisi. Etuistuimien selkänojan ja pääntuen välisessä aukossa on valokuituvalaistus lisävarusteisen tunnelma-valaistuksen yhteydessä. Valinnaisvarusteena tarjolla on panoraama-lasikatto.

Turvallisuutta ja varusteita

Mercedes-Benzin kehittämää peräänajokolareita estävää Collision Prevent Assist –törmäysvaroitinta on kehitetty CLA:ssa entistä tehokkaammaksi. Järjestelmä aktivoituu toimimaan nyt jo 7 km/h tuntinopeudesta alkaen. Aikaisemmin raja oli 30 km/h. CPA varoittaa kuljettajaa edessä olevasta esteestä ääni- ja valomerkeillä ja varmistaa yhdessä Brake Assist –jarruavustimen kanssa mahdollisimman nopean ja tehokkaan jarrutuksen ennen törmäystä. CPA-järjestelmä toimii jopa 200 km/h nopeuksiin saakka. CLA:aan ovat saatavilla myös esimerkiksi kaista-avustin, mukautuva kaukovalotoiminto sekä aktiivinen pysäköintiavustin.



CLA:ssa iPhone-puhelin voidaan liittää saumattomasti auton käyttöjärjestelmään. Uusina ominaisuuksina ovat tarjolla Siri-puheohjaus sekä reaaliaikainen Glympse-paikannus- ja paikanjakopalvelu. Facebook, Twitter, internet-radio sekä Garminin liikennetiedote- ja navigaatiopalvelut ovat niin ikään käytettävissä. Comand Online –käyttöjärjestelmän uusiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa karttapohjat sekä reaaliaikaiset Live Traffic -liikennetiedotteet.

Autoon on saatavana joko mukavuus- tai urheilupainotteinen iskunvaimennus. Jälkimmäisessä alustaa on madallettu edessä 15 mm ja takana 10 milliä. Kaikissa CLA-versioissa on muuttuvavälityksinen Direct Steer –ohjaus.

CLA:n valinnaisvarusteisiin tulee kuulumaan myöhemmin myös uusimman sukupolven 4Matic-neliveto täysin muuttuvalla voimanjaolla.

Moottorit ja vaihteistot

CLA:n bensiinimoottorien iskutilavuus on 1.6 ja 2 litraa. Vaihtoehdot ovat CLA 180 ja CLA 180 BlueEfficiency Edition (90 kW/122 hv), CLA 200 (115 kW/156 hv) sekä CLA 250 (155 kW/211 hv). Kulutuslukemat vaihtelevat 5–6,2 litran välillä ja CO2-päästöt 118–144 grammaan.

Dieselmallit ovat CLA 200 CDI (100 kW/136 hv), joka liittyy mallistoon vuoden 3. neljänneksen aikana, sekä 2,2-litrainen CLA 220 CDI (125 kW/170 hv).

Kaikissa CLA:n moottoreissa on vakiona Eco start/stop –toiminto. Vaihteistot ovat 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä CLA 250:ssä ja CLA 220 CDI:ssä automaattinen 7G-DCT-kaksoiskytkinvaihteisto.



Moottorivaihtoehdoista ripein on 250 mallin 2-litrainen bensiinimoottori, jonka avulla auto kiihtyy 0-100 km/h 6,7 sekunnissa. Hitaimmin satasen vauhtiin kiihtyy (9,9 sekuntia) 1,6-litraisella moottorilla varustettu 180 BlueEfficiency Edition. Melko ripeitä ovat siis kaikki malliversiot.

CLA Edition 1 on tarjolla mallistossa 12 kuukauden ajan. Edition 1 –tason autoihin voi valita minkä tahansa moottorivaihtoehdon. Mallin ominaispiirteitä on esimerkiksi Neon Art –sisustus, jossa käytetään nahkaverhoilun ja mustan Dinamica-mikrokuidun yhdistelmää keltaisilla tikkauksilla.

CLA-malliston hinnat Suomessa alkavat 33 985 eurosta (CLA 180 BE), Business-malliston hinnat puolestaan 35 302 eurosta (CLA 180 BE Premium Business). Nelivetomallit tulevat markkinoille syksyllä 2013 ja niiden hinnat vahvistetaan myöhemmin. Myös 360 hevosvoimainen AMG -versio autosta on jo esitelty, mutta tämäkin malli liittynee Suomessa myytävään mallistoon myöhemmin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin