Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E-sarja

Autoesittely Mercedes-Benz E-sarja

Uusimman sukupolven E-sarjan Mercedes tuli markkinoille vuonna 2002 ja vuonna 2007 se sai faceliftin. Ulkonäköön ei tullut juurikaan muutoksia, teknisiä uudistuksia oli mm. sähköhydraulisista jarruista luopuminen ja uudistunut moottorivalikoima.

E-sarja on pitkään ollut Mercedeksen yksi tärkeimmistä mallisarjoista ja se suosituimpia edustusautoja kansainvälisesti. Suomessa E-sarjalaisia on totuttu näkemään paljon myös taksitolpilla.

E-sarja on perinteiseen tapaan saatavana sedanina ja farmarina. Malliversioita on kolme, Classic, Elegance ja Avantgarde. E-sarjalainen on jo vakiovarustein varsin hieno auto, mutta harva toki ostaa edustusluokan auton ilman lisävarusteita. Lisävarusteluetteloa riittää monta sivuja ja ahkerasti varusteita rastittava saa auton hinnan päälle helposti vaikka 20000 euron lisälaskun.

Turvallisuusominaisuudet on huippuluokkaa, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, aktiiviset pääntuet, Pre-Safe –ennakoiva turvallisuusjärjestelmä, jarruassistentti, etu- sekä sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot ovat kaikissa E-luokan autoissa. EuroNCAP antoi E-luokalle täydet viisi tähteä törmäystestissä.

Moottorivaihtoehtoja on toistakymmentä, bensiini – ja dieselkoneita sekä kaasulla toimiva E 200 NGT –malli. Moottoreiden koot 1,8 – 6,2 litraa. Taloudellisimmat versiot ovat E 200 CDI ja E 220 CDI joiden kulutus on 6,1-6,4 litraa dieseliä satasella.  Mielenkiintoinen uutuus on vähäpäästöinen E 300 BLUETEC –diesel, jonka puhtaamipi dieseltekniikka on peräisin hyötyajoneuvoista. BLUETEC –moottori täyttää jo tulevaisuuden Euro 5 –päästönormit ja on teholuokassaan 155 kilowattia puhtaimpia moottoreita. BLUETEC –diesel on toistaiseksi saatavana vain sedaniin.

4Matic –neliveto on saatavana E 280 CDI ja E 320 CDI diesel malleihin sekä E 280, E 350 ja E 500 bensiini malleihin. 4Matic jakaa voiman etu- ja taka-akselille suhtessa 40:60. 4Matic mallien ajokorkeutta on korotettu 10mm verrattuna takavetoisiin malleihin, lisä maavaran aikaansaamiseksi.

E-sarjan mersulla on nautinto ajaa ja myös kyydissä matkustaminen on miellyttävää. E-sarjalainen on parhaimmillaan automaattivaihteisena. Reilun 4,8 metrin pituus takaa riittävät tilat sekä etu- että takapenkille. Tavaraakin mahtuu kyytiin mukavasti, sedanin tavaratila on 540 litraa ja farmarin jopa 690 litraa.

Hinnat 47900 (E 200 CDI) – 175900 (E 63 Touring AMG) euroa (huhtikuu 2008).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin